dá sa z rozboru krvi zistiť, že človek má čerstvé tetovanie? resp. tetovanie vo všeobecnosti, ak chce ísť darovať krv skôr, ako to povoľuje doba uplynutia od daného tetovania. a nemyslím tým darovanie krvi na slovensku, kde tá doba je polroka, ale plazma
pri odbere nejde o to či máš tetovanie ale to že tetovaním prenosné choroby (hepatitída typu C a AIDS) majú určitú inkubačnú dobu. Preto je stanovený časový limit.... radšej počkaj
@1 ale pobavilo a prečo elektrického? myslíš že obyčajný kapor by nestačil?
@2 ved sa iba pýtam, ja ho nemám, nejdem sa tam drbnúť iba sa radšej dopredu pýtam
@3 to kvôli tomu s tým robia také móresy? keď ľudia veria zdravotníkom že majú sterilné veci, napriek mnohým nakazeniam pred rokom 1990 či kedy, tak prečo oni neveria tetovačom, ked aj používajú sterilné veci? nuž ale dobre, čo už s nimi, ďakujem za objasnenie
ja som mala pírsing asi mesiac a chodila som.. teda neviem či sa to aj tetovania týka, ale pri pirsingu je tam tá doba kvôli možnej infekcii ktorá často býva čerstvo po prepichnutí..
ale ja som to nemala zapálené ani nič vobec, ani nemám, tak chodím normálne na plazmu a aj na krvi som bola..
a keď ti robia testy, nevyjde im že v krvi je toto a toto.. ale majú tam možnosti a vyjde im tam či je to pozitívne alebo negatívne, pochybujem že majú test na atrament v krvi
a k @4 prečo neveria tetovačom? by si sa čudovala, koľkým ľuďom robí tetovanie vyfetovaný kamarát za dve čiary.. a koľkým ľuďom to on robí s jednou ihlou
nesmieš pol roka po tetovaní a piercingu ísť darovať krv a je úplne jedno či si to dáš robiť v profesionálnom tatoo štúdiu alebo ti to robil nejaký kamarát- ktorý možno použil ihlu po niekom druhom- v tedy hrozí prenos infekčných ochorení ako povedala @vlcica1989
tým by si vedome ohrozila človeka, ktorý by tú krv dostal...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
- emanuel. zdrbávam.
@2 ved sa iba pýtam, ja ho nemám, nejdem sa tam drbnúť iba sa radšej dopredu pýtam
@3 to kvôli tomu s tým robia také móresy? keď ľudia veria zdravotníkom že majú sterilné veci, napriek mnohým nakazeniam pred rokom 1990 či kedy, tak prečo oni neveria tetovačom, ked aj používajú sterilné veci? nuž ale dobre, čo už s nimi, ďakujem za objasnenie
ale ja som to nemala zapálené ani nič vobec, ani nemám, tak chodím normálne na plazmu a aj na krvi som bola..
a keď ti robia testy, nevyjde im že v krvi je toto a toto.. ale majú tam možnosti a vyjde im tam či je to pozitívne alebo negatívne, pochybujem že majú test na atrament v krvi
tým by si vedome ohrozila človeka, ktorý by tú krv dostal...