1. ak ani len netušíš čo to je, tak si neviem predstaviť jediný dôvod pre ktorý by si potreboval vedieť čo to je.
2. je to firma zaoberajúca sa výrobou sieťového hardvéru, čiže routre, servery, switche, a všelijaké ďalšie podobné kusy o ktorých možno ani neviem že existujú. obvykle je ich hardvér dizajnovaný pre veľké firmy a datacentrá, takže pre domácnosť by ti bol nanič.
3. do priameho kontaktu som sa s ich produktami nikdy nedostal, ale podľa toho čo som počul od mnohých ľudí čo s nimi pracujú denne, tak príliš ideálne nie sú.
záleží od názoru veci či sú dobré alebo nie , predpokladám že asi stým ma niečo spoločné budúca škola na ktorej sa dačo o cisco sieťach učí čiže asi tak ja budem o rok absolvovať kurz a potom ak ho zvládnem dostanem certifikát o tom že ich viem aj môžem zapájať a sprovozňovať cisco siete čiže asi tak ale je lepšie mať ako nie
Cisco je jeden z lídrov v oblasti (nielen) IP sietí. Možno máš na mysli Cisco Networking Academy, čo sú kurzy, ktoré sa robia (nielen) na stredných školách. Ak ťa zaujíma / baví IT a chceš si za pár eur získať základné vedomosti z oblastí sietí, konfigurácií sieťových zariadení a mať o tom certifikát, je fajn využiť to.
@lovec123456a máš na mysli certifikát z cisca???? Na čo to je??? Je to cennejšie ako maturita Ked máš CISCO certifikát tak sa môžeš zamestnať v Orange,T-Come,Esete,... No bez toho nie
My si to akurát teraz robíme.Oni sú to vlastne 4 certifikáty a ked ich urobíš tak ideš do Košíc na ten posledný,ktorý musíš urobiť na 90% Tie 4 sa skladajú z 12 šastí,tak sa mi zdá Ja mám za sebou už 2 (všetky musíš urobiť min na 80%).
lebo aná chlapesć sa tu narmálne dačo spýtal a zaspamujte mu to tu všetko
a jedne poznámka keď spravíš ten certifikát pochibujem že nemusiš robiť maturitné skúšky a ako je to aj u nás to nie povinné a mechanik PC nieje iba o Cisco je to len taký bonus ktorý ak chceš si spravíš
@kolcak123 Kámo, máš za sebou dva semestre a ani nevies ako to funguje. Na väčšine skol ucia IT ess. potom CCNA kurzy / semestre, ktore su 4 (zaklady, routing, switching, WAN) niesu to žiadne certifikáty ako to každý nazýva..no da sa to aj tak nazvať ale hodnota je o dosť nižšia, to je skôr taky papier ze si absolvoval semester.
Zamestnať sa v Orage, T-com... to si ma fakt rozosmial, asi nepoznas ostatných lídrov na trhu. Dajme tomu, že si spravíš CCNA, môžeš sa uchádzať o sieťarske pozicie a šanca je dosť malá aspoň ak má človek biedny pristup, slabé skúsenosti a myslí si, že si vystačí s poznatkami, ktoré možno ani nevie lebo testy v akadémií stiahol z netu. CCNA je uplny zaklad... O tom sa dá veľa písať...
Semestre v cisco netacad academy nemusíš absolvovať, certifikát môžeš ísť spraviť hoci kedy a hoci kde, a nie len do Košíc. Jediná výhoda tam je, že po absolvovaní kurzov máš zľavu (vouche) na ten certifikát. Na % sa to vôbec neráta. Všetky musíš mať nad 80 % ? To záleží od vyučujúceho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
1. ak ani len netušíš čo to je, tak si neviem predstaviť jediný dôvod pre ktorý by si potreboval vedieť čo to je.
2. je to firma zaoberajúca sa výrobou sieťového hardvéru, čiže routre, servery, switche, a všelijaké ďalšie podobné kusy o ktorých možno ani neviem že existujú. obvykle je ich hardvér dizajnovaný pre veľké firmy a datacentrá, takže pre domácnosť by ti bol nanič.
3. do priameho kontaktu som sa s ich produktami nikdy nedostal, ale podľa toho čo som počul od mnohých ľudí čo s nimi pracujú denne, tak príliš ideálne nie sú.
inak je to firma, ktora riesi nielen hw ale aj sw a viacmenej urcuje vo velkom sietove trendy
My si to akurát teraz robíme.Oni sú to vlastne 4 certifikáty a ked ich urobíš tak ideš do Košíc na ten posledný,ktorý musíš urobiť na 90% Tie 4 sa skladajú z 12 šastí,tak sa mi zdá Ja mám za sebou už 2 (všetky musíš urobiť min na 80%).
ggbb
Ale na to aby si to pochopil si až príliš dutý
Urob svetu službu a zastreľ sa kým je čas
a jedne poznámka keď spravíš ten certifikát pochibujem že nemusiš robiť maturitné skúšky a ako je to aj u nás to nie povinné a mechanik PC nieje iba o Cisco je to len taký bonus ktorý ak chceš si spravíš
Zamestnať sa v Orage, T-com... to si ma fakt rozosmial, asi nepoznas ostatných lídrov na trhu. Dajme tomu, že si spravíš CCNA, môžeš sa uchádzať o sieťarske pozicie a šanca je dosť malá aspoň ak má človek biedny pristup, slabé skúsenosti a myslí si, že si vystačí s poznatkami, ktoré možno ani nevie lebo testy v akadémií stiahol z netu. CCNA je uplny zaklad... O tom sa dá veľa písať...
Semestre v cisco netacad academy nemusíš absolvovať, certifikát môžeš ísť spraviť hoci kedy a hoci kde, a nie len do Košíc. Jediná výhoda tam je, že po absolvovaní kurzov máš zľavu (vouche) na ten certifikát. Na % sa to vôbec neráta. Všetky musíš mať nad 80 % ? To záleží od vyučujúceho.
Ja som tu povedal to čo nám hovoril učiteľ.
Ešte otázočka.Spravil si všetky alebo len čerpáš z informácií ktoré si si vygooglil??
CCNA mám už prejdené, učím sa CCNP. Certifikáty si spravím keď tak neskôr, kvôli platnosti.