Ahojte chcem sa spýtať či je vážne lepšie také cvičenie, že cvičím každý deň inú partiu tela alebo je účinné aj také, že cvičím stále všetko Lebo ja cvičím len doma, takmer každý deň asi hodinku a cvičím všetky partie. Je to tak isto účinné ?
ano aj nie. ked cvicis obden, tzn trebars 3-4 krat do tyzdna, tak je to ok lebo nechas kazdej tej partii dost oddychu. ale ked cvicis jeden den ruky aj nohy silove cvicenie alebo nieco narocnejsie na tie partie, tak ked dalsi den zas cvicis hento, tak tym svalom nenechas dost oddychu a je to celkom kontraproduktivne. ale zasa ked cvicis nieco menej narocne tak to tak nevadi ked aj kazdy den cvicis tie iste casti.
zaver: cvic kazdy druhy den a kludne cvic cele telo naraz.
ja napr teraz mam program na doma, cvicim 6 raz do tyzdna, ale nikdy nie tu istu partiu dva dni za sebou
V prvom rade NIE JE ucinne cvicit stale rovnako. Ci uz robis trening full body, alebo split, je tvoja volba v zavislosti od toho co ti vyhovuje a ake mas ciele. Kazdopadne rozbijat sa niakolkokrat tyzdenne cely podla mojho osobneho nazor z dlhodobeho hladiska nieje pre telo najlepsie. Regeneracia...
Cvicit vsetko na zaciatku je dolezite pre zaciatocnika, prvych par mesiacov, ale casom je z mojho osobneho pohladu rozumnejsie prejst na rozdelene partie...
Ahoj ja tiež cvičí poväčšine doma ale chodím aj do fitka. mal by si si rozdeliť určte partie tela cez týžden a posledný den cvičenia cviciť cele telo. Mne veľmi pomohla táto stránka » www.naj-doplnky.sk/... . Ako cvičiť, čo jesť.
@mightysheep preco je rozumnejsie prejst na rozdelene partie a poslat tym svoju svalovu kondiciu do sraciek?... na partie sa oplati cvicit, ked nie si naturalny cvicenec, ked si davas minimalne umely testosteron.. pre naturalneho cvicenca nic lepsie, ako fullbody trening neexistuje, co sa tyka vytazenia maxima z treningu a taktiez aj hormonalnej odozvy.
Kvoli regeneracii (nielen svalov) Pozri, ja nevravim ze fullbody treningy niesu dobre, tiez ich niekedy zaradujem pre zmenu na par tyzdnov. Ale myslim si ze z dlhodobeho hladiska je rozumnejsie si to rozdelit, rozhodne by som nefical pocely rok fullbody, ale zas na druhej strane kazdy sme iny a ak ma niekto pocit ze mu to tak vyhovuje...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
zaver: cvic kazdy druhy den a kludne cvic cele telo naraz.
ja napr teraz mam program na doma, cvicim 6 raz do tyzdna, ale nikdy nie tu istu partiu dva dni za sebou
Cvicit vsetko na zaciatku je dolezite pre zaciatocnika, prvych par mesiacov, ale casom je z mojho osobneho pohladu rozumnejsie prejst na rozdelene partie...