ČO by ste robili, kebyže vás vaša babka citovo vydiera? Proste..teraz sa pohádala s mojou mamou kvôli môjmu otcovi, ja som k nej mala prísť na jarné prázdniny, ale som sa rozhodla, že tam nepôjdem, pretože medzi nami je teraz dosť napätá situácia. A dnes
ak ju mas rada, tak chod, lebo az by sa to nahodou stalo, budes si to dost vycitat (si myslim teda) ale ak je ti to (ludovo povedane) u prdele, tak by som nesiel...
ja som s mojou babkou celkom za dobre.. teda s jednou..
s druhou sa hadame furt takze k nej idem raz.. na vianoce ked ideme (ne z vlastnej vole ale musime) cela rodina... aby sa neurazili moc.. ale ani jedna mi nevola.. idem k nim ked sa mi chce.. raz za pol roka..
@ivanka no ja mám tri babky, ale jedna je už mŕtva a jedna nevlastná...vychádzala som si iba s tou mŕtvou...čítala som jej...hmm...a to mna nemala až tak rada ako ostatné vnúčatá, ale ja jediná som pri nej sedávala keď mala tú dieru až do mäsa...ok...priznávam sa, Že som vŽdy čakala na to, kedy jej to mama bude ošetrovať, aby som to mohla vidieť, ale mala som ju rada..proste taká babička...táto s ktorom sa teraz hádam je...taká..divná...(prichádzam na to, že mna ludia nikdy nemali radi)
Tak zas mozes prist aj inokedy podla mna. Ale inak toto obcas hovori aj moja babka ale zas nie vydieracsky tonom skor ako konstatovanie ale neviem preco to maju stari ludia nejako v zalube... V kazdom pripade by som to nejako vyriesil ci uz len tym ze teraz to nie je vhodne lebo blabla or whatever.
ona sa ľutuje.. chuderka, aký má ten život len ťažký.. to fakt milujem tieto povahy trucujúce. a ty sa môžeš cítiť ako nevďačná mrcha.. určite tam nechoď. lebo okrem trucu, bude aj plač. ten spor nech si vyriešia sami, teba nemajú prečo do toho zaťahovať... a ak sa na to necítiš, nikto ťa nemôže nútiť.
vieš.. ona si myslí, koľko toho pre teba si robí a pritom to tak nie je. ozaj, to sú typy ľudí, ktorý potrebujú nasilu "trpieť" - navodzovať si situácie tak, aby sa mohli "poľutovať" posťažovať, ako sa majú zle a ako ich nikto nemá rád. je mi z toho zle.. lebo toto čo spomínaš, čo ti robí babka, robia mojej kamarátke rodičia.
jedno si zapamätaj - nemôžeš to zmeniť. nemôžeš zmeniť jej prístup, pretože toto je jej povaha. Ty to proste nezmeníš a nemusíš sa tým tak zožierať - lebo ju to netrápi, to mi ver. Ona je sebec - pretože inak, by ťa citovo nevydierala. je to krutá realita bohužiaľ (a my/decká/ nesieme na sebe chyby našich rodičov... tak v budúcnosti - nieže sa z teba stane taká fúria .
alebo zatneš zuby, a odosobníš sa od všetkého - nejako to prežiješ.
alebo budeš bojovať - a vyslúžiš si prívlastok "nevďačná"... /ak ťa niečo žerie, a vzoprieš sa - aj to je výhra, lenže za nejakú cenu
neviem nakoľko si silná, ale tvojou jedinou možnosťou je povedať babke do telefónu:
"pokiaľ si nevyriešite svoj spor, neprídem... nestarám sa do toho, ale v takejto situácii je to pre mňa nepríjemné..."
a zvyšok..ak ťa len vydiera.. rozhovor by tomu možno pomohol, ak by si sa chcela ešte snažiť: ako ti vadí, čo ti hovorí a podobne.. a ak to nezaberie - vyhni sa jej.
@chavez - pravdepodobne nedostatok pozornosti, nedocenenosti možno v živote..
tiež by to mohol byť pocit nepotrebnosti - niečo ako, ja keď umriem, nebudem vám ani chýbať.. /asi aj strach, že neurobili "dieru do sveta" a podobne
@cestovinka22 hej...asi mas pravdu...ona mi teraz este aj pisala sms-ku...proste sa správa ako nejaká stará sliepka...ten jej tón...
a ja teda fakt dúfam, že nebudem ako ona...
jj neboj sa .. nebudeš. alebo si stráž takých ľudí okolo seba, ktorý sú aj schopný ti to narovinu povedať
správa sa detinsky... nenechaj sa znechutiť a úplne narovinu jej môžeš povedať, ako ti vadí, že ťa citovo vydiera - že ak nechceš prísť, tak to automaticky znamená, že ju nemáš rada alebo čo.. máš na to svoje dôvody - konflikt čo tam máte.. a ak prelomíš ľady, budeš mať odvahu povedať jej niečo aj neskôr - to čo si ozaj budeš myslieť.. neboj sa, cítiš to správne.. niektorí ľudia /väčšina/ sú v starobe plne zakomplexovaní a to čo som písala vyššie.. nemôže ti to nikto vyčítať. rodinu si nenavyberáš.. a tiež si myslím, že momentálne si v ich konflikte niečo ako taký prostredník /možno trofej/.. možno sa snaží "súťažiť" teraz o tvoju priazeň - znie to čudne, ale logiku to má mama vs. babka - nejaké podobné podvedomé zmýšľanie.. predpokladám, že pekne bojuje a vydiera, inak ako si zvyknutá - to by nasvedčovalo tomu, že sa nemýlim.
nikto od teba ale neočakáva, aby si ty niečo riešila vôbec!!! nemôžeš za to, aká je tvoja babka - nikto po tebe nemôže čakať, že sa budeš prispôsobovať, že to máš nejako zmeniť a podobne.. proste si prišla na to, že nie je úplne normálna - a to veľa ľudí je takýchto "zkazených" nepripúšťaj si to hlavne, zbytočne sa utrápiš..
ty tu nie si na to aby si riešila jej povahu.. hlavne v tomto mysli na seba, pretože iba tak, by to bolo fér. /tzn. ona tiež nemyslí len na svoje dobro/
Tak zrovna toto som nepočula ani od jednej babky, ale tá čo býva v Bratislave a v podstate už dlhé roky takmer denne dochádza do Zálesia (ale kým sme bývali v BA my tak sme bývali príliš ďaleko na to aby nás prišli pozrieť) tak zvykne tiež vydierať... ale skôr spôsobom - vezmite si tú kukuricu inak ten tanier hodím o zem (toto naozaj raz povedala - pričom keby sme mali chuť na kukuricu, nemáme problém urobiť tých pár krokov z domu a doma si ju uvariť...)
Ale ja už som skonštatovala že je mi to jedno, v podstate sa jej aj dedkovi snažím vyhýbať... (Druhú babku mám naopak rada, tá sa nikdy nevyhrážala ani nič podobné, škoda že býva cez pol Slovenska a mamina nie je práve nadšená keď tam ideme - nie preto že by ju nemala rada, ale má pocit že sme tam akurát na obtiaž...)
to je take vidieranie, aj rodicia ti mozu hocikedy umriet... ja mam len jednu babku a vidim ju par krat do roka, aspon sa trocha potesi, ale ona sa hlavne potesi mojej tete a otcovi to vacsinou staci predsa su to jej deti a ona je uz stara vela zabuda
@cestovinka 22
no..popravde som zatial jedina osoba, ktora jej vzdy povie, čo si myslí, ale keď mi toto robí, tak už je to na mna moc...vždy sa snaŽí rozkazovať..vždy musí byť všetko podla nej..to má asi z toho povolanie...je učitelka
jajáj,toto robia všetky babky,celkovo všetky staré ženy,ľutujú sa,večne.Ako s aony majú zle a nik ich nemá rád,nik im nepomôže.Keby si videla čo robí moja babka,ako sa naochká keď som pri nej naachká ako je jej len zle ,hlavne že inak je tiško ako myška.To darmo rozoberať,vieš čo choď za babkou,ale daj jej jasne najavo že jej to nežerieš,nemusíš do nej skočiť hneď.Stačí aby si mala prístup taký ku nej aby pochopila že toto smiešne vydieranie je už trápne.A ako ona môže zomrieť zajtra,môže sa to stať aj tebe,samozrejme že ona má blízko k tomu,ale ľudia umierajú aj mladý a odvolávať sa na smrť.To je úbohé.To robí aj moja babka,permanentne,že ako ona zomre zachvíľu a ja som ani k nej poriadne nechodila,ani jej pomôcť,pritom skáčem pomaly ako ona píska vždy keď niečo potrebuje bo je chorá a ja to chápem.Ale zneužívať sa to nemá.A ľutovať sa takýmto spôsobom,ach,aj tá moja už pocítila čo to znamená keď mám vlastný rozum a nepapám jej tie jej keci ako kedysi,tým ti ale neravvím že ju máš bozať v riť to nie ale vieš ako to myslím .A to že sa vaši hádajú s ňou nieje tvoj problém.Máš dosť rokov aby si v tomto mala svoj vlastný postoj ku veci. Ako sú oni tvoji rodičia ona je tvoja rodina tiež,ťažko vyberať
aha... to je ešte horšie, ak bola učiteľka.. kokos. to je taká deformácia..
vieš. ako učiteľka tiež zažívaš istý "pocit moci", dostatok pozornosti a podobne. a ak si na to 20 rokov zvyknutá.. komandovať... chudák tvoj dedo.
neviem, ak sa aj ozveš a nepomôže, tak asi zahoď flintu do žita.... vyhni sa, lebo to pekne v tebe prepukne - zbytočne, lebo aj tak sa nič nezmení
ja by som asi nesla ved ked aj nema cas ak ta ma naozaj rada tak by si ho nasla si predsa jej vnucka a ked sa chce s tebou taq strasne stretnut nech pre to aj nieco urobi ona sama...ja by som jej poovedala ked s nou nabuduce budes volat tiez nieco v taqom zmysle ze nemas alebo co aleze ked budes mat viacej volna ze ju prides pozriet lebo teraz mas naozaj vela ucenia a skusania ze uciatelia s zblbli abo taq nieco by som ja spravila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
s druhou sa hadame furt takze k nej idem raz.. na vianoce ked ideme (ne z vlastnej vole ale musime) cela rodina... aby sa neurazili moc.. ale ani jedna mi nevola.. idem k nim ked sa mi chce.. raz za pol roka..
vieš.. ona si myslí, koľko toho pre teba si robí a pritom to tak nie je. ozaj, to sú typy ľudí, ktorý potrebujú nasilu "trpieť" - navodzovať si situácie tak, aby sa mohli "poľutovať" posťažovať, ako sa majú zle a ako ich nikto nemá rád. je mi z toho zle.. lebo toto čo spomínaš, čo ti robí babka, robia mojej kamarátke rodičia.
jedno si zapamätaj - nemôžeš to zmeniť. nemôžeš zmeniť jej prístup, pretože toto je jej povaha. Ty to proste nezmeníš a nemusíš sa tým tak zožierať - lebo ju to netrápi, to mi ver. Ona je sebec - pretože inak, by ťa citovo nevydierala. je to krutá realita bohužiaľ (a my/decká/ nesieme na sebe chyby našich rodičov... tak v budúcnosti - nieže sa z teba stane taká fúria .
alebo zatneš zuby, a odosobníš sa od všetkého - nejako to prežiješ.
alebo budeš bojovať - a vyslúžiš si prívlastok "nevďačná"... /ak ťa niečo žerie, a vzoprieš sa - aj to je výhra, lenže za nejakú cenu
neviem nakoľko si silná, ale tvojou jedinou možnosťou je povedať babke do telefónu:
"pokiaľ si nevyriešite svoj spor, neprídem... nestarám sa do toho, ale v takejto situácii je to pre mňa nepríjemné..."
a zvyšok..ak ťa len vydiera.. rozhovor by tomu možno pomohol, ak by si sa chcela ešte snažiť: ako ti vadí, čo ti hovorí a podobne.. a ak to nezaberie - vyhni sa jej.
ale samozrejme, vyjadrite sa..
tiež by to mohol byť pocit nepotrebnosti - niečo ako, ja keď umriem, nebudem vám ani chýbať.. /asi aj strach, že neurobili "dieru do sveta" a podobne
a ja teda fakt dúfam, že nebudem ako ona...
správa sa detinsky... nenechaj sa znechutiť a úplne narovinu jej môžeš povedať, ako ti vadí, že ťa citovo vydiera - že ak nechceš prísť, tak to automaticky znamená, že ju nemáš rada alebo čo.. máš na to svoje dôvody - konflikt čo tam máte.. a ak prelomíš ľady, budeš mať odvahu povedať jej niečo aj neskôr - to čo si ozaj budeš myslieť.. neboj sa, cítiš to správne.. niektorí ľudia /väčšina/ sú v starobe plne zakomplexovaní a to čo som písala vyššie.. nemôže ti to nikto vyčítať. rodinu si nenavyberáš.. a tiež si myslím, že momentálne si v ich konflikte niečo ako taký prostredník /možno trofej/.. možno sa snaží "súťažiť" teraz o tvoju priazeň - znie to čudne, ale logiku to má mama vs. babka - nejaké podobné podvedomé zmýšľanie.. predpokladám, že pekne bojuje a vydiera, inak ako si zvyknutá - to by nasvedčovalo tomu, že sa nemýlim.
nikto od teba ale neočakáva, aby si ty niečo riešila vôbec!!! nemôžeš za to, aká je tvoja babka - nikto po tebe nemôže čakať, že sa budeš prispôsobovať, že to máš nejako zmeniť a podobne.. proste si prišla na to, že nie je úplne normálna - a to veľa ľudí je takýchto "zkazených" nepripúšťaj si to hlavne, zbytočne sa utrápiš..
ty tu nie si na to aby si riešila jej povahu.. hlavne v tomto mysli na seba, pretože iba tak, by to bolo fér. /tzn. ona tiež nemyslí len na svoje dobro/
11.a aj túú tvoju mám rada šak je moja suseda:
Ale ja už som skonštatovala že je mi to jedno, v podstate sa jej aj dedkovi snažím vyhýbať... (Druhú babku mám naopak rada, tá sa nikdy nevyhrážala ani nič podobné, škoda že býva cez pol Slovenska a mamina nie je práve nadšená keď tam ideme - nie preto že by ju nemala rada, ale má pocit že sme tam akurát na obtiaž...)
no..popravde som zatial jedina osoba, ktora jej vzdy povie, čo si myslí, ale keď mi toto robí, tak už je to na mna moc...vždy sa snaŽí rozkazovať..vždy musí byť všetko podla nej..to má asi z toho povolanie...je učitelka
vieš. ako učiteľka tiež zažívaš istý "pocit moci", dostatok pozornosti a podobne. a ak si na to 20 rokov zvyknutá.. komandovať... chudák tvoj dedo.
neviem, ak sa aj ozveš a nepomôže, tak asi zahoď flintu do žita.... vyhni sa, lebo to pekne v tebe prepukne - zbytočne, lebo aj tak sa nič nezmení