Mam veľkú dilemu. Buď ostanem tam kde som, v poho robotka 480e mesacne.
Buď smer policia, buzerovanie, robenie ch*ja zo seba, po roku 550. Po dvoch rokoch 600e mesacne ae bez pokut
Alebo ist podnikat spolu s bratom, otvorit si vlastnu restiku v Prešove.
1.) podnikat s otvorenou restauraciou nie je nic moc. Drviva vacsina ich celkom rychlo skrachuje. Ale ak zacat podnikat, tak najlepsie je za mlada kedy nic nemas a tak nemas o co prist
2.) pohodkla robota za 480€ nie je nic moc do buducnosti. Z toho sa velmi neosamostatnis.
3.) robit zeleneho nie je tiez nic moc perspektiva. Ale ak mas presny plan co chces robit a mas daco v hlave, tak sa tam nestratis.
osobne si myslím, že podnikanie je najlepšie na zarobenie vyššej sumy peňazí, ale aj podnikať treba vedieť, okrem vysokých vstupných nákladov musíš mať aj víziu a hlavne originalitu, musíš byť lepší než konkurencia kedže v tejto konzumnej spoločnosti je už naozaj veľa vecí
reštaurácia je super napád, ale ako vravím, musíš mať fest premakané plány aby sa ti vklady vrátili a išiel si do plusu
držím palce
reštaurácia.....wáááááááu, vrchol kreativity ....reštík je jak nasratých a tak jak otvárajú aj zatvárajú alebo prinajlepšom sú dakde v lahkom pluse,prežijú len najsilnejší.....
Isto tam klasicky drbnete kuchára za minimálku ktorý bude sám tahat 16ky a nemá šancu to sám postíhat a krásne čašníka za minimálku ktorý bude tiež 16ky makat a bude aj za barom aj obsluhovat,aj umývat poháre,aj vítat hostí atd.....obraz slovenských reštaurácii v 98% prípadoch a čudujú sa "prečo nám to nefunguje?"
@milgamman O čo ma prosíš? mám pravdu on len špekuluje aj tak ostane kde je ľudia sú dnes taký a len malé percento je iniciatívne čo aj reálne ide za svojimi cieľmi
@rocafella tak za policajta zoberu dnes uz naozaj skoro kazdeho, komu dobre nehrabe a neviem ale mne tento chlapec pride uplne normalny, takze by urcite zvladol aj tie psychotesty. menej ludi sa im tam hlasi ako predtym.. staci nebyt stopercentny maslak preco myslis, ze iba spekuluje, rozmysla nad svojou buducnostou a ja mu to velmi prajem aby mu to vyslo
@milgamman no o tych psychotestoch by sa dalo polemizovať .. spekuluje urcite ja to volam spekulacia lebo ak nevie čo chce ale len tápa tak je to špekulacia lebo nakoniec nepôjde za ničím z toho a ostane tam kde je. Ale to je môj názor a neznamená to, že by som mu neprial ja doprajem každému
@loveillumination uplne si odbočila ,ale ked už sme pri tom tu aspon su na všetky pozície ludia...v reštiek je človek čo hostí privíta,dalsi čo berie objednavku,dalsi čo jedlo prinesie,dalsi čo umýva poháre .....nehovorím,že s minimálkou je najvacsia chyba,ale systém,že dat minimálku človeku a robí za 5tich.....a toto sú holé fakty,takto to je a je to nevyvrátitelné tak nechápem čo riešiš
@rocafella Policia ma uz teraz podstav. +Od 1.7. väcsina starých ale aj mladých odchádza lebo fakt sa nikomu uz nechce tam robit. Nieje to co bývavalo. Dokonca chcú znzit nároky na fyzické skusky. @Acvd43xa7w To je sice pravda ze do teraz bolo 15rokov a mozes poberat dôchodoch. No teraz sa to posunulo na 25 rokov. Mozno sa to zmeni aj na 30,35.. nikdy nevies. @Semhamforas Nieje to restauracia ako taka. Je to franchisa s dobrym menom. 2. Je to pravda ze nezarobim ale ani sa nenadriem. Ale fakt musim odijst z tamad ak sa chcem postavit na vlastne. 3. Presný plán nemam. Vysoku skolu asi tiez nezvladnem keby som bol na policajnej. A so zakladnou sa tiez vela neda. @Jurito@Dreams155 Nieje to restauracia ako taka. Je to franchisa na fastfood s dobrym menom. @Milagamman Pokial bude ficova dan tak stale to je take bud alebo. Niekedy na aute zarobis a niekedy prerobis. Brat takto uz podnika. Kupuje auta z lizingov a predava. @Loveillumination Do zahranicia sa prave bojim kôli drauhým nakladom na zivot, a vyuzivania cuzdincov. Keby som mal v zahranici taku pracu ako teraz ze nic nerobim a vela zarobim tak ok. Ale nie dakde v sklade alebo v kuchni umyvat riady. Som v KE tu by som aj ostal. Maximalne BA alebo česko. Inde nie.
policajtov cakaju velke cistky akonahle smer strati vacsinu volicov, co sa podla mojho skromneho nazoru stane najneskor na-nasledujuce volebne obdobie. cize ako policajt mas dve moznosti; patrit k tym lepsim, prezit cistky a nasledne sa tesit zo zvyseneho platu a skoreho dochodku. alebo patrit k tym horsim, pocas cistiek vyletiet a skoncit ako 30-nik bez prace a pracovnych schopnosti.
restika, na druhej strane, skonci s najvacsou pravdepodobnostou fiaskom. ach, kolko poznam takych, co otvorili restiku, kupili namakanu karu, skrachovali a skoncili ako nahrada vysokozdviznych vozikov v anglickych skladoch len preto, aby ich rodine banky nezhabali aj gate. samozrejme sa da otvorit aj dobra restika, lenze tam si treba slusne zacvakat. napriklad hen v pp otvorili restart, kde je sice nonstop plno, trzby musia byt sialene a este velmi dlho im to pojde, lenze ide o to, ze typek do toho vlozil bezmala 300k. dalsia vec, pokryli obrovsku dieru na trhu, kedze tu proste dobre hamburgre nerobil uplne nikto. a po tretie, casnici sice robia za minimalku, ale kuchari maju okolo litra v cistom, suroviny (hlavne maso) beru kvalitne od najlepsieho miestneho dodavatela, no a tak. long story short, za prve sa tam nesetrilo a za druhe sa prislo so spravnym produktom na spravne miesto v spravny cas. rozbehnut nieco take veru nieje sranda, treba mat velky kapital, dobry napad a aj kusisko stastia.
Ak by boli všetky zamestnania rovnako platené, ktoré si vyberieš? Rozhodni sa podľa toho, čo ťa aj baví a v čom vidíš budúcnosť, niečo, kde budeš môcť napredovať aj keď to nebude jednoduché a stále v tom budeš vidieť iniciatívu
@afara Tak v tej firme kde robim tam napredovanie nieje. Stale len to iste dookola za ten isty plat. U policii sa da napredovat do 4 triedy, ale zase kolko je takych ktory skoncia len ako mestský.. Teraz rozmyslam aj nad T-systemom len vela debilov tam robi
Ja nezačnem žiadne konšpirácie.
Udržať si tú istú prácu je dobré pre stabilitu, ale 21 ročný potrebuješ poznávať svet a nie skysnúť v tej istej robote a hlavne tak slabo platenej so žiadnou perspektívou.
Policajt je dobrá možnosť skúsiť výzvu a ďalej sa rozvíjať.
Podnikanie je najväčšia chujovina, ktorú môžeš spraviť. To radšej choď rovno robiť do Anglicka, tak ako aj ďalší, ktorí mali chuť podnikať a skrachovali.
Ak si dokážeš predstaviť byť dobrým policajtom, tak to skús
Viem že to má veľa nevýhod, no na druhej strane to má veľa pozitív, skús si na internete pozrieť nejaké úvahy "prečo chcem byť policajt", už som niečo také čítala a bolo tam všetko pekne zhrnuté
@afara Niekedy dávnejšie to malo dosť výhod. Teraz? Ani prdnut si uz nemozes. Fakt len ked ta hliadka zastavi tak v tedy sa este da. Pri objektivnej platis tak ci tak. Dakde mas zlavy na obed, na ine veci. Ale ine vyhody tam nejak nevidim. Vek do dôchodku sa posuva stale dalej a dalej.
My máme známeho policajta, má teda dosť výhod, napríklad nám minulú zimu vybavil na týždeň lyžovačku zadarmo ( teda skipasy), ale je to už na tebe, ak by ťa to nemalo baviť a nevidíš v tom budúcnosť, choď do tej reštiky
@afara Tak to neviem ci to bolo kôli polici ci cez tu policiu sa dostal a skamarati s nejakym co ma nieco s tými skipasmi. Lebo ako ked pride policajt kupit skypas tak maximalne zlavu dostane na jeden den a nie na tyzden zadarmo.
Ak máš na to POVAHU ( to veľa na SR nemá a práve preto krachujú) a prostriedky tak ti najviac vynesie ASI podnikanie ( z tCh čo si písal ) , treba spraviť dobrý prieskum trhu a tak... Inak fizla by ma bavilo robiť, to je podľa mna ppci práca, takze ak by si mal pocit že na podnikanie nemáš ŽALÚDOK tak potom by som bral fizla.
Inak myslím že @sabnacke ma celkom pravdu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
2.) pohodkla robota za 480€ nie je nic moc do buducnosti. Z toho sa velmi neosamostatnis.
3.) robit zeleneho nie je tiez nic moc perspektiva. Ale ak mas presny plan co chces robit a mas daco v hlave, tak sa tam nestratis.
reštaurácia je super napád, ale ako vravím, musíš mať fest premakané plány aby sa ti vklady vrátili a išiel si do plusu
držím palce
Isto tam klasicky drbnete kuchára za minimálku ktorý bude sám tahat 16ky a nemá šancu to sám postíhat a krásne čašníka za minimálku ktorý bude tiež 16ky makat a bude aj za barom aj obsluhovat,aj umývat poháre,aj vítat hostí atd.....obraz slovenských reštaurácii v 98% prípadoch a čudujú sa "prečo nám to nefunguje?"
Podnikat s bratom ale v niecom inom, napriklad s autami
Ale, neviem, či je dobrý nápad práve reštiku. :/
@Acvd43xa7w To je sice pravda ze do teraz bolo 15rokov a mozes poberat dôchodoch. No teraz sa to posunulo na 25 rokov. Mozno sa to zmeni aj na 30,35.. nikdy nevies.
@Semhamforas Nieje to restauracia ako taka. Je to franchisa s dobrym menom. 2. Je to pravda ze nezarobim ale ani sa nenadriem. Ale fakt musim odijst z tamad ak sa chcem postavit na vlastne. 3. Presný plán nemam. Vysoku skolu asi tiez nezvladnem keby som bol na policajnej. A so zakladnou sa tiez vela neda.
@Jurito @Dreams155 Nieje to restauracia ako taka. Je to franchisa na fastfood s dobrym menom.
@Milagamman Pokial bude ficova dan tak stale to je take bud alebo. Niekedy na aute zarobis a niekedy prerobis. Brat takto uz podnika. Kupuje auta z lizingov a predava.
@Loveillumination Do zahranicia sa prave bojim kôli drauhým nakladom na zivot, a vyuzivania cuzdincov. Keby som mal v zahranici taku pracu ako teraz ze nic nerobim a vela zarobim tak ok. Ale nie dakde v sklade alebo v kuchni umyvat riady. Som v KE tu by som aj ostal. Maximalne BA alebo česko. Inde nie.
restika, na druhej strane, skonci s najvacsou pravdepodobnostou fiaskom. ach, kolko poznam takych, co otvorili restiku, kupili namakanu karu, skrachovali a skoncili ako nahrada vysokozdviznych vozikov v anglickych skladoch len preto, aby ich rodine banky nezhabali aj gate. samozrejme sa da otvorit aj dobra restika, lenze tam si treba slusne zacvakat. napriklad hen v pp otvorili restart, kde je sice nonstop plno, trzby musia byt sialene a este velmi dlho im to pojde, lenze ide o to, ze typek do toho vlozil bezmala 300k. dalsia vec, pokryli obrovsku dieru na trhu, kedze tu proste dobre hamburgre nerobil uplne nikto. a po tretie, casnici sice robia za minimalku, ale kuchari maju okolo litra v cistom, suroviny (hlavne maso) beru kvalitne od najlepsieho miestneho dodavatela, no a tak. long story short, za prve sa tam nesetrilo a za druhe sa prislo so spravnym produktom na spravne miesto v spravny cas. rozbehnut nieco take veru nieje sranda, treba mat velky kapital, dobry napad a aj kusisko stastia.
a rozhodnutie je na tebe
Udržať si tú istú prácu je dobré pre stabilitu, ale 21 ročný potrebuješ poznávať svet a nie skysnúť v tej istej robote a hlavne tak slabo platenej so žiadnou perspektívou.
Policajt je dobrá možnosť skúsiť výzvu a ďalej sa rozvíjať.
Podnikanie je najväčšia chujovina, ktorú môžeš spraviť. To radšej choď rovno robiť do Anglicka, tak ako aj ďalší, ktorí mali chuť podnikať a skrachovali.
Z takych ako ty maju podnikatelia najvacsiu radost. Robosi az do smrti...
Viem že to má veľa nevýhod, no na druhej strane to má veľa pozitív, skús si na internete pozrieť nejaké úvahy "prečo chcem byť policajt", už som niečo také čítala a bolo tam všetko pekne zhrnuté
Inak myslím že @sabnacke ma celkom pravdu.