potrebujem poradiť... keď cítite, že strácate človeka, ktorého prakticky poznáte dosť dlho min. 10 rokov a ste najlepší kamaráti. čo by ste urobili ? Snažili sa zachrániť vaše priateľstvo a nehovoriť nič, alebo si to úprimne vydiskutovať, aj keď by ste o
nemôžeš si nejakého človeka privlastniť a dať na policu, prosto ak bude chcieť odísť tak odíde. No záleží prečo chce odísť, sama sa s tým musíš vysporiadať
@unmade asi by som sa smutne stiahol a pokúsil sa s tým zmieriť, mám totiž taký reflex/sklon brať to automaticky ako "už ma v živote nepotrebuje/nechce" a nie som typ ktorý by sa vedel alebo chcel vnucovať, možno to dáva zmysel, možno nie.
viem, chcela si iné odpovede, skôr rady. Otázka však poskytovala priestor aj na takúto
mne isšlo skôr o to , že akým spôobom existuje šanca , že jej pomôžem, pretože vidím, že si ničí život. Zvykla to byť najúžasnejšia osoba, akú som poznala, ale teraz to upadá a ja neviem ako jej pomôcť a cítim povinnosť to urobiť a aj sa cítim blbo, že som jej neako nepomohla skôr. Ja neviem, možno by mi bolo jedno keby som ju stratila, ak by za tú cenu si prestala ničiť život. Ale kde nájdem tú istotu, že to pomôže ?
@unmade ako sama píšeš,cítiš že ju strácaš..tak asi sa s ňou skús otvorene porozprávať..že máš obavu..že sa Ti zdá,že jej rozhodnutia by jej mohli ublížiť,že to čo robí nieje to čo (podľa toho že ju dlho poznáš)by bola ona..Asi nemáš čo stratiť..
Ale nútiť jej svoj názor by ju mohlo tak maximálne len odplašiť alebo znechutiť..
Ľudia a ich názory a postoje sa vplyvom času a okolností menia, snáď by bolo najlepšie povedať jej,že akokoľvek sa rozhodne, že tu vždy budeš pre ňu(ak Ti na nej záleží) Jednoducho,úprimne a bez ega
@ryuk viem, tvoju radu som si vzala k srdcu a už nad tým uvažujem len ešte neviem ako to sformovať tak aby pochopila čo tým myslím. a aby videla že to myslím vážne a aj si z toho niečo odniesla. Hádam sa to neskončí zle.... dúfam.
@ryuk ona nie je tá čo je závislá na tej druhej.. chápeš ved ja som každého spoznala len vďaka nej aj teba, a sama si videla že u každého koho poznáme obidve som vždy tá, ktorú majú menej radšej ale to by mi bolo jedno, keby sa ona nezmenila...veď vieš. ona a ty ste boli dve osoby, ktoré my na priateľstvo bohate stačili a teraz sa to takto dotrhalo..celé :/
Ak si sama neuvedomí, čo všetko posrala, darmo sa budeš pre ňu trápiť, ja som si popravde myslela, že si to uvedomí už v prípade mňa, ale jej musí naozaj horieť pod zadkom, aby si pripustila chybu, ty nemôžeš za to, ako sa zmenila, ale neznamená to, že ty sa máš za ňu trápiť. U každého nie
veď idem sa s ňou vážne o tom porozprávať úprimne ale... chcem to sformovať aby pochopila čo jej vlastne chcem povedať aj ja som dúfala, že si to uvedomí už pri tebe..a keď sa tak nestalo, tak mi došlo, že začína byť fakt neskoro a že mňa už tiež asi počúvať nebude, ale.. musím s tým niečo robiť.
je to len povrchnosť, čo sa okolo nej točí, tie skutočné hodnoty nájde v tebe, a mohla ich vidieť aj na mne, ale nevyužila to privilégium, ktoré dostala, zas len ďalšia z chýb, ktorých sa dopustila..
nemusím ale ani veľké.. obrovské dík nebude stačiť
ja neviem či nájde všetko čo potrebuje práve vo mne ale keď jej to stačilo 11 či 12 rokov tak prečo by nemalo aj naďalej ? ja neviem pokecám si s ňou a uvidíme ako to dopadne. Dúfam, že aspoň pre ňu dobre.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
co chces pocut? samozrejme, ze si to mate vydiskutovat
we just grew apart...
Niet nad uprimnost... Ak niekto neznesie tvoju uprimnost, nema cenu to potom dalej riesit
viem, chcela si iné odpovede, skôr rady. Otázka však poskytovala priestor aj na takúto
mne isšlo skôr o to , že akým spôobom existuje šanca , že jej pomôžem, pretože vidím, že si ničí život. Zvykla to byť najúžasnejšia osoba, akú som poznala, ale teraz to upadá a ja neviem ako jej pomôcť a cítim povinnosť to urobiť a aj sa cítim blbo, že som jej neako nepomohla skôr. Ja neviem, možno by mi bolo jedno keby som ju stratila, ak by za tú cenu si prestala ničiť život. Ale kde nájdem tú istotu, že to pomôže ?
Ale nútiť jej svoj názor by ju mohlo tak maximálne len odplašiť alebo znechutiť..
Ľudia a ich názory a postoje sa vplyvom času a okolností menia, snáď by bolo najlepšie povedať jej,že akokoľvek sa rozhodne, že tu vždy budeš pre ňu(ak Ti na nej záleží) Jednoducho,úprimne a bez ega
ona neostane sama ak stratí mňa.. má okolo seba dosť ľudí a prostriedkov ktoré jej vystačia...
nemusíš ďakovať, koťe
ja neviem či nájde všetko čo potrebuje práve vo mne ale keď jej to stačilo 11 či 12 rokov tak prečo by nemalo aj naďalej ? ja neviem pokecám si s ňou a uvidíme ako to dopadne. Dúfam, že aspoň pre ňu dobre.