Čo myslíte? Zastávate názor, že je jedno, odkiaľ má človek titul, keď nemá známosti tak sa zamestná len ťažko? Alebo si myslíte že záleží na škole ktorú vyštudujete a na chuti pracovať, a nebudete mať problém získať prácu?
Vždy mi vraveli že je to veľmi ťažké a tak som to skúsil. Ako druhák na VŠ som poslal životopis do všetkých firiem v okolí čo robili to čo študujem a ozvali sa mi z dvoch a v oboch ma prijali. Plat bol síce veľmi nízky ale ja som s tým nemal problém. Chcel som skúsenosti a tie som dostal. Za necelý rok a pol som tam už viedol veľký projekt(Automatizácia troch prevádzok v uhoľnej elektrárni). Takže sa dá.
Mne také veci tlačili do hlavy kamarátky, že záleží, z ktorej školy máš diplom. A je mi to jedno, tie ich kaleráby už dávno nepočúvam, keď človek chce a myslí pozitívne(teda si navodí to správne do života), tak dokáže mnoho a hlavne sa vysmiať ľuďom, ktorí ho celý čas upozorňovali, že to nezvládne.
známosti ti možno pomôžu nakrátko...možno sa niekam dostaneš na malú chvíľu, ale ak na to nemáš predpoklady, kvality, bude ti to v konečnom dôsledku úplne nanič...
ale k tvojej otázke, áno, dá...
momentálne to badám na sebe...kontakty v danej oblasti nulové, no aj tak sa to dalo (
@nathalicatko ale inak to prve nie je tak celkom pravda...moze to tak byt v niektorych pripadoch, no dost casto ani nie...poznam pripad kedy si tam sefka nechala svoju neter, aj ked bola nesikovnejsia ako vyhodeny zamestnanec, a aj vzdelanie mala nizsie ako dany clovek
da, ale treba mat na to stastie alebo studovat "spravny" obor, lebo zamestnavatelia uz chcu ludi s praxou, ktoru dostanes len ked sa zamestnas, a to zamestnanie dostanes, ked mas uz prax, ktoru ziskas atd....je to zacarovany kruh
@newcomer To nie je pravda, že je to začarovaný kruh. Človek len musí hľadať príležitosť a ponúknuť podmienky ktoré budú obojstranne výhodné. Napríklad poznám veľa ľudí,nie z technických odborov, ktorí prvotnú prax, ktorú dokladujú získali ako dobrovoľníci. Ja som išiel robiť programátorskú robotu za plat, za ktorý by moji spolužiaci ani lopatu do ruky nezobrali.
napriklad takym podla mna pravnikom s abez znamosti hlada prax tazko(kamos teraz dokoncil mgr a robotu nevie najst ani zapana boha a to je dost sikovny a nie nejaky trtko)
poznam chalana co sa mutiez nedarilo tak mu trochu pomohli rodicia najst nieco , a tiez bol sikovny
ked niekto studuje IT najde si dobre platenu robotu aj bez znamosti
zalezi na odbore plus povahe
ale nedaj s aodradit dakymi recami tupimy, skolu budes mat OK
@james144 ved preto je zacarovany, lebo clovek musi PORIADNE hladat, niekedy sa uspokojit s dobrovolnou poziciou...zase, ked uz mas prax, je to uz ovela jednoduchsie
technicke smery problem nemaju a robotu dostanu aj bez praxe. aj byvaly mal firmu v ktorej bral cisteho absolventa FEIky, aby mal nieco ako "tabula rasa" a mohol si ho formovat podla svojich predstav - "bez zlych navykov" ako to on vravel.
humanitaci musia mat prax, bez nej je to prakticky len o stasti a znamostiach. a este platovo nedocenene.
a okrem toho, situacia je dnes taka, ze vysokoskolaci robia pracu ktoru by v pohode zvladli maturanti, a absolventi SS casto robia pracu na ktoru ani tu maturitu fakt netreba.
dufam ze sa mi podari tomuto zacarovanemu kruhu vyhnut.
mimochodom, len jedna taka mala poznamocka - vsetci ktori studujete a vravite ako nie je problem sa "zamestnat", raz prestanete mat statut studenta a bola by som zvedava ako budete potom hovorit, ked uz z vas zamestnavatel nebude mat len lacnu pracovnu silu, ale aj povinnosti - odvody
čooooo? po známostiach? to už čo je toto za obmedzené rozmýšľanie? určite všetci úspešní ľudia na svete sa stali úspešnými na základe známostí. alebo titulov.
treba na sebe pracovať, byť v niečom dobrí, a potom človek bude veľmi úspešný, bude sa mu dariť, atď. a pokiaľ je neschopný a lenivý, tak sa fakt môže spoliehať akurát na tie známosti. alebo posielať 500 životopisov a čudovať sa, prečože toho sociálneho pracovníka, kulturológa alebo politológa nikde nepotrebujú.
formálne vzdelanie je v 90+% prípadov samo o sebe úplne o ničom. to sa môže človek rovno preukázať nejakým diplomom zo základnej školy.
@madiska to je pravda až na to, že na dobré miesto je aj 100 hodných ľudí. (v zmysle, že ak aj spĺňaš všetky požiadavky dokonca máš aj niečo navyše, stále to nestačí ani na to, aby ťa zavolali na pohovor)
nezalezi na tom, co vystudujes. zalezi jedine na tom, ci ta to, v com budes zamestanana, bude bavit a naplnat a ak ano, postupne sa dostanes presne tam, kam chces. znie to ako bla, bla bla, ale fakt to funguje.
Ja si myslím, že sa dá zamestnať aj bez známosti v pohode. Len musíš hľadať. Nie vždy to vinde hneď, ale ak to nevzdáš tak sa isto dostaví úspech. A never rečiam, že zlá škola zlá robota, to je blbosť x).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
hneď po obhajobe diplomovky (matfyz) som dostal pracovnú ponuku a teraz som zamestnaný. tradá
nemám titul, nemám známosti, nemám až taký problém sa zamestnať, bilancia mi vychádza že zo štyroch zamestnaní bolo jedno "po známosti".
(i keď nepopieram, že občas to chce dávku šťastia
ale k tvojej otázke, áno, dá...
momentálne to badám na sebe...kontakty v danej oblasti nulové, no aj tak sa to dalo (
A určite sa bez známostí zamestnať dá.
Ked mas znamost je to jednoduchsie.
samozrejme
napriklad takym podla mna pravnikom s abez znamosti hlada prax tazko(kamos teraz dokoncil mgr a robotu nevie najst ani zapana boha a to je dost sikovny a nie nejaky trtko)
poznam chalana co sa mutiez nedarilo tak mu trochu pomohli rodicia najst nieco , a tiez bol sikovny
ked niekto studuje IT najde si dobre platenu robotu aj bez znamosti
zalezi na odbore plus povahe
ale nedaj s aodradit dakymi recami tupimy, skolu budes mat OK
humanitaci musia mat prax, bez nej je to prakticky len o stasti a znamostiach. a este platovo nedocenene.
a okrem toho, situacia je dnes taka, ze vysokoskolaci robia pracu ktoru by v pohode zvladli maturanti, a absolventi SS casto robia pracu na ktoru ani tu maturitu fakt netreba.
dufam ze sa mi podari tomuto zacarovanemu kruhu vyhnut.
nemám dokončenú ani sš a robím na vývoji v jednej spoločnosti medzi vš veteránmi z feiky a fiitky
treba na sebe pracovať, byť v niečom dobrí, a potom človek bude veľmi úspešný, bude sa mu dariť, atď. a pokiaľ je neschopný a lenivý, tak sa fakt môže spoliehať akurát na tie známosti. alebo posielať 500 životopisov a čudovať sa, prečože toho sociálneho pracovníka, kulturológa alebo politológa nikde nepotrebujú.
formálne vzdelanie je v 90+% prípadov samo o sebe úplne o ničom. to sa môže človek rovno preukázať nejakým diplomom zo základnej školy.