@unteachable ako vies ze vesmir nema hranice.... to ze sme ich nenasli neznamena ze nema.... kedze nevieme kolko je hviezd vo vesmire tak sa to neda urcit.... da sa to iba tipnut....
Každá hviezda "po čase" zanikne ale zrnko ostane zrnkom odveje ho ale stale "je" zrnkom. Chcel by som vidiet nejakého frajera co spocíta zrnka piesku alebo vesmír (samozrejme okrem Chucka Norrisa )
@smajdalf prave rozsirovanie a zmrtovanie vesmiru je dokaz, ze hranice ma. Ak naozaj expanduje, musi sa to uskutocnovat v nejakom priestore. Aj big bang je dokaz, ze este nejaky priestor tu existuje. Ale nakoniec to je vsetko jedno. Ludia su obmedzeny a aj ked budu niekedy vyuzivat vacsiu cast mozgu, tak vesmir nepochopia.
Uz samotne dokazovanie hranic je podla mna blbost, pretoze vyuzivame tam nase fyzikalne zakony a nijak nemozeme dokazat, ze na tych miestach su zakony take iste. Z vesmiru toho vela nepozname, ale len z tych par veci co ano, tak tu mame hned prveho kandidata, ktory ich nerespektuje --> cierna diera.
Bolo kopec omylov v revolucnych teoriach, ktore sa tykali nasej Zeme a oni nam teraz hovoria ako funguje vesmir.
@mm47 aj o tom som uz cital. Ta teoria vznikla na zaklade statistiky, kedze pravdepodobnost vzniku takehoto dokonaleho vesmiru bola velmi mala (0, 28nul ak nie viac + nejake cislo ). S viacerimi vesmirmu by sa tak zvysila pravdepodobnost a to bol ich zamer. No niektorym sa to nepacilo a prisli na "bublinovy efekt" (uz som to tu v jednom fore pisal, sa mi zda). Predstav si, ze das do vane penu a napustis ju vodou. Vznikne kopec bublin (vesmirov), ktore sa rozpinaju/zmrstuju. No stava sa, ze bubliny na seba narazia a potom prasknu. Teraz prisla otazka, co sa stane s vesmirom, ktory expanduje, ked narazy do druheho vesmiru? Je to sice len filozofia (ale o vzniku sa da len filozofovat, takze ..), ale bublinovy efekt uznali viaceri ludia. A mozno mame stastie a nas vesmir sa dlhodobo uhyba
@mm47 nevedia a aj keby to vedeli, tak s tym nic neurobia mame reci, ze technika je vyspela, ale proti prirode/vesmiru sme bezmocni a skor ako to, nas zabije nasa posadnutost vediet/ovplyvnovat stale viac a viac veci
ale ja aj tak tej teorii s viacerimi vesmirmy neverim
@spekacik Vies kolko hviez je v nasej galaxii? dost a takych su dalsie miliardy
@nothingornothing Ja nad tym ani nerozmyslam lebo ma deprimuje ze si to neviem predstavit
Ale vselico som pocul , skor videl v TV , napriklad ze nas "sežehne" ziarenie zo supernovy niekde uplne v riti od nas , mozno sa to uz stalo a trva nejaky cas kym to sem dojde.
@mm47 tiez som nedavno pozeral nieco podobne na spektrum o oziareni. Ak by sa to stalo (zacalo by sa to zmenou atmosfery, ktora by scervenela -- dusicnany), tak kym by sa Zem zregenerovala (co by trvalo 10-15 rokov), tak by vyhynulo 90% populacie, kedze Zem dokaze uzivit iba 10%. Nevideli sme to iste?
jaz zas nad takymi vecami rozmyslam stale. Ak by ludia niekedy videli moje myslienky, tak by ich asi drblo o zem
Podla mna je viacej zrniek piesku lebo bohvie aka hruba je ta vrstva toho piesku možno aj 5 m na niektorych miestach kde je naviaty ale dal som že je viac hviezd
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Uz samotne dokazovanie hranic je podla mna blbost, pretoze vyuzivame tam nase fyzikalne zakony a nijak nemozeme dokazat, ze na tych miestach su zakony take iste. Z vesmiru toho vela nepozname, ale len z tych par veci co ano, tak tu mame hned prveho kandidata, ktory ich nerespektuje --> cierna diera.
Bolo kopec omylov v revolucnych teoriach, ktore sa tykali nasej Zeme a oni nam teraz hovoria ako funguje vesmir.
V podstate mozme kedykolvek vsetci vytuhnut?
To uz su ine mierky katastrofy nie ako uboha kometka a tak
ale ja aj tak tej teorii s viacerimi vesmirmy neverim
@nothingornothing Ja nad tym ani nerozmyslam lebo ma deprimuje ze si to neviem predstavit
Ale vselico som pocul , skor videl v TV , napriklad ze nas "sežehne" ziarenie zo supernovy niekde uplne v riti od nas , mozno sa to uz stalo a trva nejaky cas kym to sem dojde.
jaz zas nad takymi vecami rozmyslam stale. Ak by ludia niekedy videli moje myslienky, tak by ich asi drblo o zem
co vas preboha donutilo hlasovat za saharu..