Ďalšie fórum o strednej škole. Ale prosím, poraďte!
Som ôsmačka na normálnej základnej škole.
Stále sa nejako neviem rozhodnúť, na ktorú strednú by som chcela ísť. Najviac ma bavia jazyky, chcela by som takú strednú školu kde by sa im veľa venovalo. Proste mám taký teenagerský sen, naučiť sa jazyk
K @1 ... Hlavne nechoď na bilingvál. Nič sa tam nenaučíš. Jazyk sa dá naučiť aj inak, a oveľa lepšie.
Na obchodnú choď, podľa toho, čo si napísala. Toto je ešte jeden z odborov, ktorý ma akú-takú budúcnosť a myslím si, že po jeho skončení sa dá aj uplatniť v práci, aj ísť na vysokú školu.
Ak chceš byť manažérka, potrebuješ vysokú školu. Najlepšie sa vysoká škola študuje, ak máš za sebou gympel. Tým, že Ťa bavia jazyky, choď na bilingválny gympel. Problém vyriešený..
a nepočúvaj veľmi reči typu "gympel nie je dobrá voľba", aj do nás to hustili, a sme všetci na vysokých a darí sa nám dobre. gympel je dobrá voľba pre tých, čo chcú ísť ďalej, ktorým maturita nestačí.
Gympel nie je zlá škola. Tiež ma všetci odhovárali od toho, že jéééžíš nechoď na gympel, lebo budeš celé dni až do noci sedieť nad knihami. Ale ja sedím skôr celé dni pri FB A známky mám v poho. Takže gympel je veľmi dobrá škola. Ale len v prípade, ak ideš po ňom na výšku. Inak ti je na dve veci.
Ako ti tu už radili gympel je dobrý, ale len v prípade že ideš na výšku. Ale zase na výšku môžeš ísť aj keď vychodíš obchodnú a asi by to bolo pre teba lepšie keď chceš byť tá manažérka. A k tým jazykom nemôžeš sa spoliehať, že chodíš do jazykovej triedy, že automaticky budeš vedieť jazyk. Jedno je sa šprtatť a druhé to použiť v praxi. Napr. mňa veľmi baví Rj ale máme trochu pripečeného učiteľa tak som na to sám. Odporúčam ti k zdokonaleniu čitať cudzojazyčnú literatúru a pozerať filmy v pôvodnom znení.
@dreamsonlylastforanight ak mas bez ucenia 1, tak jak som mal ja gymnazium nieje problem, ja chodim v KE na Alejovu a jazyky tu mam 5x anglinu, 4x druhy jazyk do tyzdna...
chodila som na gym. a sla by som tam znova aj 5krat..nahodou si zmyslis ze chcves ist na medinu v druhaku a z volakej obchodnej potom mozes vies co napr
gympel jednoznačne! ak máš nato známky je to najlepšie riešenie,možeš ist na výšku na aku chceš a s jazykmi je to tam super máš tam výmenné pobyty a tak..fakt ja kebyze sa mam este raz rozhodnut tak gympel ..alebo to bilingválne
ak ťa bavia jazyky, vôbec neváhaj a hybaj na bilingválko, jazykovo je to neporovnateľné a to hovorím z vlastnej skúsenosti... neviem, ako je to na ostatných, ale u nás je to výborné... a určite sa ľahšie dostaneš na VŠ, i keď ani tá obchodka nie je pri manažmente na zahodenie...
Tak ja odporúčam bilingválne gymnázium Ale z osmičky sa už asi nedostaneš Mne už prišla pozvánka (Sučany) a uzávierka bola beztak už dávnejšie :/... No ale z deviatej triedy môžeš ísť tiež A keď ťa nevezmú na bilingválne, choď aspoň na "normálne" gymnázium o ktorom vieš, že majú podporovanú výučbu jazykov
Choď na gympel, aj ja chodím , máme toho dosť, ale hold, čo už . Ak máš samé jednotky, bola by ťa škoda na obchodnej , a čo sa týka tej manažérsky: do dospelosti sa to môže niekoľkokrát zmeniť, ver mi, aj ja som si pred pár rokmi (mesiacmi hovoril, že toto chcem určite robiť, ale zmenilo sa to, a keď ten názor neskôr zmeníš, a budeš na obchodnej, tak toho už veľa nespravíš, ale keď by si bola na gympli, tak môžeš rozmýšľať a rozmýšľať . S rodinou sa o tom porozprávaj, ale je to tvoj život, nie ich
Vyber si gymnázium.. To je asi najlepšie.. Určite nechoď na odbornú strednú školu, ak k takým veciam nemáš vzťah.. A na gymnáziu sa nemusíš učiť Prosím ťa! Ak si myslíš, že sa tam ľudia učia, tak to nie Ak si mala doteraz samé jednotky a ide Ti matematika a fyzika, tak ho zvládneš ľavou zadnou! Alebo si vyber bilingválne.. len tam už sa treba učiť Ale učíš sa jazyky a tie Ťa bavia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ako mierne si si odpovedala aj sama...vidis sa ako manazerka+cudzie jazyky
strednu skolu mozes vystudovat,aby potom neskor ti pomohla...strojopis a uctovnictvo...myslim,ze to sa ti vzdy zide...
Na obchodnú choď, podľa toho, čo si napísala. Toto je ešte jeden z odborov, ktorý ma akú-takú budúcnosť a myslím si, že po jeho skončení sa dá aj uplatniť v práci, aj ísť na vysokú školu.
a nepočúvaj veľmi reči typu "gympel nie je dobrá voľba", aj do nás to hustili, a sme všetci na vysokých a darí sa nám dobre. gympel je dobrá voľba pre tých, čo chcú ísť ďalej, ktorým maturita nestačí.
prvý krát teraz počujem že gympel nie je dobrá škola -.- ....ak si šikovná a chceš ísť aj na výšku, rozhodne ti odporúčam bilingvárne gymko
A ak sa citis fakt akoze... na via,c tak bilingvalny gympel. To uz je trochu tazsie, ale je to super skola, aspno ta kde som ja
xo
S tým, že známky nie sú až tak dôležité ako fakt, že prejdeš.
Ak chceš ísť na takú výšku, zabudni na nejaké čudné stredné školy.