Chcel by som ísť darovať krv... no mám pred tým menší rešpekt Nikdy som nemal v obľube ihly a návšteva lekára je aj dnes mojou nočnou morou... Neviem si predstaviť, koľko môže trvať odber krvi, ale určite to bude dlhšie ako pól minúty Čo som sa pýta
no odber trva do 10 minut, ale mne napriklad nie je neprijemne, ani ked mi pichaju ihlu...potom je to trosku divny pocit, ale nic co by sa nedalo vydrzat...v KE ti daju do ruky, taku penovu vecicku co stlacas, tak sa koncentrujes hlavne nat
@jakub489 nieje to naozaj nič strašné, hlavne by si predtým nemal jesť maslo, mlieko, smotanu, syr, vajcia, tučné mäso, mäsové polievky, smažené jedlá, čokoládu, orechy a pod.
to však neznamená, že máš byť hľadný, kludne sa poriadne najedz... daj si čaj, kávu, ovocie, sucháre, netukovú žemľu, chleba a pod... tie kávy si daj kľudne aj dve, budeš potrebovať aj vyšší tlak... preto, ak náhodou fajčíš, tú chvíľu pred odberom si to odpusti
záleží to od toho, akú máš hustú krv, čím redšia, tým lepšie tečie a TOTO môžeš ovplyvniť, stačí, ak vypiješ dostatok tekutín nealkoholického charakteru
ja som tam nikdy neležala viac ako 10 minút, s výnimkou toho prípadu, kedy mi zobrali trošičku viac, ako mali ale to som tam ležala dlhšie už bez ihly v ruke... ale čo, jedna kofeínová tabletka, chvíľu som si poležala, a bolo dobre
ináč chystám sa aj ja... tento alebo budúci týždeň
ja som sa strasne bala ihiel a stale sa bojim. to je proste moja nocna mora - to prepichovanie koze, ihla v ruke mi uz nevadi. takisto sa na to nemozem pozerat.
mna motivovalo k darovaniu to, ze je to dobrovolne. proste ak by som sa bala, mozem kludne odist (mne sa snad este nestalo, zeby na tych odberoch boli zle sestricky). a nejak som to vydrzala. zober si so sebou niekoho, kto uz chodieva darovat dlhsie - rychlejsie ti ubehne cas a nebudes na to tolko mysliet. drzim prsty
.. kým si nevsugeruješ do hlavy že ti je zle, tak by to malo byť v pohode. nepozeraj sa na tú ihlu ale niekde inde. u nás je tam TV tak vždy kukám teleráno ..
ak ti je pri odberoch zle, tak sa isto nepozeraj na ihlu pri vpichu, a vlastne ani potom.. sama mám takýto problém, mne osobne pomáha, keď si ľahnem.. keby som sedela, do minúty som na zemi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ja sa v odbere krvi vyžívam takže neviem jaké to je báť sa toho ale myslím že keď to nebudeš brať tragicky bude to v pohode.
to však neznamená, že máš byť hľadný, kludne sa poriadne najedz... daj si čaj, kávu, ovocie, sucháre, netukovú žemľu, chleba a pod... tie kávy si daj kľudne aj dve, budeš potrebovať aj vyšší tlak... preto, ak náhodou fajčíš, tú chvíľu pred odberom si to odpusti
ja som tam nikdy neležala viac ako 10 minút, s výnimkou toho prípadu, kedy mi zobrali trošičku viac, ako mali ale to som tam ležala dlhšie už bez ihly v ruke... ale čo, jedna kofeínová tabletka, chvíľu som si poležala, a bolo dobre
ináč chystám sa aj ja... tento alebo budúci týždeň
mna motivovalo k darovaniu to, ze je to dobrovolne. proste ak by som sa bala, mozem kludne odist (mne sa snad este nestalo, zeby na tych odberoch boli zle sestricky). a nejak som to vydrzala. zober si so sebou niekoho, kto uz chodieva darovat dlhsie - rychlejsie ti ubehne cas a nebudes na to tolko mysliet. drzim prsty
lenže mi oznámili, že som stále anemická tak sa mám doliečiť a prísť znova ....
neliečim sa tak už ani krv darovať nejdem, ale chcela som veľmi ... xD