Mám dostatočné znalosti a schopnosti, čo sa týka môjho odboru, ovládam niekoľko jazykov a keby sa všetko pokazilo, tak mám v zálohe nejaké certifikáty z IT a verejnej správy, ktoré by mi mali pomôcť získať zamestnanie. A čo sa týka budúcnosti, ktorú nevidím, optimisticky... strieľať viem, podať prvú pomoc viem a viem, že zombíkom treba strieľať do hlavy
tak co ovladam a mohla by som si na zaklade toho najst pracu: zakladne metody projektoveho riadenia, dve do hlbky z toho jednu certifikovane, mam kurz a prax v IT produkt manazmente, viem po anglicky a trocha po nemecky, ovladam dobre slovensku gramatiku, viem varit a piect, upratovat a celkovo veci v domacnosti, som celkom fyzicky zdatna a mam vydrz v manualnej praci, viem dobre organizovat cokolvek a nadpriemerne pri tom zapojit kreativitu, viem sa postarat o dieta kazdej vekovej kategorie, vyborne naniest brazilsky keratin a vypestovat rozne rastliny a plody
viem sa dorozumieť anglicky na C1 a španielsky B2? úrovni. Minimálne viem lepšie španielčinu ako jedna pani ,čo robila sprievodkyňu v lete v Španielsku okrem toho no... povedzme, že viem základy programovania. Viem ako-tak Python, mám vodičský preukaz, mám maturitu, ehm normálne mi dochádzajú nápady mám kurz na office balíček xDDDD a keď čítam to vyššie, tak ako že upratovať a variť viem tiež, aj sa starať o dieťa, keď o to ide a tou maturitou som chcela povedať to, že matematika sš by mi mala ísť celkom na to, aby som doučovala nejakého prváka-druháka, alebo ľudí zo základky
Otázka je, že čo viete, na základe čoho si môžete nájsť prácu a vy tu dávate také odpovede, že máte základy programovania. S tým si prácu nenájdete. A čo je to za novodobý trend spraviť si online kurz na nejaký program. jazyk len aby ste o sebe mohli prehlásiť, že "viete programovať" (kiež by to bolo tak jednoduché), aj keď samy dobre viete, že sa tým živiť nikdy nebudete. Inak @13
Výborná otázka.. smutné je, že ani po vyštudovaní VŠ si nemôžem nič napísať do kolónky skills. A ak aj niečo hej, tak určite nie vďaka VŠ... Ešteže sa mi podarilo si teraz nájsť perspektívny job, kde naučia od základov..
Viem vela vecí zo svojho odboru, viem, že po VS budem vedieť ešte viac, ale neviem, čo budem robiť ak vyhorim, pretože hrou na gitare, bicyklovanim, ani mojim pecenim sa neuzivim...
programovat neviem
ovladam velmi dobre anglictinu, keby si ju oprasim, tak aj nemcinu, zaklady svedstiny, spanielciny, korejciny a japonciny. nerozpravam nou, ale celkom obstojne rozumiem aj madarcine.
mam celkom dobre znalosti z odboru, ktory som studovala, hlavne co sa tyka Japonska, ale to mi nepomoze, lebo na to, aby som sa v mojom odbore zamestnala tam, kde chcem potrebuje. v 90% pripadoch znamosti
viem varit, upratovat, starat sa o deti a picovat
mam velmi dobre znalosti z oblasti gynekologie a celkom obstojne aj z veteriny.
mam nejake predajne skills a prax z obchodu a banky a tiez aj certifikat z poistovania a zaistovania, ale ten mi v lete konci
No ako to povedať kebyže chcem viem všetko ale keďže som taký aký som viem len to čo mi treba
A je to jedno čo viem i tak si to nikto neváži a zarábam pomaličky menej jak smetiar v tomto prašivom štáte
Usijem nieco, zrobim strih, ovladam veci tykajuce sa textilu, kreslit atd, ale to mi k praci nepomôze ked si na slovensku aj tak radsej vsetci idu kupit 7 eurove tricko do haemka. Nechcem tym povedat ze nieje sanca sa tym uzivit, ale mimo fabrik kde by som za den 5000krat usila manzetu ma skoro urcite nikto nezamestna
Na základe toho si môžem nájsť prácu, že sa viem zamerať na základe toho, že si viem zamedziť prácu, a na základe toho ľudia ako vzácni sú samozrejme pozerajú na svet okolo seba, Viem si celkom dobre zamedziť vymoženosti medziľudských vzťahov, stykov a nadalej.
ani cerstvy absolvent mediciny nic nevie z hladiska praxe, zakladne vedomosti ma, ale prax je ina kapitola na ktoru nadvazuje specializacia
takze nezufajte
@forte boze ale ved to je super!!! ja by som velmi chcela vediet sit! velmi casto teraz pozeravam yt videa s DIY vecami,co si zeny 'presili' same z nejakych lacnych veci zo sekaca a bohovsky talentovane a sikovne su
si zober,ze by si si tiez mohla zarobit tym
nehovorim,ze yt kanalom zrovna,aj ked nikto taky na svk este nie je (oprav ma,ak sa mylim)
podla mna je to skvely skill a prave preto,co si aj napisala
@labut2 pokiaľ viem, o programovaní tu pred tvojim komentárom nikto nehovoril. Ani o online kurze. Nebuď labuť a nemiešaj hrušky s jablkami ako naši politici.
@labut2 Ja s jednou slečnou sme tu hovorili o kurzoch z IT produkt manažmentu a finačného účtovníctva, a to nie je vyslovene programovanie, hoci patria pod informačné technológie. A to, že sa "na brdzi často píše o online kurzoch" neznamená, že niečo také máme, takým niečím sa tu nikto neoháňal. (pre dokreslenie o čo vlaste ide, rok som poctivo chodil vrámci školy na kurzy podnikových informačných systémov SAP, mám certifikát a mal som aj ponuku do zamestnania vďaka tomu, ale rozhodol som sa pre iný smer). Odpovedali sme riadne na otázku, ktoú položil whisťo. Mohol si odpovedať aj ty, čo vieš a nie hneď jebať do ľudí a vkladať im do úst, niečo čo nepovedali.
Sitie je podla mna uplne krute aj ked to moze posobit nudne ci zdlhavo ale tie veci co si si sama schopna navrhnut a usit, tak tomu sa nevryrovna ziadne trapne znackove tricko. Ja sijem zatial asi len 3 roky ale hrozne ma to bavi a planujem v tom pokracovat, ked konecne dokoncim skolu a budem mat na to viac casu. Mnoho veci si presivam a dufam, ze raz si budem schopna uz len sit pre seba. A este ak vies vyrabat vlastne strihy tak to ta uz nic nemoze zastavit aby si si otvorila vlastne krajcirstvo ale zacala s navrhmi vlastnych odevov. Velmi ti zavidim tento skill, keby som to vsetko vedela tak sa snazim dostat niekde do divadla alebo filmu, kde by som mohla vytvarat rozne dobove kostymy do divadelnych hier alebo filmov.
Z poslednych 5 pohovorov, co som bol ma zobrali vsade, nieco vyslo lepsie ale celkovo fajn
Môžeš robiť to čo ťa baví, prácu len kvôli peniazom a rôzne. Ak tá prvá možnosť, prestaň sa podceňovať..alebo trápiť, že nevieš všetko, skôr ukázať, že tú prácu chceš, zlepšovať sa a podobne.
Ísť robiť IT.. ak to niekoho zaujíma tak pravdepodobne sa tomu už začal venovať. Nejaký kurz..workshop ti pomôže hlavne zrýchliť učenie sa nových vecí. Nájdu sa aj firmy, ktoré majú vlastné programy na školenia, dostaneš tam okolo 800e mesačne a potom ťa prípade aj zamestnajú
Tiež to podľa mňa nie je extra výhra pre každého, v tom, že sa neustále v podstate "učí"..skúsil by som ísť niekde aj brigáda alebo čo zarobiť nejaké peniaze a vyskúšal rozbehnúť niečo online
@forte mám niekoľko vecí, čo by som ocenila, ak by mi niekto prešil!
Ale inak si myslím, že s tým zákazkovým šitím by to šlo, hlavne ak by si mala zameranie na niečo konkrétnejšie a ideálne nie dostupné v každom reťazci (od spoločenských kostýmov, spoločenských šiat až po trebárs korzetiérstvo )
... nebudem klamať ani sa chváliť (žiaľ)... ja toho moc neviem, nemam moc čo ponuknuť zo svojich skusenosti a vedomostí, čiže pravu bynsom si nasiel ale uživil by som sa len tak z vyplaty do vyplaty asi (v horšom prípade)
... ale dobre som sa narodil takže žijem si, povedal by som, nadpomerne dobre
@forte Ale vôbec, práve v dobe, keď ľudia pozerajú na to, za čo platia a komu tie peniaze idú, v dobe minimalizmu, zero waste, cruelty free a neviem čoho ešte všetkého, je perfektné vedieť niečo takéto, handmade veci idú do popredia hlavne si myslím, že je stále viac a viac ľudí, čo si - radšej ako 7€ tričko z haemka, čo po troch vypratiach vyzerá ako tričko, čo ani doma nemôžeš už nosiť - kúpia kvalitné tričko, ktoré im aj vydrží
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
ovladam velmi dobre anglictinu, keby si ju oprasim, tak aj nemcinu, zaklady svedstiny, spanielciny, korejciny a japonciny. nerozpravam nou, ale celkom obstojne rozumiem aj madarcine.
mam celkom dobre znalosti z odboru, ktory som studovala, hlavne co sa tyka Japonska, ale to mi nepomoze, lebo na to, aby som sa v mojom odbore zamestnala tam, kde chcem potrebuje. v 90% pripadoch znamosti
viem varit, upratovat, starat sa o deti a picovat
mam velmi dobre znalosti z oblasti gynekologie a celkom obstojne aj z veteriny.
mam nejake predajne skills a prax z obchodu a banky a tiez aj certifikat z poistovania a zaistovania, ale ten mi v lete konci
A je to jedno čo viem i tak si to nikto neváži a zarábam pomaličky menej jak smetiar v tomto prašivom štáte
» vignette.wikia.nocookie.net/istria/images/f...
takze nezufajte
si zober,ze by si si tiez mohla zarobit tym
nehovorim,ze yt kanalom zrovna,aj ked nikto taky na svk este nie je (oprav ma,ak sa mylim)
podla mna je to skvely skill a prave preto,co si aj napisala
Sitie je podla mna uplne krute aj ked to moze posobit nudne ci zdlhavo ale tie veci co si si sama schopna navrhnut a usit, tak tomu sa nevryrovna ziadne trapne znackove tricko. Ja sijem zatial asi len 3 roky ale hrozne ma to bavi a planujem v tom pokracovat, ked konecne dokoncim skolu a budem mat na to viac casu. Mnoho veci si presivam a dufam, ze raz si budem schopna uz len sit pre seba. A este ak vies vyrabat vlastne strihy tak to ta uz nic nemoze zastavit aby si si otvorila vlastne krajcirstvo ale zacala s navrhmi vlastnych odevov. Velmi ti zavidim tento skill, keby som to vsetko vedela tak sa snazim dostat niekde do divadla alebo filmu, kde by som mohla vytvarat rozne dobove kostymy do divadelnych hier alebo filmov.
Môžeš robiť to čo ťa baví, prácu len kvôli peniazom a rôzne. Ak tá prvá možnosť, prestaň sa podceňovať..alebo trápiť, že nevieš všetko, skôr ukázať, že tú prácu chceš, zlepšovať sa a podobne.
Ísť robiť IT.. ak to niekoho zaujíma tak pravdepodobne sa tomu už začal venovať. Nejaký kurz..workshop ti pomôže hlavne zrýchliť učenie sa nových vecí. Nájdu sa aj firmy, ktoré majú vlastné programy na školenia, dostaneš tam okolo 800e mesačne a potom ťa prípade aj zamestnajú
Tiež to podľa mňa nie je extra výhra pre každého, v tom, že sa neustále v podstate "učí"..skúsil by som ísť niekde aj brigáda alebo čo zarobiť nejaké peniaze a vyskúšal rozbehnúť niečo online
Ale inak si myslím, že s tým zákazkovým šitím by to šlo, hlavne ak by si mala zameranie na niečo konkrétnejšie a ideálne nie dostupné v každom reťazci (od spoločenských kostýmov, spoločenských šiat až po trebárs korzetiérstvo )
... ale dobre som sa narodil takže žijem si, povedal by som, nadpomerne dobre