Da sa zvladnut vysoka skola informatiky aj ked som na strednej nemal skoro vobec matematiku??
Zdravim skoncil som strednu umelecku konkretne odbor Propagacna gafika.Ale skor ma bavi programovanie. V celku ovladam Html Css a trochu PHP. ale kedze matematiku sme mali len prve dva roky a to aj tak len aby bola. Preto neviem ci by sa to dalo vsetko po
Dať sa dá, ale trúfaš si? Z 330 ľudí polka matiku nevie vôbec a druhá polka sú gymnazisti, resp. opakujúci, ktorým síce ide lepšie, ale tiež nie boh vie ako.Poznám dvoch ľudí, ktorí sú tam prvý raz a tá matika im fakt, že ide. Obaja samozrejme gymnazisti s čistými jednotkami a xy súťažami za sebou. Ja som na strednej s matikou nikdy problém nemal a teraz po zápočtoch neviem, či sa vôbec dostanem k robeniu opravných, lebo zatiaľ to vyzerá tak, že nejdem ani len na skúšku. Ako tie veci niesu ťažké na pochopenie, len treba cvik, cvik, cvik a ešte raz cvik. Lebo ja sa teraz nedodrbávam na nepochopení nového učiva ale na tom, že nemám základy ako gymnazisti.
Ale...Záleží od toho aká výška. Spolužiaci čo šli do Žiliny nemajú problém.
A php a html s css sa tuším na žiadnej výške neberú
ja som dôkazom toho že sa to dá vyšla som z hotelovky čiže matiku sme mali tiež biednu aj to len 3 roky z piatich...ľahké to rozhodne nebolo, už som to aj vzdávala sem tam ale nakoniec som prežila
Treba isť do školy s tým, že ju chceš urobiť a budeš sa tomu venovať, pýtať sa na prednáškach, v prípade problémov zájsť na konzultácie.
Niektoré školy pred nástupom robia týždňový prípravný kurz budúcich uchádzačov z matematiky, fyziky, prípadne elektrotechniky, v prípade že áno, prihlás sa tam. Možno by neuškodilo zohnať si číslo nejakého dobrého učiteľa matematiky na príslušnej škole, prípadne učiteľa z toho mesta, kde do školy nastupuješ a dohodnúť si doučovanie... On ti poradí, čo máš zlepšiť prípadne dopiluje nedostatky.
@thebad Kdeže to chodíš? Inak, ak neurobíš zápočet, tak je jasné, že nepôjdeš ku skúške...
@fixa Jak som vravel, ja tomu chápem, len mi chýba cvik z gympla. Proste čumím na to a nevidím, že aha, hen toto sa dá rozložiť, tamto vykrátiť, toto takto vyberiem a wuala, mám to! Mne sú konzultácie nanič, lebo mi tam nemajú čo nové povedať. Proste musím rátať a rátať.
Ked sa chce, vsetko sa da. Na technickych fakultach sa matika berie pekne po poradi, urcite od teba nebudu chciet nemozne. Ale ide sa rychlym teplom a rata sa s tym, ze zakladne veci ako funkcie, upravovanie a podobne vies na jednotku.
ach som rad, ze uz tu Bc. etapu okolo matiky/fyzu mam za sebou ... ale clovek ked sa normalne ucil bez tahakov, tak si dost pamatam co som sam casto prekvapeny
A treba mať šťastie aj na vyučujúceho. Chráň ťa pán boh aby si dostal takú strigu akú mám ja, čo jednou rukou píše a druhou už maže a nič k tomu nepovie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ale...Záleží od toho aká výška. Spolužiaci čo šli do Žiliny nemajú problém.
A php a html s css sa tuším na žiadnej výške neberú
Treba isť do školy s tým, že ju chceš urobiť a budeš sa tomu venovať, pýtať sa na prednáškach, v prípade problémov zájsť na konzultácie.
Niektoré školy pred nástupom robia týždňový prípravný kurz budúcich uchádzačov z matematiky, fyziky, prípadne elektrotechniky, v prípade že áno, prihlás sa tam. Možno by neuškodilo zohnať si číslo nejakého dobrého učiteľa matematiky na príslušnej škole, prípadne učiteľa z toho mesta, kde do školy nastupuješ a dohodnúť si doučovanie... On ti poradí, čo máš zlepšiť prípadne dopiluje nedostatky.
@thebad Kdeže to chodíš? Inak, ak neurobíš zápočet, tak je jasné, že nepôjdeš ku skúške...
Btw v informatike zistíš že tá matika sa dosť používa a nieje na škodu (vývoj hier, simulácie, spracovanie obrazu,...)
Mám aj celkom teraz šťastie že mám len 3 matiky v Bc a nieje to práve extra hardcore, učitelia sú fajn Nejak naškrabem zápočet a skúška hádam výjde
Čo si všímam tak väčšina gymnazistov má full zápočty z matiky, na hodine sa stále hlásia ale na programovaní sú stratení...
Potom nebude problém.