Ahojte, objednala som si oblečenie zo stránky Zaful a následne mi Slovenská pošta zaslala list, že to riešia colnici. Nevie niekto koľko sa platí za clo? A zaco sa vlastne platí? Objednala som si v hodnote nad 75 eur. Ďakujem za odpovede.
Ja som to teraz riesil. Na colnici ti zadrzali balik a musis dokladovat jeho cenu. Ak prekrocil hodnotu 22 eur aj s cenou postovneho tak musis zaplatit DPH vo vyske 20%, ak balik prekroci sumu 150E tak platis aj clo co je cca 11%. +za colne konanie ti zauctuju poplatky, zalezi od prepravnej spolocnosti aka je viska ale cca 5E to bude. Ale treba si uvedomit co je DPH. Nemoze nik od teba ziadat aby si DPH zaplatila 2x z celej sumy tovaru. Uz ras ju zaplatis v obchode a znova ju platis v nasom state na colnici. CO je nezmysel. Takze funguje to tak, ze v state z ktoreho si objednavala si das ziadost na vratenie DPH a dokladujes ze si ho zaplatila na slovensku. Bud si to urobis sama ale to asi nema cenu sa v tom vrtat alebo to nechas na nejaku firmu co sa zaobera vratenim dani zo zahranicia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty