Vopred sa ospravedlňujem, ak tu už takáto téma bola. Myslím, že väčšina z Vás sú ešte študenti - brigádnici, tak by som sa chcela opýtať, na základe ktorej kolónky zistím, či má zmysel podať daňové priznanie (ak príjem neprekročil hranicu, teda nie je po
veď na tých papieroch, čo každý zamestnávateľ poslal zamestnancovi, je v kolónkach koľko zarobil, bla bla a koľko zaplatil na dane. tak ak sú tam nejaké peniaze, tak sa oplatí podať si daňové.
@ivushka25 "Daňové priznanie...je povinný podať daňovník, ak jeho celkové zdaniteľné príjmy dosiahnuté v roku 2014 presiahli sumu 1 901,67 eura."
ak prijem neprekrocil tuto hranicu, kuk na vyplatnu pasku a tam je rozpis odvodov a strhnutej dane.
ak bola strhnuta dan, potom sa urcite oplati podat DP.
pozor, ak suma preplatku na dani je mensia ako 5 €, stat preplatok nevracia.
takze treba pozriet bud vyplatne pasky, alebo ako sa spomina v @1 - zaciatkom roka posiela zamestnavatel zamestnancovi/brigadnikovi taky papier so zhrnutim kde su vsetky potrebne udaje uvedene.
@overexcitedgirl@jozotraktorista ano ano ... tomu rozumiem, aj ten papier mám... a presne na to sa pýtam, že v ktorej časti sa dozviem,či bola strhnutá daň, alebo nie ... to je ten úhrn preddavkov na daň?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ak prijem neprekrocil tuto hranicu, kuk na vyplatnu pasku a tam je rozpis odvodov a strhnutej dane.
ak bola strhnuta dan, potom sa urcite oplati podat DP.
pozor, ak suma preplatku na dani je mensia ako 5 €, stat preplatok nevracia.
kolonka 05 uhrn preddavkov na dan - toto je uz zaplatena dan, ktoru ti stat moze vratit
ešte raz si prečítaj môj príspevok .... citujem: ,,Nevypĺňam ho sebe, teda neviem ..."
sorry sorry necitala som si, iba mi padol do oka vtedy tvoj posledny prispevok aj som isla pozriet do papierov, ale ked ti to uz objasnili....