Čo nejesť pri priberaní a naberaní svalovej hmoty?
Prosím, poraďte mi. Otázka znie jasne: Čo by som nemal jesť pri priberaní a naberaní svalovej hmoty? Aké jedlo presnejšie? To čo treba jesť viem (maso, cestoviny, ryža, tvaroh, celozrnné pečivo.. a pod.) Ale čo nemám jesť? Na googli som hľadal, ale ni
Rafinované cukry vylúč, a rovnako aj tučné maso, inač budeš vyzerať ako niektorý ľudia v posilovni, ktorý síce majú silu, a aj svaly, ale ich maju zakryté pod obrovskou vrstvou tuku, vďaka čomu vyzerajú ako vypasené prasiatka
Tam nic take nie je co by si nemohol. Rafinovany cukor nie je dobry ale zasa ti nejako neublizi. Tuky tiez potrebujes, tusim nejakych 20% prijmanej energie by malo byt z tukov.
@qwer28 ja tez pijem jak kok a mam lepsiu postavu jak 90% ludi alkohol ti doda odvahu a nebojis sa potom zdvihat vacsie vahy a vacsie vahy = vacsie svaly....a treba jest aj vela sladkosti, lebo sak ked naberas musis prijat vacej kalorii jak vydas
tak a teraz som vam prezradil revolucnu teoriu rastu svalov, nemate zaco
Kazda vec sa sklada z nejakeho pomeru makromolekul a mikromolekul. Spravna otazka je kolko coho mas jest. Niektore potraviny maju jednoducho nevhodne pomery tychto makier. Teda ked budes jest veci, ktore maju vela zivocisneho tuku, vela sacharidov a malo bielkovin, to stastna volba nebude. To ale neznamena, ze ked si das napr. 1 cheeseburger, nieco tym pokazis. Dolezite su konecne mnozstva dennych prijatych bielkovin, sacharidov, tukov, vitaminov a vlakniny.
Aj keby si si denny prijem bielkovinm, sacharidov a tukov nejakym zazrakom poskladal napr. z fastfoodov, urcite budu chybat potrebne vitaminy a vlaknina, alebo konzumaciou mucnych vyrobkov si zanesies zbytocne creva.
Ked naberas svaly, najjednoduchsie rovnice dennych prijmov, ktore ja odporucam pre zaciatocnikov su: 1,5-2oj nasobok tvojej hmotnost bielkovin v gramoch /den, 4-7nasobok sacharidov tvojej hmotnosti v g/den (pricom vacsinu nech tvoria sacharidy zlozene) a tolko gramov tuku kolko vazis /den (ak si muz a 2/3 z toho by mali tvorit nenasytene mastne kyseliny) + k tomu 1-2ks ovocia denne a cim viac zeleniny ku kazdemu jedlu a cista voda a si zahojeny. To rozpatie sacharidov je preto take velke, lebo je to vysokoindividualne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
tak a teraz som vam prezradil revolucnu teoriu rastu svalov, nemate zaco
Kazda vec sa sklada z nejakeho pomeru makromolekul a mikromolekul. Spravna otazka je kolko coho mas jest. Niektore potraviny maju jednoducho nevhodne pomery tychto makier. Teda ked budes jest veci, ktore maju vela zivocisneho tuku, vela sacharidov a malo bielkovin, to stastna volba nebude. To ale neznamena, ze ked si das napr. 1 cheeseburger, nieco tym pokazis. Dolezite su konecne mnozstva dennych prijatych bielkovin, sacharidov, tukov, vitaminov a vlakniny.
Aj keby si si denny prijem bielkovinm, sacharidov a tukov nejakym zazrakom poskladal napr. z fastfoodov, urcite budu chybat potrebne vitaminy a vlaknina, alebo konzumaciou mucnych vyrobkov si zanesies zbytocne creva.
Ked naberas svaly, najjednoduchsie rovnice dennych prijmov, ktore ja odporucam pre zaciatocnikov su: 1,5-2oj nasobok tvojej hmotnost bielkovin v gramoch /den, 4-7nasobok sacharidov tvojej hmotnosti v g/den (pricom vacsinu nech tvoria sacharidy zlozene) a tolko gramov tuku kolko vazis /den (ak si muz a 2/3 z toho by mali tvorit nenasytene mastne kyseliny) + k tomu 1-2ks ovocia denne a cim viac zeleniny ku kazdemu jedlu a cista voda a si zahojeny. To rozpatie sacharidov je preto take velke, lebo je to vysokoindividualne.