Z daného výberu mi nič nepríde nejaké extra dôležité čo by mal človek vedieť max tá angličtina ale už aj tak tie aplikácie v mobile, v prípade núdze by ťa to určite spasilo...
šoférovať nemusíš vedieť, chodia taxi/vlaky/busy
daňové ti vyplní ekonomka ktorej dáš 20 eur
hrať na nástroj fakt nemusíš vedieť
variť bežné jedlá, reštiky fungovali aj cez koronu a dajú sa kúpiť aj v obchode hotovky
prať žehliť a blbosti nemusíš tiež vedieť, dá sa zaplatiť ženská čo to porobí
mapu a buzolu nepotrebuješ v bežnom živote
aj preinštalovie kompu stojí pár korun
Podľa mňa by mal človek zvládať si zarobiť na život, to je ťažká úloha
@laurikaaa tak zrovna aspoň základné jedlá navariť a postarať sa o domácnosť by sa človek mal vedieť.. veď čo keď sa mu raz minú peniaze na tieto veci?
aj môj muž sa akurát dnes pri zámene manželiek rozčuloval pri jednom lenivom chlapovi, že chlap by sa mal vedieť o seba postarať
Ja by som chcela vedieť plynule po anglicky aspoň. A možno aj šoférovať ale na to by som potrebovala auto, inak je mi to zbytočné. A možno mať lepší všeobecný rozhlad o takých tých základních veciach čo sa učia v škole. A veru by som chcela vedieť hrať na hudobný nástroj a kludne aj na viac nástrojov, odjakživa sa mi najviac páčil klavír, o tom som snívala už keď som bola malá ale nikdy som nemala žiadnu príležitosť sa k tomu dostať. Potom husle a gitara, tieto tri by som chcela vedieť.
@ladydoga Kedze rada motivujem ludi, aby zacali hrat na hudobny nastroj, tak sa ta chcem spytat a co ti brani konecne sa prihlasit do hudobnej? Ja som v septembri zacala chodit na violoncelo, len tak, lebo som chcela. Sice som sa hlasila na husle, ale na tie som uz vraj stara. Ale violoncelo je vlastne omnoho coolovejsie ako husle a viac sa mi paci, len je to velka krava a clovek ma dobodane nohy.
Hned teraz si pozri ZUS v okoli a vypis prihlasku! Zacala by som tym klavirom, ten je celkom lahky (moj povodny nastroj). Ak mas viac ako 26 rokov, tak v mensom meste sa mozno nebudes moct prihlasit, ale stale su tu sukromne hodiny a ine.
@ladydoga Ano, plati sa a prave v kategorii dospelak 30e mesacne.
Ked sa zatial nemozes prihlasit kvoli financiam a kedze uz mas 26, tak uz mozes pockat, kym sa ti zlepsi financna situacia, lebo aj tak budes musiet najst skolu, co berie dospelych 26+ (neviem, co za drbnute pravidlo).
Budes mat aj vydavok za nastroj, niektore ZUSky vedia niektore nastroje zapozicat za maly poplatok, ako moje violoncelo, ale pri klaviri budes potrebovat vlastnit aspon keyboard.
Zatial sa drz motivovana svojim cielom a ak si nezacala, tak sa zacni samovzdelavat v hudobnej teorii, minimalne noty, kriziky, becka, ako citat hudobnu osnovu...
K tym stratenym prilezitostiam. Ked si bola mala, tak si nevedela ovplyvnit urcite veci a som si ista, ze ti je luto, ze si tu prilezitost nedostala, teda skor, ze ti bola odopreta. Ale ako dospely clovek uz mas predpoklady, motivaciu a schopnosti, aby si si tie prilezitosti vedela vytvarat.
Drzim palce, nech sa ti to podari.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
pridávajte do komentov ďalšie, prípadne napíšte, čo neviete a chceli by ste vedieť
rozoznávať stromy napr. parku (toto je jaseň, toto platan atď)
potom závisí od veku a mentálnej či fyzickej kapacity
šoférovať nemusíš vedieť, chodia taxi/vlaky/busy
daňové ti vyplní ekonomka ktorej dáš 20 eur
hrať na nástroj fakt nemusíš vedieť
variť bežné jedlá, reštiky fungovali aj cez koronu a dajú sa kúpiť aj v obchode hotovky
prať žehliť a blbosti nemusíš tiež vedieť, dá sa zaplatiť ženská čo to porobí
mapu a buzolu nepotrebuješ v bežnom živote
aj preinštalovie kompu stojí pár korun
Podľa mňa by mal človek zvládať si zarobiť na život, to je ťažká úloha
aj môj muž sa akurát dnes pri zámene manželiek rozčuloval pri jednom lenivom chlapovi, že chlap by sa mal vedieť o seba postarať
a prať... na tom nie je čo vedieť
Hned teraz si pozri ZUS v okoli a vypis prihlasku! Zacala by som tym klavirom, ten je celkom lahky (moj povodny nastroj). Ak mas viac ako 26 rokov, tak v mensom meste sa mozno nebudes moct prihlasit, ale stale su tu sukromne hodiny a ine.
Ked sa zatial nemozes prihlasit kvoli financiam a kedze uz mas 26, tak uz mozes pockat, kym sa ti zlepsi financna situacia, lebo aj tak budes musiet najst skolu, co berie dospelych 26+ (neviem, co za drbnute pravidlo).
Budes mat aj vydavok za nastroj, niektore ZUSky vedia niektore nastroje zapozicat za maly poplatok, ako moje violoncelo, ale pri klaviri budes potrebovat vlastnit aspon keyboard.
Zatial sa drz motivovana svojim cielom a ak si nezacala, tak sa zacni samovzdelavat v hudobnej teorii, minimalne noty, kriziky, becka, ako citat hudobnu osnovu...
K tym stratenym prilezitostiam. Ked si bola mala, tak si nevedela ovplyvnit urcite veci a som si ista, ze ti je luto, ze si tu prilezitost nedostala, teda skor, ze ti bola odopreta. Ale ako dospely clovek uz mas predpoklady, motivaciu a schopnosti, aby si si tie prilezitosti vedela vytvarat.
Drzim palce, nech sa ti to podari.