@tomice27 vzhľadom na to, že otázka je subjektívna (keďže každému je jasné, že existujú asociáli, pre ktorých to nie je žiaden problém), je aj "pomerne kvalitný život" subjektívny pojem, ktorý sa dá len približne definovať ako "život, s ktorým je subjekt viac-menej spokojný po sčítaní všetkého dobrého a zlého". odpovedáš čisto podľa seba a svojej spokojnosti so životom v takomto prípade.
@bress@tinuska569 nepýtam sa, či je to podľa vás možné pre bližšie neurčenú osobu, to, že to záleží od charakteru a že nájdem jeden taký a jeden úplne opačný prípad, je každému jasné, pýtam sa na váš život a váš pocit, nehľadám objektívne vyjadrenie, ktoré by som mohla napasovať na každého
ked ma clovek partnera s ktorym su ako naj. priatelia ano , ale keby toho partnera zrazu nebolo , v tom pripade by sa podla mna nedal prezit nijako a ne ze este kvalitne
@bress toto viem a pre toto by som nemusela zakladať anketu. pýtam sa, či ty by si bol spokojný so svojim životom, nie či podľa teba by hocikto iný bol spokojný.
ja niekolkych priatelov mam a som stastny ked som s nimi ale bez nich tiez dokazem celkom v pohode zit. pre mna je v zivote prvorady vztah az potom priatelia ale asi by som nevedel prezit uplne bez nich...
Zopár priateľov mám, ale nie moc. To slovo pre mňa veľa znamená.. a preto ľudí "triedim" striktne Ak na mňa niekto kydá alebo robí oči len lebo potrebuje help tak to nieje priateľ..
Taktiež radím vzťah na prvé miesto.. inak nieže by som bol introvert.. som proste materialista.. a hlavne sa s nikým nejebem.. radšej ľudí pošlem do prdele skôr, ako by som s nimi strávil kopu zbytočne premárneného času .. venujem sa svojim záľubám, a mám ich rád.. na pivo s kým ísť mám, ..zapáliť taktiež..čo mi viac chýba?
Napriek tomu, že som pomerne asociálny človek - prežiť by som bez priateľov dokázala, ale kvalita takého života by bola veľmi otázna... Viem ako mizerne sa cítim, keď ma občas prepadne taká tá nepríjemná chvíľa, kedy pochybujem aj o tých, ktorí sú mi najbližší (a rodinu nemyslím, tí sú iná kategória) a nie, nenahradila by to rodina, nenahradili by to kamaráti a nenahradil by to ani partner (ale rovnako partnera nenahradia priatelia)
Proste každú z tých "skupín" považujem za určitú zložku svojho života, ktorá ak tam nie je, tak tam nie je, plnohodnotne nahradená inou byť nemôže.
myslim ze by to asi ani neslo bez nich..nekedy amam take stavy ze fakt uz nwm co amam robit a fest nuda tak keby ich nebolo ..by som furt vysedavala pred kompom..
ak ma partnera, s ktorym vsetko preziva a obom im to staci, tak sa mi to sice nezda prave najstastnejsi napad, ale za "pomerne kvalitny zivot" by som to asi oznacil. to iste rodina - ak je s rodinnymi prislusnikmi vyborny vztah, tak funguju ako priatelia, takze to ani nepovazujem za zivot bez priatelov (hoci je pravda, ze stale ostavaju rodina a kazdy to aj tak pomenuva, nikto nepovie na otca bezne "priatel".) no a snad dakomu sa da zit kvalitny zivot len s kamaratmi, bez priatelov...ved to je individualne vlemi, kto sa ako citi a ako obohacuje spolocnost (co v tomto pripade, povedzme ze povazujem za faktory rozhodujuce o kvalite zivota). takze asi sa da. ale ak by slo o to, ci by som to vedel tak ja, tak urcite priatelia kvalitu mojho zivota zvysuju. ci by som bez nich vedel prezit pomerne kvalitny zivot, neviem.
Nikdy. Človek potrebuje priateľov. Pre niekoho je to možno knižka, pre iného pes. Niekoho uspokojí povolanie. Ja mám potrebu mať aspoň pár dobrých priateľov, s ktorými sa môžem zhovárať a cítim sa v ich spoločnosti príjemne.
Bez priatelov sa da zit, ale nie naplno ,, teda sapon ja to nedokazem..prilsa som o naj kamosku asi pred dvomi rokmi, a od vtredy sa už tak neusmievam . mam priatela a je mi snim fajne ale nikdy nenahradi kamaratov... priatelia su dôlezitý v nasich zivotoch sice si to niekedy uvedomime az prilis neskoro :´(
podla mna,teda ja si myslim..že mam par priateľov,resp.mala som,a brala som ich ako rodinu a neverila som že sa to niekedy skonči.dovtedy som si myslela-a čo,odidu a mam pas..ale nebolo tak bez priateľov ja osobne skoro vobec nežijem,nedokažem robiť každodenne veci,moje zaluby iši na druhe miesto etc.. ale vždy je tu možnosť autosugescie,takže nakoniec som prišla na to,že bez praiteľov sa DA aj NEDA žiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Taktiež radím vzťah na prvé miesto.. inak nieže by som bol introvert.. som proste materialista.. a hlavne sa s nikým nejebem.. radšej ľudí pošlem do prdele skôr, ako by som s nimi strávil kopu zbytočne premárneného času .. venujem sa svojim záľubám, a mám ich rád.. na pivo s kým ísť mám, ..zapáliť taktiež..čo mi viac chýba?
a ja osobne si to ani predstavit neviem
Proste každú z tých "skupín" považujem za určitú zložku svojho života, ktorá ak tam nie je, tak tam nie je, plnohodnotne nahradená inou byť nemôže.
Je na človeku ako to berie
...a imaginárni sa počítajú? keď oni sú úplne dokonalíííí