poviem to takto... učila som sa len na písomky a celú strednú som mala známky (na vysvedčení) 1-2 (to, že mi niekoľkokrát hrozila trojka z fyziky je zanedbateľné
A mnohím v tom učení chýba systém,, lebo na strednej sa nestačí nabifliť sa za týždeň tri vety, učiva je oveľa viac a preto treba najísť nejaký systém učenia a nie biflovanie od slova do slova.
Áno, dá, ale na mojej škole je to viac ako ťažké. Nejde o to, že by sme brali ťažké učivo, ide o to, že sme konzervatórium a celkový prístup pedagógov je viac ako liberálny, preto na známkach nelobujú a my sme to vzali ako nevyhnutný fakt.
zvládala som to 8 rokov a sem-tam to bolo o držku, ale nakoniec mi to veľmi pomohlo, lebo som sa kvôli tomu dostala na VŠ presne tam, kam som chcela a neriešila som žiadne iné alternatívy, či poistky.
a hlavne záleží od školy. nie je gymnázium, ako gymnázium.
@mielikki inak, teraz som ja na strednej prvý rok, a zistila som, ako si ty hovorila, že stačí sa učiť pred písomkami ja mám v tom taký systém, že sa učím len pred písomkami, ale teraz ako sme začínali som sa čo najviac učila, ale len tak proste, aby som z každého predmetu mala hneď jednotku a aby som sa toho nemusela nejak moc učiť, len to jedno- dve učivá..tak soms a naučila raz či dva razy, hneď som odpovedala a na jednotku a mámteraz pokoj a fakt sa učím len pred písomkami už a mám takemr samé jedničky, čo sa mi na základke nejak moc nedaril
Ja osobne sa snažím všetko učiť čo najviac logicky to znamená tak, aby som to vedel vysvetliť vlastnými slovami a pochopil tomu. Biflovačky neodsudzujem ale ani nepodporujem, podľa mňa biflovanie je určitým spôsobom blbosť, pretože mi ide hlavne o vedomosti a dobrá známka už je pre mňa len plus. Čo z toho, keď ma človek samé 1 ale keď sa ho opýtaš praktickú otázku zo života alebo niečo z učiva napr. z pred 2 týždňov tak ani nevie o čom sa tam rozprávalo.
Už to tu viac krát odznelo. Áno dá sa ale musíš si nájsť správny systém
bože, keď si spomeniem, ako som na strednej fňukala, keď som sa mala učiť 10 strán z filozofie a to ma to ešte aj vcelku bavilo....dnes je 10 strán jedna kapitola a aj to jej väčšinou nerozumiem....:/
Ono, väčšinou sa stačí učiť len pred písomkami, lenže občas (a na našej škole z tej väčšej časti), sa môžeš učiť niekoľko hodín a aj tak na písomke pohoríš, aj to len kvôli profke, ktorá si musí kompenzovať čosi, čo neviem pochopiť ani ja.
ale treba sa ucit. a je velmi dolezite zistit rozdiel medzi ucenim a biflenim. velmi dolezite. poznam ludi, ktori sa biflia a maju jednotky a ludi, ktori sa fakt ucia a maju jednotky. je to len o uhle pohladu. ale urcite sa to da
ja mam na strednej lepsie znamky ako na zakladke...aaa to som sa aj menej ucil...zakladku som mal uplne hnusnu aaa teraz mi stredna pride ece lahsia ...aaa aj ma to trosku bavi ked sa ucim o nieco co ma aspon trochu zaujima...tak to je podla mna omnoho lepsie...teraz idem maturovat...mno som zvedavy ako dopadnem
da sa..aj ked v mojom pripade to neplati.. ale mam spoluziacku,ktora sa doma uci 6 hodin denne a cez vikendy 10... vie vsetky poucky,cele zosity naspamät...ale zase take veci,ktore sa naspamät naucit nedaju,tak tie jej nie vzdy vyjdu (napr.matika)...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Ale veľký význam by som známkam neprikladala a treba si aj užívať život, nie je tragédia učiť sa len občas a mať dvojky, trojky
a hlavne záleží od školy. nie je gymnázium, ako gymnázium.
Už to tu viac krát odznelo. Áno dá sa ale musíš si nájsť správny systém
ale treba sa ucit. a je velmi dolezite zistit rozdiel medzi ucenim a biflenim. velmi dolezite. poznam ludi, ktori sa biflia a maju jednotky a ludi, ktori sa fakt ucia a maju jednotky. je to len o uhle pohladu. ale urcite sa to da