Ahojte... chcem sa znova spytať, že keď nastupim na bilingvalne 5ročne gymnazium z 8.ročníka, či by som mohla po roku prestúpiť na normalne 4ročne.... Ake mate s tym skúsenosti? Možno je to blbosť, ale mám dosť zlú základku a chcem odísť
@aprilynne no jasné že by som nechcela robiť, ale o tom som vôbec nerozmýšľala že Monitor, (aj keď teraz sú všetci deviataci v strese). Myslím že na bilingvalnom si vytrpím aj horšie ako Monitor ... ale proste sme zlý kolektív, učitelia no...Ja chcem ísť na prirodovedné zameranie výšku(aj keď ešte nedohľadne) a viem že z bilingvalneho na medicinu ťažko...
A s tým že budem prváčka jasné Len nám vraveli že s tým budú len zbytočné problémy pri prestupe atď...no možno že načo sa tam trepem ale ja to chcem proste skúsiť :3
a odkiaľ si btw? (nieže by to za vážilo..)
Podľa mňa z bilingv. môžeš ísť pokojne aj na medecínu, napr. na tom našom učia bio po anglicky (vlastne ono by to tak malo byť asi všade..) Ale hej, z normálneho je to predsa len lepšie..
ten prvý rok je však len o jazyku, od základu všetko, možno len tie tri ostatné normálne predmety by ti mohli robiť problém, na sš je trochu iný systém ako na zš.. ale prvákom prejdeš, čiže nevidím v tom problém.
Je otázne však, či sa ti ten jeden rok, čo nebudeš "trpieť" s kolektívom a učiteľmi oplatí. Treba si to porovnať s tým, že na gympli sa už učí trochu iným štýlom (ale tak ako kde..). Lebo ak chceš prestupovať len preto, že sa ti už nepáči byť na tvojej zš (z vyššie uvedených dôvodov) tak mi to príde trochu zbytočné. Ak si ma pochopila..
@aprilynne som z Košíc, čiže mam celkom na výber školy a rozumiem, jasné, ale napr, na bilingvalnom sa nekladie až taký dôraz na predmety BIO CHEM atď, teda aspoň u nas nie a ten rok....no ja neviem, tam by som sa asi naučila hlavne jazyk a potom sa s prestupom uvidí. Je to úplne vo hviedzach, či ma prijimu, ci tam vobec pojdem...a inak som to nepochopila ak sa pytas na nieco ine
Veľa píšem a chaoticky
V podstate si ma pochopila, ale ešte chcem dodať:
-za tej jeden rok sa niečo naučíš, no bude to max. tak zopakovanie si základov + pár nových vecí, ale nie veľa
-či sa ti oplatí rok "premrhať" na bilingve, keďže tam nebudeš mať normálne predmety, iba jazykové.. (aj keď je to asi jedno, všetko by si mala v prváku na normálnom gympli)
-ešte ma napadlo, že či chceš prejsť na ten sš systém v podstate o rok skôr.. ale došlo mi, že by to bolo vlastne výhodou ďalší rok (keď budeš zase v prváku, ostatní budú vyhúkaní ale ty nie
Posledné dva body nie sú ale až také dôležité, len na upresnenie môjho názoru
@aprilynne DD chápem uz na 100% dufam ten SŠ systém myslím ze o rok skôr by nebol až taky problém kedže mam ročný odklad a cítim sa dost vyspelo v porovnani s o rok mladšími spolužiakmi DD ale nie no .... a ja nad tym veľa rozmyslam, kazdy den sa zobudim s iným rozhodnutím uvidím aky den budem mat v dni zápisu -.- ďakujem každopádne za názor , pomohlo mi to velmi
Drahé dievčatá. Viem že je tento príspevok starý niekoľko rokov a zaujíma ma ako to dopadlo. Ja som sa dala na bylingválny gympel- francúzštinu. Bola to chyba. Ja niesom ten "štúdijný typ". Na základke som bola jednotkárka -len tak. Jazyky som úprimne mala vždy tak na 2-3 a dala som sa na toto.
Čo som si tým chcela dokázať?
Len to že som lepšia ako ostatný?
Bola to blbosť. Som tu 3týždne a mám katastrofálne známky. Modlím sa nech už ten rok (prípadne polrok) skončí aby som odtiaľ mohla vypadnúť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
fakt je to len blbou základkou? či sa ti nechcebiť monit roor a prijímačky? (ale chápem to..)
malo to byť samozrejme: či sa ti nechce robiť monitor a prijímačky
ale nakoniec že prestupovať nebudem, šak enjoying the suffer
A s tým že budem prváčka jasné Len nám vraveli že s tým budú len zbytočné problémy pri prestupe atď...no možno že načo sa tam trepem ale ja to chcem proste skúsiť :3
Podľa mňa z bilingv. môžeš ísť pokojne aj na medecínu, napr. na tom našom učia bio po anglicky (vlastne ono by to tak malo byť asi všade..) Ale hej, z normálneho je to predsa len lepšie..
ten prvý rok je však len o jazyku, od základu všetko, možno len tie tri ostatné normálne predmety by ti mohli robiť problém, na sš je trochu iný systém ako na zš.. ale prvákom prejdeš, čiže nevidím v tom problém.
Je otázne však, či sa ti ten jeden rok, čo nebudeš "trpieť" s kolektívom a učiteľmi oplatí. Treba si to porovnať s tým, že na gympli sa už učí trochu iným štýlom (ale tak ako kde..). Lebo ak chceš prestupovať len preto, že sa ti už nepáči byť na tvojej zš (z vyššie uvedených dôvodov) tak mi to príde trochu zbytočné. Ak si ma pochopila..
V podstate si ma pochopila, ale ešte chcem dodať:
-za tej jeden rok sa niečo naučíš, no bude to max. tak zopakovanie si základov + pár nových vecí, ale nie veľa
-či sa ti oplatí rok "premrhať" na bilingve, keďže tam nebudeš mať normálne predmety, iba jazykové.. (aj keď je to asi jedno, všetko by si mala v prváku na normálnom gympli)
-ešte ma napadlo, že či chceš prejsť na ten sš systém v podstate o rok skôr.. ale došlo mi, že by to bolo vlastne výhodou ďalší rok (keď budeš zase v prváku, ostatní budú vyhúkaní ale ty nie
Posledné dva body nie sú ale až také dôležité, len na upresnenie môjho názoru
Čo som si tým chcela dokázať?
Len to že som lepšia ako ostatný?
Bola to blbosť. Som tu 3týždne a mám katastrofálne známky. Modlím sa nech už ten rok (prípadne polrok) skončí aby som odtiaľ mohla vypadnúť