No, takto, ľudkovia... práve premýšľam (ako väčšina maturantov) nad tým, čo so sebou ďalej, kam na výšku... momentálne prichádzajú do úvahy takéto možnosti:
Košice, je to mesto kultúry a je najkrajšie. podľa mesta si vyberám, lebo tam budeš musieť žiť päť rokov a v podstate sú to podobné odbory. Alebo Olomouc.
fíha fúha... no popravde, u mňa by to vyhrala tá kombinácia s históriou... pochybovala som, lebo - všetci vieme, ako sa podobné odbory môžu uplatniť v realite a praxi... ale premýšľala som nad tým tak, že by som potom napríklad prispievala do novín článkami tematicky zameranými - napr. na tú históriu... alebo by som si spravila sprievodcovský kurz a povedzme robila sprievodkyňu pre zahraničných - napr. po hradoch alebo mestách - cestovný ruch. Ide mi hlavne o to, že milujem jazyky - tie musia byť. A nechcem prísť o písanie. História už len preto ((keď pre nič iné), že k nej mám viac než pozitívny vzťah.
@purenarcissism díky za info, ide mi aj o tú úroveň jazykov, som otvorená ďalším novotám
@bizbilio noo niečo áno, prípadne by som si z nášho časáku školského ohol vypýtať, ale našiel som tu jedno fórum staré a tam vraveli že to je jedno. že niektorí nedali a aj tak boli v hodnotení vyššie
@nixxina nevadí, že je to morda, výzvy sú fajn mala si aj nejaký prípravný kurz na ruštinu? lebo ja som sa ju učila ešte na základnej, ale už viem len polku azbuky
@greenbunny presne to som sa dozvedela aj ja... a tým pádom mi uniká celý zmysel tej požiadavky
@dahlia18 kamoska z tade odisla a pocula som ze z 30tich tam koncili 5ti ...a po rusky viem tak mierne azbuku urcite a aj hovorit + kus gramatiky... sice tam je zas anglina priserna ale sade sa najde nieco tazke myslim
Jednoznacne Olomouc ! Co sa tyka mesta, no to je asi blbost rozhodovat sa iba podla mesta...ale s odbormi ti asi zial nepomozem, lebo sa v nich nevyznam...(ale tym Olomoucom nic nepokazis ale vela stastia pri rozhodovani !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
@greenbunny aha,tuto hore,vraj na UK zurnalistiku treba texty.mas ich?
@purenarcissism díky za info, ide mi aj o tú úroveň jazykov, som otvorená ďalším novotám
@greenbunny presne to som sa dozvedela aj ja... a tým pádom mi uniká celý zmysel tej požiadavky
ja som ta len chcela upriamit na to ze 5 nie !
tak dúfam, že som ti zdvihla sebavedomie s takým priznaním
A prečo nie 5?
no pokial ta extremne nezaujma kultura a nemcinu nevies najmenej na urovni B2 tak je to o zivot...
Ale ja mám kultúru rada a z nemčiny si dávam dobrovoľnú maturu... čo síce nie je to isté, ale tak človek sa učí rýchlo, keď musí.