Tento rok maturujem a ako cudzí jazyk mám anglický. Maturujem z B1... potom by som chela ísť na výšku a kedže aj tam si musím dať cudzí jazyk musím si dať anglický jazyk B1? Neovládam ho a na maturitu z B1 sa vôbec necítim, gramatika 0%. Môžem si dať na V
Na VŠ sa predpokladá znalosť jazyka na úrovni B2, záleží však od odboru. Odporúčam sa angličtinu doučiť. Budeš mať tak možnosť orientovať sa aj v anglicky písanej odbornej literatúre a povedzme si pravdu, takmer v každom zamestnaní už požadujú angličtinu na čo najvyššej úrovni.
@luxie
Presne Keď treba použiť použiť taký čas, že niečo sa stalo, pred tým sa niečo stalo v strede týchto vecí sa niečo udialo ... taký čas, bohatstvo @hexo to nie je ako Préteritum
aj keď je možné povedať, že kvôli skloňovaniu je nemčina ťažšia
@yoshtixiang Tie časy v angličtine sú v pohode oproti skloňovaniu, členom a pod. Taktiež slová sú v nemčine oveľa dlhšie a ťažšie. Anglické slová sa ľahko učia aj preto, lebo všade ich pchajú a už sa pomalý dostávajú aj do slovenčiny.
@luxie Nie, neštudujem filológiu ani lingvistiku, ale je to proste fakt. Žiadny cudzí jazyk (okrem slovanských) nie je pre slováka ľahší a je to spôsobené viacerými faktormi.
súhlasím s @5 a @hexo učím sa aj nemčinu aj angličtinu. Do konca sa nemčinu učím o 7 rokov dlhšie a aj tak si myslím, že angličtina je ťažsia. To aké slovo má aký člen sa dá naučiť, ale časy musíš vedieť používať prakticky. A môžem ti povedať, že Nemci na členy aj tak úplne kašlú
@yoshtixiang časy sú v pohode, z gramatiky som skôr nemala rada kondicionály ale tak už po tých rokoch np @hexo nvm, gukolysov komentár nie je odveci, myslíš, že ťa bude niekto brať vážne, keď sa pýtaš na hovadiny ako veľkosť penisu a potom zadreš že angličtina je primitívna
aké faktory napríklad? o SLA sa vždy rada niečo nové dozviem
wtf ze B1 my sme zacinali v prvom rocniku na urovni C1 aby sme robili statnice v C2... B2 je pri maturite uplny zaklad aby sa clovek mohol posunut dalej jazykovo aj odborne.
na vš si podľa mňa môžeš zvoliť úroveň podľa seba... jediné, k čomu ťa zaväzuje predošlé štúdium cudzieho jazyka je to, aby si si vybrala taký, ktorý si sa už učila, aby si nešla úplne od základov. ale v princípe, ak vš ponúka angličtinu na úrovni A1, tak si ju zvoliť môžeš, bez ohľadu na maturitu.
si myslím.
ideálne by bolo skopírovať túto otázku do mejlu na študijné, a budeš mať istotu.
@luxie Pôvodná otázka bola, že sa chce autor tohto fóra dostať na B1 úroveň, tak čo mi tu teraz dávaš modliacu sa mačku, len preto, že ty si hovorila o vyššej úrovni, ale aj na vyššej (C1, C2 ) úrovni sa držím môjho názoru, že oproti iným jazykom je ľahká.
nechcem znieť ako piča, ale ty maturuješ z B1 a necítiš sa na to a chceš ísť na vš? o__O dúfam teda že si aspoň nejaký matematický génius a neschopnosť sa naučiť jazyk je len vedlajší účinok geniality...
ja iba tak... lebo na vš je zväčša štýl učenia jazyka neskutočne rýchly!!! a pokial nie si schopná sa naučiť za 9 rokov na B1 AJ ako sa ju chceš naučiť na štátnice za 3 roky? (popri iných predmetoch)
@hexo vauuuu to je jazykov jak nasranych ti poviem, z nich môžeš robiť normalne vedecke vyskumy že AJ je najlahšia pre slováka .... normalne klobuk dole... ak by mi to povedal profesor z ústavu jazykovedy čo údajne ovláda plnule cez 30 jazykov a pozná ich ojojoj tak ti pritakám bez rozmyslenia...
ale najsmutnejšie na tom je to, že ty si tu aj tak dupkáš svoju "pravdu"
@hexo neviem ako sa môžeš držať vyššej úrovne keď si tak ďaleko ešte nedošiel a pôvodná otázka tohto fóra bola:
"Môžem si dať na VŠ aj úroveň A2? Nebudem mať automaticky B1?"
@luxie To, že ju vidíš na každom kroku, proste všade. Všetky populárne filmy/ seriály sú v nej, takže sa ľahko dá k nim stiahnuť titulky a učiť sa tak. Knihy detto. Všetko detto.
@hexo a to, že slovanské jazyky sú pre slováka ľahké máš odkiaľ? možno čo sa týka porozumenia áno, ale pokiaľ sa ten jazyk chceš/musíš fakt do hĺbky naučiť, tak je ťažký, pretože musíš najprv zabudnúť na všetky gramatické pravidlá čo vieš zo slovenčiny a potom sa naučiť nové. a celý čas prekonávať chuť napísať/vyskloňovať niečo tak, ako to poznáš.
@ovi tiež ma nebaví napríklad matika ale zmaturovať by som z nej zvládla... je to stredná preboha, keď nezvládaš strednú a maturitu, ktorá naozaj je len formalita, tak neviem čo riešiš vysokú. @hexo neviem síce prečo si sem priplietol zrazu knihy a seriály, chýba mi nejaká logická nadväznosť v tvojom komentári ale predpokladám, že si chcel argumentovať tým, že si natoľko obklopený Angličtinou, že z toho to vieš posúdiť. Môžem ti povedať, že nie sú knihy ako knihy, je rozdiel keď počuješ nejaký seriál a vyrozumieš z toho niečo a iné je, keď sa začneš zaoberať vecami ako je napríklad fonetika, syntax, morfológia... Tam si až uvedomíš, či je jazyk zložitý alebo nie. Netvrdím, že si nevšimneš aj predtým aký je jazyk (zvlášť keď študuješ filológiu, učím sa Afrikaans a vnímam aj syntax a iné podobné záležitosti aj keď to na hodinách samozrejme nepreberáme). Tak už si prestaň húsť tie svoje hlúpe presvedčenia, ď. Ale aspoň si ma pobavil.
A stále som sa nič nové o SLA nedozvedela!
@hexo nemám lebo neovládam ani základy tolkých jazykov aby som mohla takéto kktiny tvrdiť
a inak @33 má čistú pravdu... ja sama študujem ruštinu a hej je na prvý pohlad jednoduchá... ale potom prídu tie neustále chyby pre poslovenčovanie sa a neodosobnenie... to máš ako zlozvyk ke´d sa čosi zle naučíš...
pri novom jazyku bvuduješ od začiatku
@luxie mne matika nejde,
a len z toho dôvodu, že mám dve hodiny do týždňa, každú hodinu máme nové učivo, na jednej hodine stihneme prebrať tri príklady, z ktorých nepochopím nič, pretože je to veľmi málo
mám z nej päťky, z dôvodu, že som ticho na hodinách mám 4
ale z hľadiska jazykov, sa dokážem učiť 4 jazyky naraz bez problémov
@burble Tie slovanské jazyky som dal do tej zátvorky preto, aby sa tu niekto neohanal češtinou. Ale teraz sa tu snažím proklamovať, že angličtina je lahka a nie že slovanské jazyky sú ťažšie.
@yoshtixiang som na tom podobne, tiež mi nešla matika, my sme boli schopní vypočítať jeden jediný príklad za hodinu a aj ten sme niekedy nedopočítali a zvyšok bol za d.ú. predtým sme mali super prof čo vedela vysvetliť a vypočítala strašne veľa príkladov rozmýšľal si o doučku? ako ono je to dosť pain in the ass ale mne to pomohlo @hexo aj češtinu ovládaš perfektne? či aspoň B1? @40 preach it.
@luxie neviem proste ja doučka veľmi nechcem, neviem neťahá ma to, pretože teda z matiky neprepadnem, nemám ju na maturite, a na umeleckej výške to nevyužijem
Venuj sa angličtine a časom sa do toho dostaneš treba len pravidelne sa učiť. Skús niečo iné napr. metóda Imitum : » www.imitum.com/efektivna-metod... mne v učení angličtiny veľmi pomohla.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
pochybujem, že bude na VŠ A2.
Presne Keď treba použiť použiť taký čas, že niečo sa stalo, pred tým sa niečo stalo v strede týchto vecí sa niečo udialo ... taký čas, bohatstvo
@hexo to nie je ako Préteritum
aj keď je možné povedať, že kvôli skloňovaniu je nemčina ťažšia
naturwissenschaft;
Donaudampfschiffahrtsgesellschaftskapitän;
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
v Angličtine akurát Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis
ale tie nemecké slová
@hexo nvm, gukolysov komentár nie je odveci, myslíš, že ťa bude niekto brať vážne, keď sa pýtaš na hovadiny ako veľkosť penisu a potom zadreš že angličtina je primitívna
aké faktory napríklad? o SLA sa vždy rada niečo nové dozviem
Dúfam,že ideš študovať psychológiu / sociológiu a nič iné...
si myslím.
ideálne by bolo skopírovať túto otázku do mejlu na študijné, a budeš mať istotu.
ja iba tak... lebo na vš je zväčša štýl učenia jazyka neskutočne rýchly!!! a pokial nie si schopná sa naučiť za 9 rokov na B1 AJ ako sa ju chceš naučiť na štátnice za 3 roky? (popri iných predmetoch)
@hexo vauuuu to je jazykov jak nasranych ti poviem, z nich môžeš robiť normalne vedecke vyskumy že AJ je najlahšia pre slováka .... normalne klobuk dole... ak by mi to povedal profesor z ústavu jazykovedy čo údajne ovláda plnule cez 30 jazykov a pozná ich ojojoj tak ti pritakám bez rozmyslenia...
ale najsmutnejšie na tom je to, že ty si tu aj tak dupkáš svoju "pravdu"
"Môžem si dať na VŠ aj úroveň A2? Nebudem mať automaticky B1?"
@hexo neviem síce prečo si sem priplietol zrazu knihy a seriály, chýba mi nejaká logická nadväznosť v tvojom komentári ale predpokladám, že si chcel argumentovať tým, že si natoľko obklopený Angličtinou, že z toho to vieš posúdiť. Môžem ti povedať, že nie sú knihy ako knihy, je rozdiel keď počuješ nejaký seriál a vyrozumieš z toho niečo a iné je, keď sa začneš zaoberať vecami ako je napríklad fonetika, syntax, morfológia... Tam si až uvedomíš, či je jazyk zložitý alebo nie. Netvrdím, že si nevšimneš aj predtým aký je jazyk (zvlášť keď študuješ filológiu, učím sa Afrikaans a vnímam aj syntax a iné podobné záležitosti aj keď to na hodinách samozrejme nepreberáme). Tak už si prestaň húsť tie svoje hlúpe presvedčenia, ď. Ale aspoň si ma pobavil.
A stále som sa nič nové o SLA nedozvedela!
a inak @33 má čistú pravdu... ja sama študujem ruštinu a hej je na prvý pohlad jednoduchá... ale potom prídu tie neustále chyby pre poslovenčovanie sa a neodosobnenie... to máš ako zlozvyk ke´d sa čosi zle naučíš...
pri novom jazyku bvuduješ od začiatku
a len z toho dôvodu, že mám dve hodiny do týždňa, každú hodinu máme nové učivo, na jednej hodine stihneme prebrať tri príklady, z ktorých nepochopím nič, pretože je to veľmi málo
mám z nej päťky, z dôvodu, že som ticho na hodinách mám 4
ale z hľadiska jazykov, sa dokážem učiť 4 jazyky naraz bez problémov
@hexo aj češtinu ovládaš perfektne? či aspoň B1?
@40 preach it.