mám dve potvrdenia o práci,na navrátenie daní na jednom mám kde som pracoval celý rok, v kolónke zdravotné poistenie mam 0,a na druhom kde som pracoval iba jeden mesiac,mam 9€ prečo je tomu tak vie mi to dakto v
co si vymazal predoslu temu? som ti tam odpovedal, tak to kopirujem znova:
zdravim, predpokladam ze obe potvrdenia mas z dohod o brigadnickej praci studentov - toto info si neposkytol.
DP mam uz podane, tiez som mal dve potvrdenia. v oboch mam v kolonke 03 "úhrn poistného na zdravotné poistenie" 0,00€.
kym "úhrn poistného na sociálne poistenie (zabezpečenie)" mam urcite sumicky, vzdy to vyjde 7% z hrubej mzdy po odpocitani 155€ vynimky, ktoru som si uplatnil. mozno si si ju uplatnil aj ty.
takto by to malo byt spravne, zdravotne poistenie by za teba ako studenta zamestnavatel platit nemal. skus sa informovat priamo u neho.
zalezi od toho kolko si mesacne zarobil... ked pracujes na dohodu o brigadnickej praci studenta, mozes si uplatnit oslobodenie od platenia odvodov do urcitej vysky mesacnej mzdy. pre minuly rok to bolo 155 €. tato vynimka plati ale iba u jedneho zamestnavatela, u druheho uz platis 7 % z celej mesacnej mzdy.. takze pravdepodobne si si tu vynimku uplatnil u toho prveho.. inak to podavas dve danove priznania ci co:?
@quixinka Vtej prvej robote som rok robil,a každý mesiac som tam zarobil max do 140€,ale v tejto druhej čo pracujem od decembra tak mávám aj nad 400€ takže asi preto čo??
ale Ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
zdravim, predpokladam ze obe potvrdenia mas z dohod o brigadnickej praci studentov - toto info si neposkytol.
DP mam uz podane, tiez som mal dve potvrdenia. v oboch mam v kolonke 03 "úhrn poistného na zdravotné poistenie" 0,00€.
kym "úhrn poistného na sociálne poistenie (zabezpečenie)" mam urcite sumicky, vzdy to vyjde 7% z hrubej mzdy po odpocitani 155€ vynimky, ktoru som si uplatnil. mozno si si ju uplatnil aj ty.
takto by to malo byt spravne, zdravotne poistenie by za teba ako studenta zamestnavatel platit nemal. skus sa informovat priamo u neho.
ale Ďakujem