ja takýmto veciam viac verím až keď sú overené širokou verejnosťou a funguje to dlhšiu dobu a je to relatívne známe. a keďže netuším ako presne to funguje keď chce niekto normálne vydať knihu, tak si to neviem porovnať napr s ikarom a vybrať si ktoré je lepšie
@elenari
mne pred pár rokmi keď som vyhrala v istej autorskej súťaži bernolákovský spolok navrhol vydanie životného príbehu mojej babky lebo ona prežila útrapy druhej svetovej, ale vyšlo by ma to dosť draho a kto vie ako by sa to predávalo
ale v tomto vidím šancu
takže to chceš skúsiť teda tam? už len to že 'druhá svetová' je podľa mňa téma, ktorá ľudí bude vždy zaujímať. ale podľa mňa si najskôr pozisťuj ktoré vydavateľstvá to majú ako a podľa toho sa rozhodni teda tak by som to asi spravila ja...
@biancadetolle keď ťa pekne poprosím aby si si otvorila lulu.com a prečítala o čom to je, vďaka čomu potom nebudeš potrebovať vysvetlenie odo mňa, urobíš to?
neverím tomu moc. resp. takýchto projektov/firiem je milión.
vydať knihu nemá význam, pokiaľ nemáš marketing a distribučné siete.
na najväčšom svetovom kníhkupectve amazon, sa vraj predáva 1-2% kníh, tie sa predávajú mrte, ale potom sú tam stovky tisíc titulov, ktoré nepredajú skoro nič.
známy napísal knihu, dal ju do všetkých možných obchodov a predal 2 kusy !!! (a to písal v angličtine, čiže oveľa väčší trh)
samé o sebe vydať knihu je ľahké, ale nemá to význam, ak to nevieš predať.
uvedom si jednu vec:
- sú speváci, čo predajú milióny albumov, počuješ o dvoch-troch, koľko však existuje spevákov a skupín vo svete? desiatky tisíc...
- sú knihy, ktoré predajú stovky tisíc výtlačkov, počuješ o pár takých knihách, koľko však existuje spisovateľov a kníh vo svete?
to isté v internete - startupy... občas počuješ, že niekto predal web za miliardu dolárov, alebo proste niečo také, áno, občas sa to stane, zopárkrát za rok, lenže koľko vznikne webov? tisíce? státisíce? milióny? a áno jeden-dvaja-desiati-dvadsiati z nich zarobia veľa...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
predstav si, že spíšeš svoje zážitky s karolínou a po novom s monikou a oni ti ich vydajú v knihe pekne zviazanú a ešte na tom aj zarobíš
keď ťa pekne poprosím vysvetlíš mi to ešte trochu zrozumiteľnejšie?
mne pred pár rokmi keď som vyhrala v istej autorskej súťaži bernolákovský spolok navrhol vydanie životného príbehu mojej babky lebo ona prežila útrapy druhej svetovej, ale vyšlo by ma to dosť draho a kto vie ako by sa to predávalo
ale v tomto vidím šancu
áno chcem to skúsiť, ale s ľahkými poviedkami, s ktorými som vyhrala tú súťaž
behom tohto týždňa ti pošlem odkaz na ne
no neviem, neviem, ale skúsiť to môžem keď si taký "až veľmi ochotný"
vydať knihu nemá význam, pokiaľ nemáš marketing a distribučné siete.
na najväčšom svetovom kníhkupectve amazon, sa vraj predáva 1-2% kníh, tie sa predávajú mrte, ale potom sú tam stovky tisíc titulov, ktoré nepredajú skoro nič.
známy napísal knihu, dal ju do všetkých možných obchodov a predal 2 kusy !!! (a to písal v angličtine, čiže oveľa väčší trh)
samé o sebe vydať knihu je ľahké, ale nemá to význam, ak to nevieš predať.
uvedom si jednu vec:
- sú speváci, čo predajú milióny albumov, počuješ o dvoch-troch, koľko však existuje spevákov a skupín vo svete? desiatky tisíc...
- sú knihy, ktoré predajú stovky tisíc výtlačkov, počuješ o pár takých knihách, koľko však existuje spisovateľov a kníh vo svete?
to isté v internete - startupy... občas počuješ, že niekto predal web za miliardu dolárov, alebo proste niečo také, áno, občas sa to stane, zopárkrát za rok, lenže koľko vznikne webov? tisíce? státisíce? milióny? a áno jeden-dvaja-desiati-dvadsiati z nich zarobia veľa...
takže nemaj veľké oči
ty si prosím ťa aj naďalej čmáraj tie svoje grafomanské psychovýplody len tuto a neobťažuj svk knižný trh.
ach jaj... uvedomujem si to, ale ja ani nechcem byť
J.K. rowlingová
len túžim vydať tie moje poviedky aspoň ako ebookovú knihu