Zaujímalo by ma ako by ste naložili s výhrou v sume 100 000 eur. Dokázali by ste sa podeliť? Splnili by ste si nejaký sen?
Ja osobne by som si doprial konečne moje vysnívané auto, po ktorom už dlho pasiem a čakám kedy jeho hodnota ešte trošku spadne jedn
@soreljulien bohuzial 100 tisic eur v dnesnom svete nie je nijaka zavratna polozka.. v bratislave 2 izbovy byt v novostavbe stoji tolko, v kosiciach novy 3 izbovy alebo 4 izbovy panelakovy.. alebo top auta stoja 70-80-90 tisic eur, top auta mysleno dostupne auta, nie supersportiaky, v pripade ak by si ale mal byvanie a autom s ktorymi by si bol spokojny tak na prilepsenie je to slusne vreckove 100 tisic eur.. napriklad na cestovanie po svete..
@hadimistr pekná myšlienka, ale závisí to asi od uhla pohľadu, napr. pre mňa nové autá význam vôbec nemajú a celkovo auto je pre mňa niečo ako pre zberateľa umenia obraz ktorý si zavesí na stenu a pozerá sa naň, v mojom prípade by som to auto mal z lásky a hlavne kôli tomu že sa mi páči každý jeden detail na ňom, nebral by som to ako spotrebný tovar, 100 000 eur naozaj nie je veľa na míňanie, ale myslím si že taká výhra by bola aj tak skvelá, keďže v opačnom prípade na tieto moje dva sny ak nikdy nevyhrám budem musieť robiť a "strácať čas" aby som ich raz mal :ehm:
Splnila by som si sen a to že by som si kúpila nejaký domček na okraji lesa a šla sa pozrieť do Japonska ostatné by som poposielala ľuďom čo to potrebujú viac
Išla bývať sama, spravila si vodičák, kupila motorku, adoptovala havina z útulku, išla na dovolenku do Ameriky...no dobre odtial by som sa už asi nevratila
@14 alebo časť vlastného bytu, ono by som kus rozmýšľala spôsobom, že netuším, kde by ten byt mal byť
(a potom by som mohla teoreticky jednu-dve izby prenajať a z takto získaných peňazí pokupovať darčeky alebo tak
momentalne by som si kupila nejake ojazdene auto, aby som sa naucila poriadne soferovat, isla by som na nizkonakladovu dovolenku s kamaratmi a zvysok by som odlozila na byt
100 000 nie je tak veľa. kúpil by som si nejakú nehnuteľnosť, z ktorej by som mal pravidelný príjem. a ešte našetriť takých 50 000 a môžem odísť z práce.
ešte by som šetrila ďalších 300 000€ na moje lambo
a teraz vážne dala by som ich hneď na nejaký účet s dobrým úrokom, kým ešte nepotrebujem prachy na školu, bývanie a šetrila by som. mojim 5 súrodencom by som nadelila po tisícke a ďalších max. 5 000€ by som len tak roztrieskala na koncerty, kiná, oblečenie a hovadiny a mame by som kúpila niečo, aby som jej spravila radosť
a po výške by som peniaze začala míňať na nejaký pekný byt a neodpustila by som si dovolenku do karibiku :letim:
fuha, ja ani neviem
momentalne mam vsetko, co potrebujem k prezitiu, mozno by som si kupila nejake take "prebytočnosti" nejake oblečenie, topanky ,kabelku..
a potom by som si to dala do banky a tam by to bolo na horsie casy.
a kupili by sme si s frajom kazdy po 2 kebaby !!!!!
no, nie je to fakt vela, ale pacil sa mi napad to investovat do podnikania... a podla toho, co by ostalo bud nejake skromne auticko alebo (cast) bytu a podobne...
Kúpil subaru už teraz nečakať do 18-tky ...aspon 50-tisic by som investoval do našej firmy a 20-tisic by som dal na nakup potravin chudobným rodinám na Slovensku.
kupila by som si možno nejaky byt alebo domčok na talianskom pobreží Ligúrie ak by to vyšlo nemám pojem o cenách nehnutelnosti v taliansku A potom by som cestovala po miestach ktoré chcem vidieť. Kúpila by som bratovy auto, mame veci co chce do domu, otcovy splatila auto co este ostáva. Starkej co chce. Zaplatila by som si kurva dobreho trenera aby ma dal dokopy, plus nejake tie úpravy nech som proste top. Kúpila by som si nejaké základné kvalitné nadčasové modely do šatníka lebo viem že by som už potom keš nemala na také veci. Tým myslim ako trebars kvalitnu birkinku, jedny louboutinky, chanel sako, kvalitnu sadu šperkov, atd. Proste seba dat dokopy, mozno dáke tetovania a pod. vylepšenia. Dala by som zoperovať oci laserom. Ak by daco ostalo tak zase na to cestovanie alebo odložiť na ucet ...
kúpila by som si foťák a dala umelé predné zuby. Nech sa nekazia a aby boli rovné a pekné, lebo ich mám strašne dovnútra -.- /a kto má nervy na strojček aj za ten idú neskutočné peniaze/
a ostatné....asi na štúdium alebo cestovanie.
ale asi by som našim dala tých 50 000 nech konečne predajú byt a kúpia si ten dom čo tak veľmi chcú.
100k? hm, na lotériu tak nejak nezvyklo málo, to asi nebol jackpot?
...ale nejaká hra by sa z toho už zafinancovať dala, vývoj Braid stál zhruba toľko.
fuuu tak teda budem sa zaoberat tym, ako by som ich vyuzila hned teraz... nuz, asi 10 tisic by som si prosto peln odlozila na ucet, dalsich par tisic na nejaky sporiaci icet do zalohy. nasim by som kupila skveleho Volkswagenika, dala by som nasim peniaze na rekonstrukciu starkej domu. aj na rekonstrukciu nasho bytu. kupila by som si novy ntb asi a mobil. kúpila by som sama sebe nejake fajnove auto nech nemusi mdo Brna chodit ako retard busom. keb som mala dobru naladu sestre by som kupila nejaku cestu do paze. rodicom by som kupila nejaky poprdeli vylet. a mozno aj niekede nejaku chatku v pazi. odlozila by som si peniaze na certifikaty co si mienim porobit. kupila by som si vela kniziek a zrejme aj oblecenia. premyslam kolko penazi mi este ostava aha, kupila by som si asi malicky byt v bratislave. lol, to by mi nevydalo nevadi, tak na ten byt sa asi vykaslat
no , prv by som sa najebal ako prasa,potom by som vstal z mrtvych, opet by som sa najebal, kupil by som si zberatelsku postavičku Dark souls 1, kupil by som si Telecastera konečne, kupil by som par skvelych darčekov jednej žene, kupil by som z antikvariatu par knih, mamke by som kupil elektrickeho robotika co bude vysávat, ockovi novy furik a lopaty, niake stoličky pod altanok pekne drevene, mozno by som si kupil puga, ostatne peniaze odložil a neminal.
-tak by mi ostalo presne 996440,60 pretoze nevedia zaokruhlit furik
Isla by som do skoly do usa a platila by som z toho skolne, kupila by som si nejake auto, aby som sa tam mala ako prepravovat a zvysne peniaze by som dala na ucet alebo investovala aby dalej zarabali
kupila by som najlepsiu basu na svete teda nie najlepsiu, taku do 2000€, a ofc nie pre mna ale ako darcek xD 80k by som na par rokov odlozila na byt a zvysok by som si najviac uzila, dovolenka s frajerom, jedna pri mori a potom nejake mesta europske pobehat, jedna party dovolenka s kamosom, milion oblecenia, a za ten zvysok by som cely dalsi rok zila tak, ze by som nemusela chodit na brigadu a naplno by som sa venovala skole. OMG PRECO SA TO NEMOZE STAT
nový mobil...potom by som precestovala celý svet a čo by mi zostalo by som nechala na horšie časy...a samozrejme by som pokupovala blízkym samé prézenty :happy:
hm,pekné predstavy...
takato tema tu uz bola v prvom rade by so zaplatila vsetko co treba, kupila si byt v meste, velky domcek s velkou zahradou na okraji mesta alebo na dedinke nejakej, naplnila velky satnik zasadila vela ovocia a zeleniny v zahrade
potom cestovanie, auto, rodine nejake rpachy a nieco by som si odloziula
kúpila by som si fiat 500 asi, lebo SUV mi zatiaľ netreba a športiak mi nebude treba nikdy, nový bicykel, možno korčule, botasky, lyže - proste športové potreby, možno nejaké oblečenie, mobil, čítačku a ták. prenajala by som si samostatnú izbu alebo garsónku v brne aby som mala kľud na učenie. možno by som spravila chatu alebo také dačo pre všetkých kamarátov alebo išla na festival alebo výlet po slovensku.
a vydelila by som si nejakú rozumnú čiastku na životné náklady, zvyšok by som si odložila do budúcna s dobrým úrokom.
určite by som sa ale snažila nepodľahnúť zdaniu že mám kopu peňazí a môžem rozhadzovať, lebo som sa naučila že takto sa peniaze strašne rýchlo míňajú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
80 komentov
A podelila by som sa, keby som v ňom milovaných prevážala a ráno by vstávali na inom mieste a zaspávali na druhom.
na veľké krídlo
a zvyšok na večeru
20k biznis 1
20k biznis 2
20k rezerva kdybyněco
10k zbesile minutie
10k rozdanie rodine
10k prva tehla na dom
(a potom by som mohla teoreticky jednu-dve izby prenajať a z takto získaných peňazí pokupovať darčeky alebo tak
a všetko ostatné by som nechala do budúcnosti
a teraz vážne dala by som ich hneď na nejaký účet s dobrým úrokom, kým ešte nepotrebujem prachy na školu, bývanie a šetrila by som. mojim 5 súrodencom by som nadelila po tisícke a ďalších max. 5 000€ by som len tak roztrieskala na koncerty, kiná, oblečenie a hovadiny a mame by som kúpila niečo, aby som jej spravila radosť
a po výške by som peniaze začala míňať na nejaký pekný byt a neodpustila by som si dovolenku do karibiku :letim:
momentalne mam vsetko, co potrebujem k prezitiu, mozno by som si kupila nejake take "prebytočnosti" nejake oblečenie, topanky ,kabelku..
a potom by som si to dala do banky a tam by to bolo na horsie casy.
a kupili by sme si s frajom kazdy po 2 kebaby !!!!!
ale nie v nejakom starom paneláku, ktorý len vďaka zatepleniu drží pokope...a na 3i/4i v normálnej lokalite v BA by to bolo aj tak málo
a ostatné....asi na štúdium alebo cestovanie.
ale asi by som našim dala tých 50 000 nech konečne predajú byt a kúpia si ten dom čo tak veľmi chcú.
...ale nejaká hra by sa z toho už zafinancovať dala, vývoj Braid stál zhruba toľko.
Inak najskor nejaka nehnutelnost
foťák
a už asi aj ntbk -.-
...
-tak by mi ostalo presne 996440,60 pretoze nevedia zaokruhlit furik
asi by som si postavil chatu.
hm,pekné predstavy...
Vsak za to dnes uz ledva byt v centre BA kupis...
No, ale aj tak by som si kupila byt
za 100 000 sa ani byt nedá kúpiť a na ostatné veci by sa to minulo hneď škoda hneď míňať
potom cestovanie, auto, rodine nejake rpachy a nieco by som si odloziula
a vydelila by som si nejakú rozumnú čiastku na životné náklady, zvyšok by som si odložila do budúcna s dobrým úrokom.
určite by som sa ale snažila nepodľahnúť zdaniu že mám kopu peňazí a môžem rozhadzovať, lebo som sa naučila že takto sa peniaze strašne rýchlo míňajú.