netajim sa tym ze mojim najvecsim snom je studovat zurnalistiku v new yorku na columbijskej univerzite.nech sa vam to zda akokolvek naivne a nerealisticke, chcem to skusit a neodpustila by som si keby som sa o to nepokusila, tak sa chcem spytat ci niekto
Hlavne musis mat vybornu anglictinu a musis si zistit vsetky informacie o tej skole, asi od teba budu chciet nejake skusky a podobne, tiez ked si tam chces podat prihlasku musis tam napisat preco tam chces studovat a preco by si ta ta skola mala vybrat. Rataj s tym ze americke vysky su strasne drahe, najma ked su aj kvalitne. Ak chces robit zurnalistiku urcite zozen si nejaku prax alebo brigadu v casopise, v skolskom ale aj v nejakom normalnom, tak by si mohla zvysit sance...
@4 anglictina je dobra uz teraz, skolsky casopis je dost na urovni tak sa chcem ako druhacka urcite prihlasit a robit na nom.to ze je ta skola draha je mi jasne je siesta najlepsia v anglicky hovoriacich krajinach.takze sa snazim ist uz robit a snazit sa aj o stipko.to preco by si ma mali vybrat si mylsim ze im celkom slusne napisem lebo nad tym premylsma uz dlho ze co by som im povedala....len neviem ani to ze ako to vlastne funguje ci sa normlane bezne posiela prihlaska niekam do zahranicia
@5 , no tak ako to funguje v amerike to presne neviem, o tom si nieco najdi na nete, urcite tam bude kopec stranok o tom. Ja si podavam prihlasku do uk cize viem ako to funguje tam no pri amerike si nie som ista.
Ale v pohode im tu prihlasku mozes poslat aj odtialto si myslim, ale za kazdu prihlasku sa tusim plati.
A ked velmi na tu skolu chces ist mala by si robit vela kadejakych aktivit suvisiacich s tym co chces studovat, nie len v skole ale aj inde aby videli ze pre to robis vela.
@9 al eteraz vazne, da sa nejako pricinit o media na slovensku len tak ze sa ozvem a chcem ? ako sa dostanu ti ludia co su tam do televizie lebo viem ze je kopa mladyc co moderuju alebo pisu a tak do telky
10. a ako inak by sa tam dostali? Nemozes cakat ze ta niekto osloví že helou nechces ist k nam robit do telky? Treba sa tam nejako prepasovat, nejako sa s tymi ludmi skontaktovat a myslim ze nejaku malu prax by ti mohli dat.
Napr, ja som tyzden mala prax v casaku.
11. v uk, to vsetko funguje cez ucas, pozri si ich stranku tam by si o tom mala mat aj nieco napisane, ak ta to velmi zaujima tak mi napis ts.
je to skola, ktora by ti dost k tomu mohla pomoct. ja som sa tam hlasila tiez, ale ja kvoli skole v taliansku, ale aj do ameriky odtial ide dost. Mna sice nevzali kvoli blbej neospraveldnenej hodine ale neriešim som rada kde som.
Ale ak máš tam zamierené radím ti choď tam je to super odrazový mostík i keď je to strašne náročné.
Zahranicne univerzity vacsinou maju online prihlasky na ich oficialnych strankach a co s atyka angliny musis mat doklad, ktory ti dokazuje, ze si schopna studovat po anglicky. Niektore skoly napriklad uiverzity v Grecku uznavaju za taky doklad aj Maturitu z angliny...ale su aj skoly ktory iba maturu neuznavaju a musis mat aj urcity certifikat z angliny urciteho stupna. Zoznam akceptovanych certifikatov by si mala najst tiez na ofocialnej stranke.
Co sa tyka stipka skus si pozriet stranku SAIA, mozno tam nieco bude aj pre USA.
19. mozes tam studovat ib program, to trva dva posledne/maturitné roky, cize asi na rok by si sa tam mohla hlásiť, zalezi na tom v akej si triede a pod.
19. no uz dreamagall ti to napisala, pozri si tu stranku zatial su tam stare veci ale okolo novembra alebo januara nepamatam uz ani tam daju nove, spytaj sa na to aj v skole, ale oni malo o tom vedia. oplati sa to fakt.
od nas chce ist z triedy tiez jeden do USA studovat a ked si chcel dat prihlasku zistil ze je neskoro, pretoze tym ze je z SR musel ju podat rok dopredu a proste papierovacky sa nestiihaju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
drzim palce
Ale v pohode im tu prihlasku mozes poslat aj odtialto si myslim, ale za kazdu prihlasku sa tusim plati.
A ked velmi na tu skolu chces ist mala by si robit vela kadejakych aktivit suvisiacich s tym co chces studovat, nie len v skole ale aj inde aby videli ze pre to robis vela.
Napr, ja som tyzden mala prax v casaku.
11. v uk, to vsetko funguje cez ucas, pozri si ich stranku tam by si o tom mala mat aj nieco napisane, ak ta to velmi zaujima tak mi napis ts.
je to skola, ktora by ti dost k tomu mohla pomoct. ja som sa tam hlasila tiez, ale ja kvoli skole v taliansku, ale aj do ameriky odtial ide dost. Mna sice nevzali kvoli blbej neospraveldnenej hodine ale neriešim som rada kde som.
Ale ak máš tam zamierené radím ti choď tam je to super odrazový mostík i keď je to strašne náročné.
Co sa tyka stipka skus si pozriet stranku SAIA, mozno tam nieco bude aj pre USA.
od nas chce ist z triedy tiez jeden do USA studovat a ked si chcel dat prihlasku zistil ze je neskoro, pretoze tym ze je z SR musel ju podat rok dopredu a proste papierovacky sa nestiihaju.