Respektíve na párty po nej? Na svadbu samotnú, teda obrad pozvaná nie som, ale kamoška ma zavolala na tú párty po svadbe o 22:00 čo bude a ja neviem čo sa patrí a čo nie Ok, že si musím zohnať šaty a topánky je mi jasné ale patrí sa niečo aj doniesť
@grietusha ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď, sorry,, že som nenapísala ,,na svadbu som nedostala oznámenie " alebo čo som mala akože napísať?
ja práve neviem čo sa patrí a čo nie, preto sa pýtam... patrí sa doniesť dar, hoci na svadbe samotnej nie som? Nie je to divné? Teda len sa pýtam
@burble prečo opačne? Ako to chodí normálne? Ja som bola na svadbe naposledy keď som mala 4 roky
@alysia tým som chcela povedať, že na samotný obrad môžeš proste ísť, ak chceš, nepotrebuješ na to pozvánku. /a myslím, že by sa to aj patrilo, keď už si pozvaná potom na oslavu/
@piter09 nejdem na hostinu, hostina býva po obrade snáď nie? A obrad býva na obed pokiaľ viem... vyslovene napísala párty o 22 @rheia ževraj to robia rodinné také malé tú svadbu... a aj kamoška bola pred 2 rokmi spolu so spolužiačkami z krúžku ďalšej z krúžku len na tej párty... asi to tak chodí ja fakt neviem @grietusha tak to by snad povedala, ze prídi sa pozriet aj na obrad ale na obed nechod nie? ach, škoda, že ľudia nie sú tak priami...
no ja práve neviem
ako ísť na obrad ak je o nejakej 11 potom ist domov a potom zase do mesta o 22 na párty to sa tak robí?
Podla mna neni pozvana na hostinu ale len ma nocnu najebavku. A byt tebou tak urco donesiem nejaky dar. + pokial viem tak aj peniaze sa v noci vyberaju.
Srať na takých keď ťa normálne nepozvali tak choď na obrad, dones jej kvety, po obrade sa gratuluje tak im popraj všetko dobré obom, vybozkávaj ich a astala vista... Choď domov a večer si sprav vlastný program. Keď ťa normálne nepozvali je divné tam doliezať aspoň toľko môj pohľad.
Lebo z toho čo si napísala mi to vyznelo ako keby si nebola pozvaná normálne ale len ti ústne oznámila, že šak nás dojdi večer kuknúť jak sa bavíme.
takto sa to robí hlavne keď sa koelgovia pozývajú alebo tak, na obrad sa môžeš ísť pozrieť ak chceš a potom večer sa chodí s nejakou kyticou posedieť, keď je už takmer po všetkých tých oficiálnych veciach
@greyness ja som napísala v nultom komentári, že len na párty o 22 už neviem ako konkrétnejšie som to akože mala napísať ,,nočná najebávka" to by každý pochopil ako to myslím? a dar aký? A peniaze to som počula o nejakých klobúkoch čo kolujú či také niečo
@rocafella ja neviem, prišlo mi ľúto, že na svadbu nie som pozvaná, ale čo už no ( ešte ma sere aj to, že starosti so šatami mi zostali ) a hej, tiež ma na chvíľu napadlo, že načo tam pôjdem len na tú párty? Aby sa nepovedalo? ja neviem čo si mám o tom celom myslieť...
Ona mi to napísala cez FB, že bohužiaľ nebude mať možnosť ma pozvať na svadbu, lebo to robia také komornejšie... ale že nech prídem aspoň na tú párty o 22 a oslávime to.
@alysia som toho názoru, že ak by si bola jej dobrá kamarátka nemohol by byť problém v pozvaní. Čiže vezmem si to z môjho pohľadu: Ak ma niekto nepozve na svadbu asi nie som dosť dôležitý pre neho. Tým pádom nevidím dôvod prečo by som mal chodiť na "party" lebo úctu aby sa nepovedalo mu prejavím na obrade lebo na ten sa patrí ísť. Inak by som to nejako neriešil. By som povedal, je mi to blbé tam ísť keď nie som pozvaný prepáč nejdem tam. Alebo sa inak vyhovoril. Každopádne bol som dokonca s bývalou na cudzej svadbe a ani som ich nepoznal a pozvali ma takže tak.
Ale tak urob ako uznáš sama za vhodné.
btw: Vždy keď som bol malý som si chcel spraviť takú srandu s kamarátmi Že pri kostole ak bola nejaká cudzia svadba som chcel dobehnúť k ženíchovi s tým, že oci kto je táto teta Len bohužiaľ som to nezrealizoval.
@rocafella ja neviem aká som jej kamarátka vidíme sa raz za štvrťroka a píšeme si každý týždeň? Podľa čoho sa hodnotí, kto je dobrá kamarátka a kto nie?
Ja práve neviem čo je vhodné, inak by som nezakladala toto fórum... inak ešte keď som nevedela ako je to s tou jej svadbou, tak som sa asi trocha tešila, že pôjdem na obrad a že sa možno trocha nakazím tou nádejou, že existuje láska ale takto no neviem
Som riadne nerozhodná v tomto, čo spraviť vlastne, ako viem, že svadba je nákladná záležitosť, a ak ako katolícka rodinka pozývajú každú babku z rodiny, tak toho budú mať dosť
btw: škoda, že si to nespravil teta by dostala asi infarkt!
@alysia Tak to si teda kvázi kamarátka Ak nie ste pravidelne v kontakte (osobnom alebo volať si) tak neviem. To, že si sem tam napíšete čo je nové a nejaké klebety kamarátstvo neznačí. Ja ozajstných priateľov a dobrých kamarátov nemám Mám len kamarátov a známych. Čiže ľudia za ktorých by som nedal ruku do ohňa a nespoliehal sa na nich. ... A čo sa týka lásky neviem na tú by som sa nespoliehal. Pamätaj v živote sa len ty sama môžeš spraviť šťastnou. Nikto iný ťa nespraví šťastnou. Preto na nejakú lásku sa spoliehať a žiť v ilúziach neviem či je správne. Ale ako aj ja verím v niečo len či je to láska ... Sama sa rozhodni či pôjdeš a či ti to stojí za to. Máš dôvod ju ty na svoju svadbu pozývať ? To že sú katolíci nie je výhovorka. ..
ak sa ti na tú party nechce ísť, tak tam nechoď... pokým im dáš dopredu vedieť o svojich plánoch, tak sa na teba myslím nemá dôvod nikto hnevať...
S kamoškou sme tiež boli takto pozvané až na nočnú časť oslavy... kamarát sa ženil...medzi svadobčanmi sme však nikoho iného nepoznali, tak nám prišlo také hlúpe večer sa k nim z ničoho nič len tak dovaliť... vyriešili sme to tak, že sme si boli pozrieť v kostole obrad ( na ktorý sme sa tuším dokonca samy pozvali , potom sme zagratulovali mladomanželom, dali im darček a šli domov... podstatnej časti svadby sme sa zúčastnili, zvyšok nás neuzaujímal a absolútne nikomu sme tam ani nechýbali... predpokladám, že ženích s nevestou mali aj tak dosť frmolu okolo vlastných a nieto ešte obskakovať okolo "cudzích"
@rocafella kvázi? ROzmýšľam nad významom toho slova ako kedysi sme sa videli častejšie, ale kedže ja som doma raz za mesiac a ona pracuje a prerába byt a tak proste nejak času neni. A inak nemyslím si, že kamarátstvo závisí od toho ako sa pravidelne vidíme či? Lebo ja považujem za kamarátov aj ľudí čo vidím málo, ale stále si máme čo povedať a veríme si a tak... proste toto je strašná hra so slovíčkami, nikdy som nepochopila asi ani aký je rozdiel medzi kamarátmi a priateľmi... niekto používa obidve slová a niekto ako ja len slovo kamarát pre všetkých a na ostatných slovo známy
Kto hovorí o spoliehaní? Ja len aby som nebola taký pesimista v tej láske chcem
Nehovorila som o tých katolíkoch, že výhovorka, ja neviem, ja by som ju na svadbu asi pozvala...
tak určite by som zo slušnosti niečo doniesla aspoň na tú oslavu...kvetov a chlastu tam asi budú mať dosť ... pravdepodobne sa budú zbierať aj finančné dary pre mladomanželov, tak by som asi priniesla nejakú obláku s peniazmi keď už tak...
Co je na tom take zvlastne ze ta nepozvala na obrad?? Tak asi ked ma komornejsiu svadbu ako si aj napisala tam nebude pozyvat siroky okruh znamych a je to uplne normalne ze ta zavolala iba na tu party... Podla mna im nemusis nic nosit iba ked tak nieco co by ich potesilo a to uz ty sama musis vediet
Ja som bol nedávno tak isto pozvaný ako ty rozhodne sa poriadne obleč inak je to myslim v pohode Trosku sa priprav ze budu pozerat po tebe tí čo ta nebudu poznat ale ak uz budu v podnapitom stave tak na to zabudnu co by som zo svojej skusenosti poradil skus sa vyhýbať mladomanželom potom fotky musia rozoberať
@alysia Tak každý to inak vníma Lebo aj priateľke som dávno vysvetloval niečo o jej kamarátkach a potom si všimla, že mám pravdu. Lebo odišla z rodného mesta za prácov a domov chodila minimálne,postupne s ľudmi s ktorými sa stýkala pravidelne už ochladli vzťahy len tým, že ich videla raz za čas a len málo si s nimi písala. Tí ľudia si už našli svojich a s nimi sa stýkali proste ako keby sa rebríček zmenil. A takto ja si mám vždy čo s každým povedať a to nemusím byť kamarát .. nie je to hra so slovíčkami je to o tom ako je to obojstranne lebo to že niekoho ty berieš ako dobrého kamaráta neznamená že ťa rovnako bere aj on. To znamená výhovorky keď niečo potrebuješ,neochota, a tak. A láska existuje či skôr chemický proces tá zamilovanosť prvotná vždy vyprchá a to si všimni, že x párov sa po pár mesiacoch sťažuje,že prečo to nie je také ako na začiatku ale je to o ľudoch ja som vo vzťahu vždy rovnaký a snažím sa rovnako či je to mesiac, rok, 3 roky.. Len vždy ak je to opätované... Lebo ako mi šef raz povedal pri biznise aby som prehodnotil vynaloženè náklady na dosiahnutie obchodu aby som neprerábal, lebo všetko si treba vyhodnotiť aby sa to oplatilo...tak to platí aj vo vzťahu lebo sa neoplatí slepo dávať všetko do vzťahu a partner si to neváži preto treba byť tak, že dávať toľko lásky ako sa ti dostáva. Najsmießnejší bol chalan čo mal babu a on taku furt ňuňu, miláčik,chrobáčik, láska milujem ťa, ťuťu,a ona proste chladná a len ho využívala a podvádzala ale on sa tešil že má babu. Najzábavnejšie bolo keď s povedala do oči, že fuj hnusíš sa mi ty ***** a on jej nevadi ja ta milujem milack ... O svadbe sa rozhodni sama
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Nenos nic chlastu, kooacov, kvetov, cig tam vude dost
to len btw.
patrí sa doniesť. nejaký dar do domácnosti, pre mladú rodinu, hocčo. pokojne aj topinkovač.
ja práve neviem čo sa patrí a čo nie, preto sa pýtam... patrí sa doniesť dar, hoci na svadbe samotnej nie som? Nie je to divné? Teda len sa pýtam
@burble prečo opačne? Ako to chodí normálne? Ja som bola na svadbe naposledy keď som mala 4 roky
@rheia ževraj to robia rodinné také malé tú svadbu... a aj kamoška bola pred 2 rokmi spolu so spolužiačkami z krúžku ďalšej z krúžku len na tej párty... asi to tak chodí ja fakt neviem
@grietusha tak to by snad povedala, ze prídi sa pozriet aj na obrad ale na obed nechod nie? ach, škoda, že ľudia nie sú tak priami...
no ja práve neviem
ako ísť na obrad ak je o nejakej 11 potom ist domov a potom zase do mesta o 22 na párty to sa tak robí?
Lebo z toho čo si napísala mi to vyznelo ako keby si nebola pozvaná normálne ale len ti ústne oznámila, že šak nás dojdi večer kuknúť jak sa bavíme.
@rocafella ja neviem, prišlo mi ľúto, že na svadbu nie som pozvaná, ale čo už no ( ešte ma sere aj to, že starosti so šatami mi zostali ) a hej, tiež ma na chvíľu napadlo, že načo tam pôjdem len na tú párty? Aby sa nepovedalo? ja neviem čo si mám o tom celom myslieť...
Ona mi to napísala cez FB, že bohužiaľ nebude mať možnosť ma pozvať na svadbu, lebo to robia také komornejšie... ale že nech prídem aspoň na tú párty o 22 a oslávime to.
Ale tak urob ako uznáš sama za vhodné.
btw: Vždy keď som bol malý som si chcel spraviť takú srandu s kamarátmi Že pri kostole ak bola nejaká cudzia svadba som chcel dobehnúť k ženíchovi s tým, že oci kto je táto teta Len bohužiaľ som to nezrealizoval.
Ja práve neviem čo je vhodné, inak by som nezakladala toto fórum... inak ešte keď som nevedela ako je to s tou jej svadbou, tak som sa asi trocha tešila, že pôjdem na obrad a že sa možno trocha nakazím tou nádejou, že existuje láska ale takto no neviem
Som riadne nerozhodná v tomto, čo spraviť vlastne, ako viem, že svadba je nákladná záležitosť, a ak ako katolícka rodinka pozývajú každú babku z rodiny, tak toho budú mať dosť
btw: škoda, že si to nespravil teta by dostala asi infarkt!
S kamoškou sme tiež boli takto pozvané až na nočnú časť oslavy... kamarát sa ženil...medzi svadobčanmi sme však nikoho iného nepoznali, tak nám prišlo také hlúpe večer sa k nim z ničoho nič len tak dovaliť... vyriešili sme to tak, že sme si boli pozrieť v kostole obrad ( na ktorý sme sa tuším dokonca samy pozvali , potom sme zagratulovali mladomanželom, dali im darček a šli domov... podstatnej časti svadby sme sa zúčastnili, zvyšok nás neuzaujímal a absolútne nikomu sme tam ani nechýbali... predpokladám, že ženích s nevestou mali aj tak dosť frmolu okolo vlastných a nieto ešte obskakovať okolo "cudzích"
proste toto je strašná hra so slovíčkami, nikdy som nepochopila asi ani aký je rozdiel medzi kamarátmi a priateľmi... niekto používa obidve slová a niekto ako ja len slovo kamarát pre všetkých a na ostatných slovo známy
Kto hovorí o spoliehaní? Ja len aby som nebola taký pesimista v tej láske chcem
Nehovorila som o tých katolíkoch, že výhovorka, ja neviem, ja by som ju na svadbu asi pozvala...