Je to každého osobná vec. Neodsudzujem vegetariánov. Je to ich slobodná voľba. Ak sa niekto rozhodne, že nebude jesť mäso, tak ho do toho nik nútiť nemôže. I keď mäso obsahuje mnohé bielkoviny, ktoré ľudské telo potrebuje. Ale v dnešnej dobe už možno nájsť rôzne náhrady. Ale, že by som ich doslova podporovala, to tvrdiť nemôžem. A nemám nič proti vegetariánstvu.
moja najlepšia kamarátka sa z ničoho nič stala vegetariánkou a drží sa už zo 5 mesiacov, síce neviem prečo, ale proste prestala s tým a zatiaľ sa jej darí dobre
ak človek nič nerobi tak mu ani tie živiny z mäsa, vajec, mlieka ani nechybaju takže prežije a inač som nevidel nikoho kto by to praktizoval keď je ťažko zaťažovany
Ja mam skôr opačnu "vieru" žeram iba mäso mnohokrat bez priloh iba čiste
@1 Ludske telo sice potrebuje bielkoviny, otazne je vsak, ci ich potrebujeme z masa. Toto je taka oblast asi ako otazka existencie boha. Niekto tvrdi to a niekto to. Ja osobne si myslim, ze vsetkeho vela skodi, ale ak je strava vyvazena, nemal by byt problem. Ale urcite nie maso kazdy den. Tak raz za 3-4 dni byto bolo idealne, aby sa z tela stihli vylucit skodlive molekuly (ktore sa v organizme tvoria pri pritomnosti cudzieho telesa), ktore sa taktiez tvoria pri konzumacii masa a mozu naburavat imunitu.
@8alexey8 Takto clovek moze fungovat par rokov a skor ci neskor dostane nejaku chorobu. Lebo mu zlyha imunita, kedze na spravna fungovanie imunity je potrebna vyvazena strava, psychicka pohoda a fyzicka aktivita a jedno s druhym suvisi. A ked uz tak...ked clovek nic nerobi, tak by mohol znizit prijem sacharidov, lebo z tych ma energiu, ubytok bielkovin sposobi akurat tak svalovu atrofiu.
@method a teraz sa vyjadruješ k vegetarianstvu či k môjmu veľkovykrmu ? (Musim doplniť, že vo veľkovykrme sa nie spravam ...ja sa tam chovam ako dive prasiatko čiže spasam všetko čo pride ...kilo uhoriek a za tym mlieko nieje problemom)
tak ma napadlo, že soja je u vegetarianov veľmi obľubena lebo obsahuje pomaly všetky druhy aminokyselin ale v skutočnosti tam chyba minimalne jedna ....niektora z BCAA.
Zaleži tiež o ake sacharidy sa jedna ale celkovo maš pravdu v tom čo pišeš.
Čudujem sa takým ľuďom, je mi to fuk vlastne, ale oni su sprostý a nevedia o aké pochúťky prichádzajú. Napríklad teraz v lete, fajnučké grilované voňavé mäsko, ražniči a iné letné lahôdky pripravované napríklad niekde na chate s priateľmi. Ale keď su sprostý nech žerú tofu!
Neznášam tie kecy o tom, ako je to nezdravé a neprirodzené a pod. Je to predsa každého vec. A keď chce niekto niekoho odsudzovať, najprv nech si prečíta fakty.
@method aby sme si rozumeli, ja som zásadne proti vegetariánstvu, vegánstvu a podobným kravinám, v živote by som tak nežila, ale... nech si každý žere čo chce, nikoho nejdem presviedčať o opaku, keď je to jeho presvedčenie, ale nech nikto nepresviedča mňa, aby som mäso nejedla
Je to absolútne v poriadku, ak sa človek vyzná v bylinkách a vie si navariť tak, aby dostal všetko čo potrebuje. Ja osobne som bola pol roka vegetariánka, ale taká, že som len zo všetkého vyondila mäso a takýmto prístupom to veru nešlo. Nalepila sa na mňa každá choroba a nakoniec som mala metabolizmus natoľko oslabený,že som skončila v nemocnici a všetko som mala poprehadzované, môjmu žalúdku hrabalo a doteraz sa z toho probiotikami spamätávam, aj keď to bolo ešete v marci... potom som si musela aj dať ostrihať vlasy, takisto boli nezdravé a slabé... jednoducho už v živote nebudem vegetariánka! A radím tým ľuďom, čo nimi sú, aby to nebrali na ľahkú váhu,ale svedomito... a dávali si pozor,aby im nič nechýbalo.
Už niekoľko rokov som vegetariánka a vôbec mi mäso nechýba. Veľa ľudí ako napr. @odhalenybulhar hovorí, že prichádzame o veľa pochúťok a pod. Ale oni nechápu, že sme sa tak rozhodli preto, že nám to mäso nechutí a radšej sa budeme hrať so živým zajačikom ako ho mať na tanieri. Ale najviac ma dokáže rozladiť keď niekto rozpráva, že "určite sa doma napchávam mäsom, len vonku sa rám na zaujímavú." Tak na čo by mi to asi bolo??
@bress Dlhodobo to urcite nerobi dobre. Kulturistov nechame kulturistami, kedze oni si jednak imunitu posilnuju kadecim a fyzicku aktivitu maju nadmernu a preto je logicke, ze mozu prijimat nadmerne porcie masa a sacharidov. Ja som ale hovoril o beznom cloveku
@mm47 Nazory su rozne, staci trochu pogooglit , pohladat, precitat tu a tam. Ja hovorim: maso ano, ale urcite nie kazdy den. Boli robene vyskumy uz v roku 2003, kde bolo dokazane, ze sa organizmus po poziti (hlavne bravcoveho) masa sprava a tvori molekuly na jeho obranu. Teda samotna nasa prirodzena imunita sa ako keby masu branila. Snazim sa dany clanok vygooglit, no priznam sa, ze sa mi to nejako nedari, hodim ked tak neskor. Pisalo sa tam, ze tieto neprirodzene molekuly sa rozpustaju priblizne po 3-4 dnoch od konzumacie, alebo nejak podobne. Vsetko to bolo na mikrobaze, no ak by niekto dlhodobo jedol velke davky masa, kazdy den, po niekolko rokov, odrazi sa to na imunite. Takze...zdrave, nezdrave...prinajmensom zaujimave, ze na to nase telo takto reaguje, nemyslis ? Takze podla mna maso ano, ale nie vela, treba kombinovat bielkoviny aj z inych zdrojov s tymi z masa.
@nikol545 ked ti mäso nechutí tak to skôr pochopím ako ho nejesť kvôli tomu že sliepočka musela zomrieť pod sekerou. (lebo takýto dôvod je úplne scestný a hlúpy). Inak ja konzumujem iba kuracie a bravčové mäso. Iné mi nechutí. Ale ako bolo napísané nech si každý je čo chce trebárs aj trávu na lúke.
Vegetariánstvo v pohode, aj keď, nechápem trošku tých ľudí. Pretože keď práve oni nebudú jesť mäso, zvieratá sa budú zabíjať stále. A keď to berú ako malú formu tichého protestu, ich vec.
Ale vegánstvo mi príde postavené na hlavu úplne najviac ako sa dá.
ja velmi sympatizujem s vegetarianstvom, sama nan chcem prejst aj z tohoto dovodu (a este pre tu uzasnu salmonelozu, ktoru som minule dostala po mletom mase z obchodu - ja uz tescu, bille, lidlu ani nicomu podobnemu neverim. a este preto, lebo si myslim, ze maso zo zvierata, ktore je krmene kopou hormonov a sraciek, aby rychlejsie rastlo, jednoducho nemoze byt zdrave. okej, ani zelenina z obchodov nie je prave zazrak, to uznavam, no bio zeleninu si doma vypestujem skor, ako krdel sliepok. alebo aj skor zozeniem v bio obchodoch.)
@nikol545 , mam otazku - ako nahradzas potrebne latky? a nepoznas nejaku stranku s dobrymi vegetarianskymi receptami?
@8alexey8 Mozno skor tym ze sa tomu venujem dlho , vymienal som si poznatky s odbornikmi , moj brat studuje veci s tym spojene na vysokej skole.
Ale ty si zrejme vacsi odbornik ked si niekde precitas ze mas zozrat kilo masa kazdy den inak nebudes mat za 2 dni svaly , potom ze si mas kupit gainer za 5000 eur a ludia co to tam pisu sa len na tebe smeju ze si im zaplatil bezen , dovolenku ...
Alebo sa riadis radou ktoru napise 120kilovy cernoch a myslis ze bude posobit aj na teba.
@mm47 aj by som ti tu dal članok z M&F kde ma najdeš ale ty ten trapny časopis nečitaš a ťažko by ti bolo veriť to umiestnenie v suťaži, mily odbornik, bicepsovych zdvihov
a ty asi papaš nejake pripravky z NASA keď tak pišeš
Malo, ktory z nich tam ma 120kg ako odbornik by si mal vedieť, že kulturisti su vyškovo dosť nizky a vyzeraju ako na tych 120 kg ale vačšina je do tych 100-110
Trenersky kurz si spravim hoci kedy, SAKFST robi skoro každy mesiac ich
@mm47 asi by si mal začať čitať ten trapny časopis
Podľa profilu si starši tak sa poteš
Tak ja ti môžem za to, že tam daš fotku na ktorej je nejaky baro rai frajer čo cviči milion rokov a nič nevidno chapem, že niekto cviči len aby sa čičinam pačil
Ja ťa necham v tvojej naivite, že ty nič nedosiahneš ja sa budem zase usmievať keď ma budu fotiť na stupni viťazov
No dajme tomu, že som kokot, ale taky pekny stoporeny na rozdiel od teba vysaceho z pupku
Vegánstvo sa mi zdá byť trošku prehnané, ešte chvíľku a ľudia budú jesť hlinu lebo chudatka zvieratka a chudatka rastlinky...Nech si je kto chce čo chce..mne nechutí mäso skoro vôbec, ale keď som pažravá, tak mi neprekáža odkrojiť si zo salámy
@mm47 si davam pudrik jak na detsku prdelku nie olejček na olejčeku len risky vypražam (ja niesom spokojny s tym čo mam ) Dobre vedieť, že vieš čo beriem od dnes môžem sexovať bez ochrany a obav, že budu dzeci
vegetarianstvo - ked to nie su nutene deti v poho veganstvo- ta co ste šiši??? detoxikácia ( aj ked to o tom nie je ale tiež cem o tom )- no detoxikacia typu citronový čaj su EXTREMNE SKODLIVE aj ked sa možete spočiatku citit dobre je to iba klam začne vam zlzhat pečen a imunitný system takže...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
moja najlepšia kamarátka sa z ničoho nič stala vegetariánkou a drží sa už zo 5 mesiacov, síce neviem prečo, ale proste prestala s tým a zatiaľ sa jej darí dobre
Ja mam skôr opačnu "vieru" žeram iba mäso mnohokrat bez priloh iba čiste
tak ma napadlo, že soja je u vegetarianov veľmi obľubena lebo obsahuje pomaly všetky druhy aminokyselin ale v skutočnosti tam chyba minimalne jedna ....niektora z BCAA.
Zaleži tiež o ake sacharidy sa jedna ale celkovo maš pravdu v tom čo pišeš.
Imunitu mi zatiaľ drži glutamin umelo.
aj tých, ktorí sa rozplačú pri pohľade na šnicel.........predsa len je to mŕtve zviera.......
ale vegánstvo, makrobiotika a podobné oné..........nekomentujem!
Neznášam tie kecy o tom, ako je to nezdravé a neprirodzené a pod. Je to predsa každého vec. A keď chce niekto niekoho odsudzovať, najprv nech si prečíta fakty.
Vegani - banda tupcov
@method to nie je ziadna otazka , 9.9 z 10 odbornikov sveta ti povie ze maso je pre cloveka dolezita sucast pestrej stravy.
@method a preco by nemohla byt vyvazena strava aj, ked kazdy den clovek je maso....
Ale vegánstvo mi príde postavené na hlavu úplne najviac ako sa dá.
co je na tom dovode scestne?
ja velmi sympatizujem s vegetarianstvom, sama nan chcem prejst aj z tohoto dovodu (a este pre tu uzasnu salmonelozu, ktoru som minule dostala po mletom mase z obchodu - ja uz tescu, bille, lidlu ani nicomu podobnemu neverim. a este preto, lebo si myslim, ze maso zo zvierata, ktore je krmene kopou hormonov a sraciek, aby rychlejsie rastlo, jednoducho nemoze byt zdrave. okej, ani zelenina z obchodov nie je prave zazrak, to uznavam, no bio zeleninu si doma vypestujem skor, ako krdel sliepok. alebo aj skor zozeniem v bio obchodoch.)
@nikol545 , mam otazku - ako nahradzas potrebne latky? a nepoznas nejaku stranku s dobrymi vegetarianskymi receptami?
@antifunebracka tak treba (ROFL)
Ale ty si zrejme vacsi odbornik ked si niekde precitas ze mas zozrat kilo masa kazdy den inak nebudes mat za 2 dni svaly , potom ze si mas kupit gainer za 5000 eur a ludia co to tam pisu sa len na tebe smeju ze si im zaplatil bezen , dovolenku ...
Alebo sa riadis radou ktoru napise 120kilovy cernoch a myslis ze bude posobit aj na teba.
Boze z takych ako ty mi je do smiechu
a ty asi papaš nejake pripravky z NASA keď tak pišeš
Malo, ktory z nich tam ma 120kg ako odbornik by si mal vedieť, že kulturisti su vyškovo dosť nizky a vyzeraju ako na tych 120 kg ale vačšina je do tych 100-110
Trenersky kurz si spravim hoci kedy, SAKFST robi skoro každy mesiac ich
Ozaj este neviem co tu davas o vyske kedze som nikdy nespominal vysku kulturistov.
A mimochodom posilnovanie bezne akemu sa venuje vacsina ludi v posilke je nieco ine ako kulturistika a treningy kulturistov.
My sa nebavime o Colemanovi ale o beznych ludoch.
Nie ja som na Discavery videl ze gorila zozera za den kilá rastlin tak zerem len pupavy
tak keď kulturistom hadaš 120kg tak by ti ten fakt mal k niečomu dopomôcť
Venujem sa niečomu viac silovemu
Coleman je bežny ako ktokoľvek iny, to, že ty nevidiš možnosť dosiahnuť takych vysledkov tak nepiš, že prišiel z vesmiru
Tak povedz, že si gorila, že maš take geny a si tak chlpaty tak len papaj pupavu, ktora tam kde gorili žiju nerastie si sereš do huby
Ty maš na mysli ľudi z Fittness centra tam kde o 50kg kotuči a magnesku su len akesi dohady, že to použivaju tí zli sypači a napichanci...že ?
Akoze ja poviem, ze ty si neviditelne silove pole , vies z tej jednej fotky (ziadnej)
Mimochodom som starsi od teba o 2roky , tak decko.....je odveci.
Naivita 1. stupna ked si myslis ze clovek zo SR dosiahne nieco take , na to by si musel mat prostriedky , volu a hlavne genetiku.
Boze ty si taky kokot (ROFL) nemozem ani citat dalej , ty si bud FAKE alebo uplny kokot
Podľa profilu si starši tak sa poteš
Tak ja ti môžem za to, že tam daš fotku na ktorej je nejaky baro rai frajer čo cviči milion rokov a nič nevidno chapem, že niekto cviči len aby sa čičinam pačil
Ja ťa necham v tvojej naivite, že ty nič nedosiahneš ja sa budem zase usmievať keď ma budu fotiť na stupni viťazov
No dajme tomu, že som kokot, ale taky pekny stoporeny na rozdiel od teba vysaceho z pupku
Inak ked uz o tom hovoris , tak urcite si uz impotent z tych vseliakych srand co beres
V pohode maj si hnusne vyzerajucu postavu za 5 rokov , z ktorej sa zdvyha zaludok vacsine zien ja si necham tu moju