veľmi primitívny príbeh
jednoduchá slovná zásoba
neobsahuje odkazy na žiadne serióznejšie literárne diela, nie je to náročné na čitateľa...
to sú také tri veci, čo mi hneď napadli, spomenula by som si na viac. ale myslím, že 50 Shades/Twilight je dosť výstižný príklad hore spomenutých troch bodov.
"...Predmetom „novej filológie“ by mala byť aj viera, tajomstvo, hádanka alebo záhada..."
daj na Korabljovova... uvidime či jeho teorie budu one pravdive v praxi!
toto čo píšem neviem ako som dokazala! fakt si myslím že to nie je sračka... ak mi daju FF za taketo veldielo, tak ich tam fakt prídem podpáliť aj ich kurz prace s informacemi
ešte prvok zahady tam musim dať...
jednoduche slova ktorým porozumie čo najširšia verejnosť
do určitej miery jednoduchy dej, ktorý zvladne čítať vačšina a odreaguje sa zaroven pri tom od všednosti
nejaka zapletka, napinavost čo človeka na čas vtiahne
asi aj sexualny pridavok, čoho je dnešny svet presýtený
....
-jednoduchý až primitívny dej
-množstvo reklám na daný titul
-musí rozoberať každodennosť bez najmenšieho vplyvu nejakej kultúry, prosto aby tomu pochopili všetci
-znížiť estetické nároky
jednoducho musí to byť stavané pre väčšie masy populácie, čiže niečo úplne banálne
vlastne ja by som aj takúto vec vedel veľmi rýchlo napísať, som si to všimol aj pri mojich blogoch čím menej abstraktnejšie a zložitejšie boli, tým viac bolo hodnotení
Ľudia sa radi s knihou a jej hrdinami stotožňujú, radi sa sami v príbehu vidia. Preto je dobrým nápadom písať o obyčajných ľuďoch, smoliaroch, večne osamelých a lúzroch.
Ďalej by som povedala, že divákov/čitateľov nejakým zvráteným spôsobom fascinuje násilie a utrpenie. Páči sa im čítať o sirotách, o vojne, o strachu a o smrti. A v neposlednom rade je to asi sex, ten sa - konieckoncov, predáva najlepšie.
Alebo ešte radi hľadáme v knihách riešenia na naše vlastné problémy, nádej v tme, nejaký dôkaz o tom, že šľachetné činy a naše najvyššie úsilie nás dovedú k vysneným cieľom. (Skoro) všetci milujú hrdinov čo zomierajú za svoje ideály Lebo je to svet aký by sme okolo seba skutočne chceli mať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
jednoduchá slovná zásoba
neobsahuje odkazy na žiadne serióznejšie literárne diela, nie je to náročné na čitateľa...
to sú také tri veci, čo mi hneď napadli, spomenula by som si na viac. ale myslím, že 50 Shades/Twilight je dosť výstižný príklad hore spomenutých troch bodov.
daj na Korabljovova... uvidime či jeho teorie budu one pravdive v praxi!
toto čo píšem neviem ako som dokazala! fakt si myslím že to nie je sračka... ak mi daju FF za taketo veldielo, tak ich tam fakt prídem podpáliť aj ich kurz prace s informacemi
ešte prvok zahady tam musim dať...
do určitej miery jednoduchy dej, ktorý zvladne čítať vačšina a odreaguje sa zaroven pri tom od všednosti
nejaka zapletka, napinavost čo človeka na čas vtiahne
asi aj sexualny pridavok, čoho je dnešny svet presýtený
....
-množstvo reklám na daný titul
-musí rozoberať každodennosť bez najmenšieho vplyvu nejakej kultúry, prosto aby tomu pochopili všetci
-znížiť estetické nároky
jednoducho musí to byť stavané pre väčšie masy populácie, čiže niečo úplne banálne
» www.birdz.sk/webka/poke/blog...
vten deň som mal tuším 600 ľudí za deň na webke
@16 tak potom ja dam link na svoj posledny blog co precitalo 1000 ludi za den
na
Ďalej by som povedala, že divákov/čitateľov nejakým zvráteným spôsobom fascinuje násilie a utrpenie. Páči sa im čítať o sirotách, o vojne, o strachu a o smrti. A v neposlednom rade je to asi sex, ten sa - konieckoncov, predáva najlepšie.