Ahojte chcela by som si objednať z ebaya mobil, ale vopred sa chcem poinformovať na pár vecí takže: čítala som že mobilné telefóny sú oslobodené od cla, je to pravda?
Ďalej, kedy a koľko sa platí DPH, prípadne či myslíte že by sa dalo s predajcom
DPH platíš asi od nejakých 20, alebo 30 eur...a CLO sa platí tuším od nejakých 150 ak to nie je z krajín EU samozrejme...a s predajcom sa zvykne dať dohodnúť, že ti napíše na balík že je to dar (Gift) a vtedy by mal byť oslobodený od cla a asi aj od DPH, ale to si nie som istý s tou DPH
dph je 20% a plati sa pri prekrocenu ceny 30 dolarov. a na krabicku ti mozu napisat hociaku cenu, colnici ti to aj tak otvoria
(mam mobil z azie, na colnici zdaneny. a od cla je to oslobodene, to je pravda, ale aj tych dodatocnych 20% je dost)
tak ako hovorí @1 ebayoví predajcovia ti väčšinou dajú na balíček, že je do darček a tak nemusíš platiť clo ani dph, mne tak prišlo niekoľko balíčkov, väčšinou ti túto možnosť ponúknu rovno predajcovia ale niektorí sa s tebou aj tak radi dohodnú
@alex458 Colnici uz davno nepozeraju co ti Čiňan napisal na balicek röntgenovym skenerom si skontroluju balicek a ked sa im bude zdat hodnotny tak to otvoria.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
(mam mobil z azie, na colnici zdaneny. a od cla je to oslobodene, to je pravda, ale aj tych dodatocnych 20% je dost)