čo je lepšie bilingvalne gymnazium alebo normalné všeobecné gymnazium ??
Prosím poraďte mi aku školu si mám vybrať či bilingválne gymnazium alebo normalné . Angličtinu ovládam veľmi dobre. Učím sa v priemere na 1. A ešte neviem na aku vysoku by som mohol isť z bilingvalného??
bilingvál... ale nie anglický, po anglicky sa dokážeš naučiť veľmi dobre aj bez toho plus ho budeš mať ako sekundárny jazyk pravdepodobne aj naďalej, hoci úroveň bude asi ovela nižšia, lebo na bilingválnom sa zameriava na výučbu toho prvého. a výška? prakticky čokolvek, väčšinu si musíš zamakať tak či tak sám.
ked vies anglictinu tak chod na take mynimalne je to vtom dobre ze si ju budes precvicovat a ju nezabudnes nez na normalnom ktore sa tomu nevenuje az tolko....
@11mat12 každého, čo má nadanie na jazyky, posielam na bilingválne asi to bude preto, že som si sama také vyšla.
okrem toho, že sa poriadne naučíš jazyk, tak si precvičíš aj porozumie z písaného textu, na ktorom sa na normálnych gymnáziách nekladie vôbec dôraz, ale na bilingválnych áno, keďže musia mať istotu, že naozaj tomu jazyku rozumieš tak, ako by si mal.
rovnako počas štúdia, si myslím, ponúka bilgym viac možností na vycestovanie, viac projektov atď.
chodila som na osemrocne ale prestupila som na bilingvalne. vyska hocijaka to mas ako normalne gymnazium len v cudzom jazyku. mavala som tiez take jednotky dvojky ked som prestupovala a tiez som si v tom case myslela ze anglinu ovladam velmi dobre /po prvych dvoch dnoch som si to uz nemyslela / ale tak hod ved co prestupit sa da vzdy
Určite bilingválne. Keď si myslíš, že na to máš, tak choď.... Normálny gympel ti nič nedá, budeš musieť ísť na výšku... A z bilingválneho môžeš ísť na rovnakú výšku ako by si šiel z normálneho...
Ale ja osobne by som na gympel nešla (ani som nešla), lebo bez výšky budeš stratený... A nikdy nevieš, čo sa môže stať, možno nebudeš mať za čo tam ísť, možno budeš mať iné ambície, už sa ti nebude chcieť študovať... Ale rob ako chceš...
Bilngválne... mam tám kamošky a hovorili mi že prvý rok sa učili tak, že mali len nemčinu angličtinu, slovinu a matiku...a to tak že denne mali aj 4 hodiny anglicty abo nemciny...až od druhého roku sa pridávajú také že dejepis, fyzika....v jazykoch =D ale tak nie každý na to má...ja som na gympli normalnom a mám problém s fyzikou v slovenčine...neviem si predstaviť že by som to mala vedeť ešte po anglicky =D
na bilingve je to podla mňa dosť ulieváreň... 8) teda neviem si predstaviť že by som chodila na normálne... fúú tóóóóóóóóólkoto vela učenia... v prváku na bilingve máš len jazyk, takže to drtíš riadne, ale v druháku to tiež nie je zlé, len už nemáš tolko gramatiky (z čoho sa ti pravdepodobne aj trošku ulaví) a máš ďalšie haluze... neviem ako na iných, ale na francúzskych (konkrétne v BB, lebo neviem ako inde) máš od druháku fyziku, matiku, chémiu v cudzom jazyku, od tretiaku bio... čiže nie všetky predmety!!! ako si mnoho ludí myslí (aj ja som si to kedysi myslela)... máš vyššiu šancu dostať sa na výšku a fakt na akú chceš (to hovoria štatistiky a keď predsa len nič, tak máš v rukách jazyk a to je v dnešnej dobe velké plus... ALE na anglické by som predsa nešla... lebo angličtina nie je taký ťažký jazyk... a ako už bolo povedané po anglicky sa dokážeš naučiť dosť slušne aj bez bilingválneho gympla... myslím si vela šťastia pri rozhodovaní
Caute..Ja chodím na bilingvalne gymnazium v ziline - španielske .. á je totam super.. nechápem v čom váhate !jednoznacne bilingvalny gympel.a náš gympel je asi najlepší na slovensku spolu s anglickym v SUCANOCH ! ťažký ale dobrý
ste normálny? že gympel nič nedá? Gympel dá to najlepšie! najlepšia príprava na vš ..Ved bez VS uz sa nda existovat..jednoznacne volte gymnazia a najlepsie bilingvalne ! Ved je to váš život , hlavne si verte !
gymka su onicom skoly ... ked porovnam hociake gymko s mojou skolou tak tam maju raj, ziadne ucenie, ziadne stresy ...o to nepripravenejsi budes na vyske
odporucujem ti bilingvalne aj ja chcem na dajake ist. A VŠ- mozez ist kam chces- slovensko, USA, Kanada, Anglicko.... a co som pocul od inych tiez to chvalia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
okrem toho, že sa poriadne naučíš jazyk, tak si precvičíš aj porozumie z písaného textu, na ktorom sa na normálnych gymnáziách nekladie vôbec dôraz, ale na bilingválnych áno, keďže musia mať istotu, že naozaj tomu jazyku rozumieš tak, ako by si mal.
rovnako počas štúdia, si myslím, ponúka bilgym viac možností na vycestovanie, viac projektov atď.
a výška?... to je už jedno...
Ale ja osobne by som na gympel nešla (ani som nešla), lebo bez výšky budeš stratený... A nikdy nevieš, čo sa môže stať, možno nebudeš mať za čo tam ísť, možno budeš mať iné ambície, už sa ti nebude chcieť študovať... Ale rob ako chceš...