No ja som sa bola odhlasit min. stredu. Máš dve možnosti bud podas ziadost o ukoncenie alebo tam proste prestanes chodit a pockas kym ta vyhodia neviem ako u vas ale u nas aj ked v polke roka neprides na skusky tak aj tak mas do konca roka status studenta- teda mozes brat pridavky atd. ale ak by sa to nejako zistilo asi by bol z toho pruser... nahoda je blbec, preto som to radsej neriskovala...
Odporucam ti sa radsej nechat vyhodit, ja som takto skoncil studium predcasne na studijnom a potom som musel pekne dva mesiace platit zdravotnu poistku zo svojich, co mi jaksi tam ta pica na studijnom nepovedala, to ze som bol uz prijaty na inu skolu od septembra je jedno, pretoze az od zapisu sa to rata ako nove studium, takze odporucam sa radsej nechat vyhodit. Alebo minimalne ak pojdes na studijne, tak im spomen to ohladom poistenia, nech ti poradia.
tiež odporúčam nechať sa vyhodiť.. dokým ti nedojde list že si vylúčená zo štúdia, tak ti platia zdravotnú aj sociálku.. navyše mať štatút študenta je vždy výhoda
Užívaj si status študenta, pokiaľ sa dá. Na mnohých školách musíš v prvom ročníku na pol roka dosiahnuť určitý počet kreditov a keď ich nedosiahneš, tak ťa aj tak pošlú kadeľahšie. Podľa správnosti by si mala naklusať na študijné a oznámiť im to, ale je to zbytočné, pretože ti to aj tak zarátajú ako celý rok štúdia.
To znamená, že ak by si časom chcela ísť na inú výšku, budeš si musieť jeden rok plne hradiť, pretože už budeš mať jeden rok zarátaný.
z vlastnej skúsenosti - treba na študijné oddelenie doniesť žiadosť o zanechanie štúdia (pokiaľ ho nechceš len prerušiť). v škole by mali mať vyvesené na nejakej nástenke čo k tomu ešte potrebuješ, ja som napríklad musela obehať všetky knižnice pod správou mojej školy a všetky ubytovne a jedálne, kde mi potvrdili, že nemám žiadne nedoplatky a záväzky voči nim. to všetko som im doniesla a asi o týždeň mi domov prišiel doporučený list zo školy, že vyhoveli mojej žiadosti. žiadna veda.
ja odporúčam na konci semestra podať žiadosť o vylúčení (užiješ si štatút študenta kým môžeš), lebo keď ho dáš k určitému dátumu, tak aspoň vieš, kedy si ho ukončila (inak okrem dekrétu o skončení ti majú dať aj potvrdenie o dlžke štúdia, čo mne pani na študijnom nepovedala a ja som na neho čakala a prišiel len dekrét a musela som tam ísť znovu)... ono ten dekrét môžu zasielať aj dlhšie a ty sa musíš registrovať na úrade do 5 pracovných dní a keď budeš len čakať kým ťa vyhodia, môže ti prísť papier dňa 27.2. s dátumom 14.2 (lebo to môže byť dátum kedy ťa oni vyhodili) a už budeš meškať na úrad a platiť poistenie zo svojho vrecka...takže radšej počkaj mesiac, kým skončí skúškové a podaj žiadosť na konci semestra a vypýtaj si aj to povrdenie o dĺžke štúdia, nech ti ho vystavia hneď
mne pani na študijnom nepovedala o potvrdení, len že vylučovanie vybavujú prontne a že ho budem mať hneď a o viac ako 7 dní (!!!) prišiel len samotný dekrét a ja som potrebovala ešte aj to potvrdenie tak som tam musela ísť zase a pani na študijnom vynadať
@mimi888 _ ano pytala som sa, lebo ja teraz nemozem prerusit studium a o rok sa tam vratit, to sa da az vtedy, ked mas za sebou prvy rok studia ukonceny,a platis 800 ecok, lenze toto je len prvy semester
@katka1234 : Vidíš, táto podmienka ma nenapadla, máš pravdu. Mala som spolužiačku, ktorá prerušila štúdium, ale to bolo až na začiatku druhého ročníka. Ale ešte v prváku, keď polovica spolužiakov odišla, tak mnohí ukončenie ani neoznamovali na študijnom. Proste im po polroku prišiel papier o ukončení štúdia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
To znamená, že ak by si časom chcela ísť na inú výšku, budeš si musieť jeden rok plne hradiť, pretože už budeš mať jeden rok zarátaný.
mne pani na študijnom nepovedala o potvrdení, len že vylučovanie vybavujú prontne a že ho budem mať hneď a o viac ako 7 dní (!!!) prišiel len samotný dekrét a ja som potrebovala ešte aj to potvrdenie tak som tam musela ísť zase a pani na študijnom vynadať
V prípade, že odchádzaš do zahraničia, môžeš požiadať o prerušenie štúdia a po roku môžeš pokračovať. Iné je, ak by to bolo nadlhšie.