Prosím vás, čo robíte proti únave počas dňa. Skoro každý deň som unavená. Vďaka tomu mám pocit ako keby som ani nežila. Ešte len sa zobudím a už nevládzem. Keď to na chvíľu ustúpi na obed ma znovu prepadne únava.
ak spis viac ako 7,8 hodin denne a cely den sa citis unavena, tak nieco zrejme nebude v poriadku, ci uz s tvojim spankom ( nemas dostatocne dlhy REM ) alebo ptm nieco s tvojim telom.
a inak osobne mi najlepsie zabera na unavu nejaka fyzicka aktivita, ci uz len sa niekde prejdem, alebo si clovek poskace trosku etc
musíš ísť na krv sa dať vyšetriť..ja mám anémiu teda chudkrvnosť a občas pociťujem návaly únavy..ale môže ísť aj o inú chorobu..keď ti nenájdu nič v krvy tak potom môžeš mať poruchy spánku..chodíš spať pred polnocou? to je dôležité tiež
aj ja som sa takto dost dlho citila, vlastne aj teraz som povacsine casu unavena, ale fyzicka aktivita mi pomaha, zacni behat alebo korculovat alebo hocico a hlavne si nehovor ze si unavena, mozno si to uz tak nejako vsugeruvavas
ale ofc, chod najprv radsej na tie vysetrenia, moze to byt asi aj nejaka z vyssie spomenutych chorob
hej tá aktivita.. ja keď som bola celé dni doma, nič som poriadne nerobila celé dni tak som bola stále unavená, ale keď som začala cvičiť ráno tak to prešlo a cítim sa v pohode celý deň.. a chodila som aj skôr spať a som skôr vstávala , lebo ke´d som spala doobeda, tiež som sa cítila potom nevyspatá
aj ked velmi dlho spis mozes byt unavena, alebo ked nic nerobis cely den maximalne pri PC a hras sa... proste odnaucas sa robit nieco a potom len hnijes napriklad ako ja
treba sa fakt zaoberat nejakou fyzickou aktivitou... ja tiez ked mam take obdobie ze nic nerobim len doma sedim/lezim tak som cele dni prispaty... ked ale idem von/ venujem sa niecomu fyzickemu tak ma to preberie...
energetaky v ziadnom pripade omg.. skus nejake cvicenie a ked to nepomoze, tak to bude nieco zdravotne.. ja sa napr. tiez liecim na anemiu a hned po jednom, dvoch mesiacoch sa mi zlepsila kondicka a podobne.
ja len tak že čierny a zelený čaj majú skoro rovnaké množstvo kofeinu a keď chceš z neho nejaký úžitok tak to nechaj lúhovať tak minútu , narozdiel od 5 čo tam píšu.
Co za caje pijes? Ak sackove, tak tie ti nemaju ako pomoct, lebo vo vacsine pripadov tam cajove listky ani nie su. Kup si nieco kvalitne napriklad z teatrade.sk
Nech sa zobudim akokolvek rozjebany, dam si caj a ficim cely den.
aj ja to mam podobne mozem spat aj 9 hodin a po zobudeni som ako mrtvy a taky som minimalne doobeda potom uz sa to vacsinou zlepsi ale niekedy som cely den s prepacenim v riti
mne pomaha ked si zacvicim tak na 45 min a potom si dam studenu sprchu pripadne ked ti toto nepomoze tak nejaky ten energetak, zeleny caj - gunpowder odporucam, som po nom vzdy naficana
@77hanes77 chia semienka by sa mali správne namáčať do vody na 10-15minút, ideálne aj 12hodín v chladničke...( a keďže spomaľuje trávenie cukrov, mali by sa podávať v džúsoch, alebo nápojoch bohatých na prírodné cukry
takže káva nejako veľmi nepripadá do úvahy aj keď, niekto tie semienka primiešava do jogurtov, alebo ich zhltne len tak...čiže...
ale skôr nie, ako áno ( káva je pre mňa pôžitkom ( a chia semienok sa nemienim vzdať ( radšej si dám o jednu dávku kávy viac
ak nemáš anémiu a spíš poriadne (aspoň 7 hodín) tak skús potom kávu alebo nejaké energetické nápoje na prebratie alebo skús si niečo prečítať tu » www.biomagazin.sk/... tam som videla o tom super článok čo robiť aby si porazil únavu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ak spis viac ako 7,8 hodin denne a cely den sa citis unavena, tak nieco zrejme nebude v poriadku, ci uz s tvojim spankom ( nemas dostatocne dlhy REM ) alebo ptm nieco s tvojim telom.
a inak osobne mi najlepsie zabera na unavu nejaka fyzicka aktivita, ci uz len sa niekde prejdem, alebo si clovek poskace trosku etc
proste že celé dni sa váľam v posteli a akurát sa občas prejdem do potravín a do baru
keď už mám pravidelne dajaký pohyb - prechádzky, bicykel, fyzická práca - tak mám pocit že čím viac dôvodov mám byť unavená tým menej som
plus keď som sama furt cítim že sa mi nič nechce, keď s ľuďmi je mi to jedno
ale ofc, chod najprv radsej na tie vysetrenia, moze to byt asi aj nejaka z vyssie spomenutych chorob
aj ked velmi dlho spis mozes byt unavena, alebo ked nic nerobis cely den maximalne pri PC a hras sa... proste odnaucas sa robit nieco a potom len hnijes napriklad ako ja
inak veľa piť vody etc.
Nech sa zobudim akokolvek rozjebany, dam si caj a ficim cely den.
jééé, ja ich tiež užívam, ja mám vysoký tlak, takže v pohode .....filip
nasilu sa strč do sprchy, najskôr teplá a potom studená voda, tri krát opakovať a si fit...
v kúpeľoch sa za to platí, doma to máš zadarmo...
skus aj tie semienka chia, najdeš na nete, mne dodávaju veľa energie ....filip
tuna nič nezistíš, padaj k lekárovi.
Ale nemám čas byť unavená, stále sa niečo nájde, čo ma núti prebrať sa (najčastejšie je to brigáda)
naozaj? a dobré skúsenosti? ( lebo ja som nesmierne spokojná ((
len, v mojom prípade, je naškodu, že znižujú tlak...
takže káva nejako veľmi nepripadá do úvahy aj keď, niekto tie semienka primiešava do jogurtov, alebo ich zhltne len tak...čiže...
ale skôr nie, ako áno ( káva je pre mňa pôžitkom ( a chia semienok sa nemienim vzdať ( radšej si dám o jednu dávku kávy viac