Ja neviem či je on normálny.. On chce zrušiť prídavok na narodené dieťa vo výške 678€ ? A ako dôvod udáva že na to nie sú peniaze! To čo je toto?? A poslancom na tie ich autá, vysoké platy a luxus, tak na to už peniaze sú?? Ja to tu seriem a idem preč z t
Ja to rozhodnutie zrušiť peniaze pri narodení dieťaťa nechápem... na jednej strane veľmi dobre vedia, že Slováci príliš starnú a je nutné, aby sa rodilo viac detí, no na druhej strane berú ľuďom jednu z motivácií, ktorá ich motivuje a pomôže im v ťažkých časoch po/pri narodení dieťaťa....
Tiez si myslim ze na tieto peniaze siahat nemali...ale je pravda ze koli ficovi peniaze nemame... mozno by bolo lepsie tu sumu trochu upravit ale rozhodne nie zrusit.
Je to debil, už predtým jak zadrel, že on by zo 400€ na mesiac nevyžil, že tí Slováci, čo toľko zarábajú, tak by mali odísť do zahraničia Minister sociálnych vecí a rodiny takú somarinu povie. Toto je ďalšia perla, krátkozraké riešenie, ktoré bude v konečnom dôsledku negatívne.
až na to, že tie peniaze fakt nie sú poďakuj sa Ficovi a Počiatkovi .
Mihála zatiaľ uznávam pre jeho vedomosti v oblasti, v ktorej pôsobí. Na svojom blogu radil, ako platiť čo najmenšie dane, takže sa vyzná. Zatiaľ robí prvý poriadky a síce jeho zmeny sa dotknú v negatívnom zmysle aj mňa, dalo sa to čakať, že sa bude šetriť a budú sa hľadať peniaze. Treba to však brať z nadhľadu a pochopiť, kde sa Slovensko nachádza.
chápem tých, ktorým to uškodí. a viem, že veľa rodinám to bude fakt chýbať. ja už len čakám, kedy sa niečo takéto dotkne aj mňa osobne, ale určite lepšie oželieť nejaké prachy (ktoré sa mimochodom dajú zarobiť) než skončiť ako gréci.
Príspevok pri narodení prvého až tretieho dieťaťa v súčasnosti predstavuje 678,49 eura. Minister Mihál ho chce zrušiť s tým, že tieto peniaze sa presunú do zvýšenia rodičovského príspevku. Rodičia by tak po zrušení tohto príplatku k príspevku dostávali len príspevok pri narodení dieťaťa v sume 151,37 eura.
--
Zbytocne sa bude clovek rozculovata zatazovat, aj tak mu to nic neda . . . zdravie je len jedno a zdravotnictvo je tiez jedno - jedno velke kulo.
On tu sumu nezrusil, len ju znizil na tusim 130 eur ci kolko to je.. nehovorim ze to obhajujem, ale netrepte tu potom blbosti. Najlepsie co mohol podla mna spravit je nechat pri prvom dietati tolko kolko bolo a pri dalsich dvoch to znizit, nuz, znizil to hned od prveho
@8 ano daju sa zarobit ale to aby som si len odskocila do nemocnice odrodit a sup sup zas do roboty a o dieta sa bude starat kto? mikulas? ci zas dalsie prachy zarabat na nejaku opatrovatelku? a bude to potom este moje dieta ked ma ani nebude poznat?
och podpora rodiny aaano...
najprv si nasetrime na vysku...potom na byt...a potom na dieta...a vnucat sa nedozijeme...koniec koncov rovnako ako dochodku...
Skús si zrátať dve a dve a zistíš, že ak sa u nás za rok narodí 50000 detí a za každé má prísť príspevok, tak je to v súčte trocha viac ako pár vládnych áut (asi si myslel tie, lebo poslanci žiadne autá nemajú) ...
Inak, mne sa vôbec nezdá, že by poslanci žili v nejakom neskutočnom luxuse ...
Majú dobré platy, možno okolo 70000 v korunách, ak si dobre pamätám, plus nejaké notebooky, ale mne to nepripadá ako žiadne zbytočné mrhanie, podľa teba majú poslanci poberať priemerný plat?
Navyše, hovoríš o Mihálovi, ktorý je člen strany, ktorá chce nechať ľudí rozhodnúť sa, či chcú obmedziť ceny vládnych limuzín limitom, alebo nie ...
Vláda sa práve čo sa týka tej podpory rodiny dosť zaviazala do budúcnosti, ale nejde všetko hneď ...
Momentálne máme trochu iné starosti, bohužiaľ ...
Akonáhle nebude treba šetriť na každom kroku a vláda sa ohľadom tohto nerozhýbe, potom bude na mieste sa na vládu sťažovať, teraz to pôsobí proste len ako principiálna nespokojnosť s každým šetrením vlády, bez ohľadu na iné skutočnosti ...
@tunidlo poslanci maju plat 3nasobku priemernej mzdy, cize nieco cez 2100 eur + nezdanitelne pausalne nahrady tiez vo vyske cez 2300 eur (ti mimo bratislavki maju o nejaku tu stovku viac)
A k teme.. prispevky sa sice zrusia, ale ak sa ozdravi danovy a odvodovy system postupne budeme smerovat k vyssim platom a lepsej zivotnej urovni. Teraz stoji zamestnanec zamestnavatela 49% jeho platu. Cize ak zamestnanec zarobi 400 eur, zamestnavatela to stoji takmer 800 eur, co je neunosne, preto plati nerastu a rast ani nebudu. Teda "rastu", ale len vplyvom inflacie, rovnako ale aj rastu ceny, takze sa nic nemeni.
Netreba sa na to pozerat tak kratkozrako. Radsej budete mat podpriemerne platy a smiesnych 600 eur nejaku jednorazovu financu vypomoc, ktoru miniete za 2 mesiace, alebo ozeliete smiesnych jednorazovych 600 eur (z dlhodobeho hladiska to naozaj nie su peniaze) a casom ked sa upravi system vam porastie mzda a aj zivotna uroven, pretoze sa znizia naklady na zamestnancov?
Btw podakujte sa ficovi a nie Mihalovi. On nemoze za to, do akej riti nas fico dostal. Dalsie 4 roky ficizmu a vyhlasili by sme default. Potom by ste este len nariekali, kriza (ktora keby sa nemedializovala tak sa takmer nikoho nedotkne, lebo by ostali peniaze v ekonomike a nestiahli by sa z obehu niekde pod vankuse) by bola oproti tomu raj.
prioritou štátu by malo byť, aby sa ľudia cítili dobre, všetci. Teraz je vysoká nezamestnanosť, to vieme všetci a vytvorením pracovných miest by sa zlepšila životná úroveň Slovákov. Najviac miest môže poskytnúť práve kvalitný súkromný sektor, preto nie je až tak zlé podporiť ho.
nj, kedysi bolo a nebolo to pre ostatných bohviečo .
Jasné, peniaze nie sú lebo ich berú cigáni...ó, pardon RÓMOVIA, tí chudáci, čo chcú veľmi robiť, ale nikto ich nezamestná, lebo sú čierny...jóóój, rasizmus (irónia) Kým to bude s nimi tak ako to je, Slovensko sa nehne z miesta!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ja som vravela, voľme Paliho Kapurkovu veselú politickú stranu...
Mihála zatiaľ uznávam pre jeho vedomosti v oblasti, v ktorej pôsobí. Na svojom blogu radil, ako platiť čo najmenšie dane, takže sa vyzná. Zatiaľ robí prvý poriadky a síce jeho zmeny sa dotknú v negatívnom zmysle aj mňa, dalo sa to čakať, že sa bude šetriť a budú sa hľadať peniaze. Treba to však brať z nadhľadu a pochopiť, kde sa Slovensko nachádza.
Na číselnej osi ziskovosti sme v mínuse.
--
Zbytocne sa bude clovek rozculovata zatazovat, aj tak mu to nic neda . . . zdravie je len jedno a zdravotnictvo je tiez jedno - jedno velke kulo.
och podpora rodiny aaano...
najprv si nasetrime na vysku...potom na byt...a potom na dieta...a vnucat sa nedozijeme...koniec koncov rovnako ako dochodku...
Inak, mne sa vôbec nezdá, že by poslanci žili v nejakom neskutočnom luxuse ...
Majú dobré platy, možno okolo 70000 v korunách, ak si dobre pamätám, plus nejaké notebooky, ale mne to nepripadá ako žiadne zbytočné mrhanie, podľa teba majú poslanci poberať priemerný plat?
Navyše, hovoríš o Mihálovi, ktorý je člen strany, ktorá chce nechať ľudí rozhodnúť sa, či chcú obmedziť ceny vládnych limuzín limitom, alebo nie ...
Vláda sa práve čo sa týka tej podpory rodiny dosť zaviazala do budúcnosti, ale nejde všetko hneď ...
Momentálne máme trochu iné starosti, bohužiaľ ...
Akonáhle nebude treba šetriť na každom kroku a vláda sa ohľadom tohto nerozhýbe, potom bude na mieste sa na vládu sťažovať, teraz to pôsobí proste len ako principiálna nespokojnosť s každým šetrením vlády, bez ohľadu na iné skutočnosti ...
Príspevok pri narodení dieťaťa sa rušiť nebude - » ekonomika.sme.sk/c/5494016/prisp...
A k teme.. prispevky sa sice zrusia, ale ak sa ozdravi danovy a odvodovy system postupne budeme smerovat k vyssim platom a lepsej zivotnej urovni. Teraz stoji zamestnanec zamestnavatela 49% jeho platu. Cize ak zamestnanec zarobi 400 eur, zamestnavatela to stoji takmer 800 eur, co je neunosne, preto plati nerastu a rast ani nebudu. Teda "rastu", ale len vplyvom inflacie, rovnako ale aj rastu ceny, takze sa nic nemeni.
Netreba sa na to pozerat tak kratkozrako. Radsej budete mat podpriemerne platy a smiesnych 600 eur nejaku jednorazovu financu vypomoc, ktoru miniete za 2 mesiace, alebo ozeliete smiesnych jednorazovych 600 eur (z dlhodobeho hladiska to naozaj nie su peniaze) a casom ked sa upravi system vam porastie mzda a aj zivotna uroven, pretoze sa znizia naklady na zamestnancov?
Btw podakujte sa ficovi a nie Mihalovi. On nemoze za to, do akej riti nas fico dostal. Dalsie 4 roky ficizmu a vyhlasili by sme default. Potom by ste este len nariekali, kriza (ktora keby sa nemedializovala tak sa takmer nikoho nedotkne, lebo by ostali peniaze v ekonomike a nestiahli by sa z obehu niekde pod vankuse) by bola oproti tomu raj.
tak mi napríklad povedz, kde robia tvoji rodičia?
sú len 4 možnosti:
-robia v štátnej sfére
-robia pre firmu/podnikateľa
-sami sú SZČO alebo vlastnia spoločnosť
-sú investori a žijú z aktív
väčšina ľudí na Slovensku alebo na svete sú niekoho zamestnanci, väčšinou nie štátu
prioritou štátu by malo byť, aby sa ľudia cítili dobre, všetci. Teraz je vysoká nezamestnanosť, to vieme všetci a vytvorením pracovných miest by sa zlepšila životná úroveň Slovákov. Najviac miest môže poskytnúť práve kvalitný súkromný sektor, preto nie je až tak zlé podporiť ho.
nj, kedysi bolo a nebolo to pre ostatných bohviečo .