Vždy, keď som premýšľal o tom, aký predmet v škole by bolo najzaujímavejšie geniálne ovládať, tak mi vyšla fyzika.
Však to by človek rozumel obrovskej kope vecí o ktorej normálni smrtelníci nemajú vôbec šajnu.
až raz prekonám tú bariéru psychickú čo mám v hlave a bráni mi preukázať matematického génia, ktorý je vo mne, tak ju pôjdem študovať a budem z toho šťastná.
Aby sa tu nemlátila len prázdna slama, tak ideme pekne sčítavať nekonečné rady z hlavy ...takže suma od i=1 po nekonečno = 0,5^(ni-1) čakám výsledok ! ... a z druhého súdka ...porozmýšľajte ako sa dá určiť vzdialenosť miesta, kde udrel blesk ^^ ak ste pozorovateľ vzdialený od tohto miesta ...
Nebezpečná otázka. Vo fyzike to bez tej matiky nejde takže som skôr za fyziku.
@sisi092 Neskutočné perly tu dávaš posledné dni. Tu chcem len povedať, že ak by si študovala fyziku stačil by ti pohľad z okna a bolo by po nude . Alebo by si bola stále trubka....neviem.
Jeden z najväčšìch teretických fyzikov Feynman povedal: Fyzika sa má k matematike tak, ako se má sex k masturbácii. Cez kvantovu mechaniku sa dnes vysvetľujù také veci ako je sťahovanie vtákov alebo vnìmanie võnì nosom, ale bez matematiky to neide .
V prvom ročnìku na Fyzike je to hlavne o matematike a najviac ľudì pre ňu vyletì.
A prikláňam sa k fyzike pretože matematika potrebuje obsah
neda sa povedať co je zaujimavejšie.
Matematika je pre uplnych šialencov (v dobrom slova zmysle), proste tam su take veci, abstraktne, ze az. Dobri mlady matematici su tiez srandovni.
Fyzika pouziva matematiku ako jazyk (matematika SŠ a aj vyssia), fyzika je v tom krasne ze mozes experimentovat aj doma, napr. videonanalyza, fyzika nie je narocna tak ako matematika (aspon tie zakladne kurzy).
@bunnyboy
na vypocet vzdialenosti blesku existuje stara finta... zacnes stopovat cas od udretia blesku po hrom. vydelis tromi a mas vzdialenost v km. kvoli pomeru rychlosti svetla a zvuku. ale toto si asi vedel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
fyzika je asi praktickejšia mimo akademickej sféry, ale matika je krááásna
(tuším sa pôjdem dnes večer ľutovať, že som nešla na matfyz)
Však to by človek rozumel obrovskej kope vecí o ktorej normálni smrtelníci nemajú vôbec šajnu.
až raz prekonám tú bariéru psychickú čo mám v hlave a bráni mi preukázať matematického génia, ktorý je vo mne, tak ju pôjdem študovať a budem z toho šťastná.
veda a umenie v jednom. dokonalo komplexná a nádherná a čistá a proste matematika
Ja uz neverim, ze Us Americania su realne existujuci ludia
@sisi092 Neskutočné perly tu dávaš posledné dni. Tu chcem len povedať, že ak by si študovala fyziku stačil by ti pohľad z okna a bolo by po nude . Alebo by si bola stále trubka....neviem.
V prvom ročnìku na Fyzike je to hlavne o matematike a najviac ľudì pre ňu vyletì.
A prikláňam sa k fyzike pretože matematika potrebuje obsah
Možno len poopravím, že najviac ľudí vyletí na druháckej matike.
Matematika je pre uplnych šialencov (v dobrom slova zmysle), proste tam su take veci, abstraktne, ze az. Dobri mlady matematici su tiez srandovni.
Fyzika pouziva matematiku ako jazyk (matematika SŠ a aj vyssia), fyzika je v tom krasne ze mozes experimentovat aj doma, napr. videonanalyza, fyzika nie je narocna tak ako matematika (aspon tie zakladne kurzy).
na vypocet vzdialenosti blesku existuje stara finta... zacnes stopovat cas od udretia blesku po hrom. vydelis tromi a mas vzdialenost v km. kvoli pomeru rychlosti svetla a zvuku. ale toto si asi vedel