@failgirl tak sa pohybuješ v zlej spoločnosti, ja za svoj život (a to teda mám už dosť veľa rokov) som stretla maximálne 5 ľudí, čo mi tvrdili, že čítanie a knihy sú strata času
Takmer kazdy cita...mozno nie knihy ale aspon casopisy alebo clanky....a knihy su dost zaujimave..mozno nie pre vsetkych ale je to niekedy lepsie ako film, pretoze ty si reziser!
Ja čítam veľa a stále a tiež sa niekedy ešte stretnem s tým, že preboha načo mi to je , či nemám čo robiť. Lenže to mi zvyknú hovoriť len ľudia ktorí vkuse chlascú alebo sedia za PC a celé dni hrajú hry Ale už sa nad tým nepozastavujem, čítam a som na to hrdá, lebo jedného dňa možno budeme ohrozené druhy
@failgirl v 14tich u nás tiež v triede nikto nič nečítal,až teraz prišla na nás nová mánia,že sme si všetci kupovali knihy a požičiavali sme si ich navzájom...
To mi pripomína. Kamoška mi ešte nevrátila 2 knihy (ach)
mňa toto jako úplne sere, keď sa ma niekto opýta že či čítam knihy a ked mu poviemáno je začudovaný.. kurva to v jakých kruhoch sa y pohybujete? medzi samými debilmi? sa nečudujem, ja mám v okolí dosť mojich rovesníkov ktorí čítajú a nielen pičoviny ale aj knihy z hlbším významom...
niekedy som aj ja patrila medzi tých čo pri slove kniha len prevrátili očami ..ale teraz si jednoducho deň bez knihy neviem predstaviť proste nepotrebujem celý deň tráviť len na nete,ked môžem urobiť niečo užitočné
Myslím si, že čítať v dnešnej dobe knihy nie je vôbec nič nezvyčajné. Knihy sú najlepším nástrojom aj priateľom v zlých chvíľkach. Odvedú ťa na iné myšlienky a preč zo sveta reality alebo naopak príliš ťa zasvätia do reality
@depechemode ciii dobrááá.. Ja knihy kupujem len po prečítaní... + tá kniha ma musí úplne dostať a musím v nej nájsť niečo také, čo by ma buď povzbudilo, alebo donútilo si ju otvárať každý deň a čítať obľúbené miesta.. Takých je sakra málo.. Ale mám ich hrdo na (v) poličke.. V každom prípade ja takých ľudí ako ty obdivujem...
a ináč..ja by som tie knihy nemala kde skladovať.. mamka sa svojou inou zberateľskou vášňou rozťahuje po všetkých poličkách v dome.. nemám šancu
@gabika81 Presne viem, čo myslíš Niektoré knihy môžem čítať sto-krát a stále v nich nájdem niečo čarovné
A nemusíš ma obdivovať (aj keď mi to lichotí . Ja len míňam peniažky, čo si zarobím, radšej na knihy a kino ako na chľast a nezmyselné kávičky s cickami
Hmm skladovanie Tak ja mám knihy všade po izbe Asi si musím zadovážiť poriadnu knižnicu
Zatiaľ sa ma ale nikto nespýtal, že to ako na čo? a pod. Väčšinou sa čudujú, že sa nájde aj niekto taký, kto v tejto dobe číta (a pritom ja poznám doosť ľudí, čo čítajú). Mňa skôr milo prekvapí chalan, keď zahlási: "Teraz čítam takú dobrú knihu." a pod. Alebo je na chalanovi vidno, že je "sčítaný". Pretože v mojom okolí sa nájde jeden. možno dvaja takí chalani, ktorí čítajú.
jasné čítam skoro furt ked nemám čo robiť a ono to fakt aj pomáha v neiktorých veciach napr. mám velmi dobrú slovnú zásobu a aj fantáziu v našej knižnici som už prečítala asi všetky knihy ekd tam idem už si nemám čo vybrať tak začínam od znovu
hlúpa je aj otázka či niekto číta Číta strašne veľa ľudí. A myslím že mnohým už TV a internet lezie na nervy a vracajú sa ku knihám. Kniha je podľa mňa najlepší vynález
určite... napríklad momentálne moje obe sestry a za pár chvíľočku aj ja.... tak vidíš je skoro pol piatej (dosť divný čas) a stále niekto drží v rukách knihu
tiež sa mi zdá že niekedy nikto už nečíta knihy. niekto môže povedať že proste sa mu to nechce vláčiť a kúpi si čítačku kde sa mi nerve viac kníh a je to menšie. Ale čo z toho? Uznávam, je to praktickejšie, ale ono tá kniha potom stratí voje čaro ... a okrem iného je to ako kukať do obrazovky počítača čo nie je moc dobré ani pre oči .....ja milujem knihy a čítam veľa a veľa stranové v slovenčine aj angličtine ....
No ja uz mam ten opacni pocit ze uz coraz viacej ludi cita a je ich menej co necita, aspon v mojom okoli, tak teraz neviem ale co tak aj citam noviny tak kazdu chvilu su nejake projekt o citany v nasej Ba kazdu chvilu je tu dake verejne citanie v peknych budovach a vzdi je tam dost ludi na to aby som mohol povedat ze ludia necitaju..
Ja vkuse čítam nejaké knihy..teraz konkrétne mám rozčítané tri..Aj ja teba od Matkina a knihu Výnimočná ..a ešte akurát končím s Hostiteľom..ktorého som čítala už 9 krat Ale tak všeobecne ja vkuse čítam...otvára do brány vašej fantázie..a niektorí ľudia už fakt tu fantáziu nemaju..
na birdzi je vacsina ludí taká, ze radsej je hodiny na nete ako by si citali knihy, rozvijali myslenie a slovnu zasobu... ja som asi 4 roky od strednej vôbec necital, ale vratil som sa k tomu a som velmi rád. citam, co chcem, a vyber je ozaj velky. a citam knihy, ktoré pokladám za kvalitné, zaujimavé, ci uz su odborné alebo je to beletria.
@smutny väčšina ľudí? ti si si toto fórum aj pozrel, predtým, než si sem niečo trepol?
bolo tu 120 komentárov a len traja ľudia napísali, že nečítajú (ak nerátame tých, čo si z toho očividne robili prdel), takže je tu strašne veľa ľudí, čo čítajú a nie ako si ty napísal "na birdzi je vacsina ludí taká, ze radsej je hodiny na nete ako by si citali knihy"
nečitam, málo ifromacii na take množstvo stranok, radšej si prečitam niečo čo je dosť stručné, som detailista, ťažko sa mi číta, radšej si pozriem angličtinu
Kedysi som prečítala bežne 500 strán za deň... Neviem prečo ale teraz nečítam vôbec, inokedy celé dni nad knihami alebo textami v pc a teraz sa mi ťaží prečítať nadpis na fóre, neviete prečo ?
keby sa to spýtaš na birdzi alebo na poekci nepoviem.... ale tu minimalne polovica užívatelov.... nom nečítam ako kedysi.... som obeť masmédií, internetu filmov a serialov.... ale rada si niečo prečítať a hrdo sa hlsim k čitatelom
@smutny ehmmm asi ešte birdz dobre nepoznáš, keďže nie vždy sa tu všetci vyjadrujú k veci aj keď ide o úplne normálnu otázku a prečo ich nerátať? pretože minimálne jeden človek z tých, čo žartovali na 100% knihy číta
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
149 komentov
Áno, knihy čítam
To mi pripomína. Kamoška mi ešte nevrátila 2 knihy (ach)
pri knihách je skvele..ked sa začítaš do nejakej skvelej knihy a budem čítať ak keby mali všetci dáky problém stým..aj ked nemajú mať prečo..
Milujem knihy.
a ináč..ja by som tie knihy nemala kde skladovať.. mamka sa svojou inou zberateľskou vášňou rozťahuje po všetkých poličkách v dome.. nemám šancu
A nemusíš ma obdivovať (aj keď mi to lichotí . Ja len míňam peniažky, čo si zarobím, radšej na knihy a kino ako na chľast a nezmyselné kávičky s cickami
Hmm skladovanie Tak ja mám knihy všade po izbe Asi si musím zadovážiť poriadnu knižnicu
Zatiaľ sa ma ale nikto nespýtal, že to ako na čo? a pod. Väčšinou sa čudujú, že sa nájde aj niekto taký, kto v tejto dobe číta (a pritom ja poznám doosť ľudí, čo čítajú). Mňa skôr milo prekvapí chalan, keď zahlási: "Teraz čítam takú dobrú knihu." a pod. Alebo je na chalanovi vidno, že je "sčítaný". Pretože v mojom okolí sa nájde jeden. možno dvaja takí chalani, ktorí čítajú.
"aby som nebola vytretá ako ty miláčik"
a inak aj ja čítam knihy. Nieje to často, ale o to s väčšou chuťou a radosťou
the fuck I do it;
read!
Rado sa stalo
a dosť ľudí číta si myslím
napríklad púštny kvet som prečítala za jeden deň chatrč mi trvala dlhšie, ale oplatilo sa...čítanie patrí k životu
Samozrejme, že veľa ľudí číta, keby prídeš ku mne do izby, tak tam mám toľko kníh čo som už prečítala, že by si ich mala problém spočítať
bolo tu 120 komentárov a len traja ľudia napísali, že nečítajú (ak nerátame tých, čo si z toho očividne robili prdel), takže je tu strašne veľa ľudí, čo čítajú a nie ako si ty napísal "na birdzi je vacsina ludí taká, ze radsej je hodiny na nete ako by si citali knihy"
a preco neratat medzi nečítajúcich tých, co tu srandovali na tému citanie knih? kazdy kto cita knihy, sa vyjadri k veci..