Ahojte, rozmýšlala som, že by som išla darovať krv ale rada by som sa niečo spýtala. Jasné, že som si o tom už dosť zistila, ale rada by som vedela aj niekoho skúsennosti Hlavne by ma zaujímalo, ako dlho trvá už konkrétne ten proces, keď mi budú brať k
prides tam...vypises im dotaznik...pojdes na kontrolny odber krvi priamo tam u nich...potom ta tam zavolaju na prehliadku k ich doktorke...a ak prejdes ides priamo darovat...a cely ten proces trva max 10-15 minut...no potom treba byt hlavne opatrna, ziadne prudke pohyby a tak..a da sa to zmaknut celkom v pohode
jj zoberu tam hocjakeho bezdaka, zoberu mu pol litra krvi a potom pozru ze ou mate dvanast infekcnych chorob, toto teda vylejeme
ofc ti robia testy predtym na vzorke a robis aj dotaznik nejaky ci si sa nepichala hrdzavym klincom a nespala s nacelnikom africkeho kmena a ofc to aj narodna transfuzna a cerveny kriz a neviem kto este pise na tych strankach ktore ti google vyhodi hned jak donho zadas darovanie krvi
ja som zastanca toho ze pokial si nebudes do hlavy tlacit ze ti je zle a na odpadnutie, tak ti bude fajn.. dost spravi aj psychika.. ja chodim darovat pravidelne od 18 a ani raz mi nebolo zle.. ani som neodpadla.. a minimalne u nas v Rk sa o teba sestricky naozaj postaraju striehnu ci nie si bleda alebo co a testy na zltacku a take sa asi nerobia.. vezmu ti krv a skontroluju aky mas krvny obraz ci mas nejake hodnoty zvysene alebo znizene a tak
Mna prvy krat odjebali, ze mam na hranici zelezo a ze mam jest viac masa... ale druhy raz som uz darovala, ked som mala v pohode vysledky.
Prides, vypises dotaznik, odoberu vzorku, zavola ta doktor/ka ktora ti povie vysledok tej vzorky, potom ides darovat, trva to tak 10 min.. A potom prides do miestnosti, kde ti daju cajik a croissantik a mas tam stravit pol hodinu. Ja som menej a nic mi nebolo.
mne brali prvýkrát 410, potom vždy po 450, raz na mňa nejako zabudla asi, a uvedomila sa pri 480, a to som už nezvládla
keď budeš veľa piť, tak ti to potečie rýchlo, a za 5-10 minút si hotová (samozrejme za predpokladu, že ti trafí správnu žilu a buď pokojná, ženy to vo všeobecnosti znášajú lepšie, než chlapi
testy na žltačku a x iných chorôb sa samozrejme robia, ale nie pri tom malom odbere... to je len krvný obraz, a nejaké enzýmy či čo, nepamätám si už zvyšné veci potestujú potom, a ak ti do mesiaca nepríde poštou oznam, že ťa natrvalo vyraďujú z evidencie darcov, si safe
možno 500 je max, to už oni posudzujú podľa telesných parametrov asi... keďže o mne vždy pochybujú, či mám vôbec tých 50 kíl, tak o takých číslach ani neviem
bola som raz darovať krv pred 3 rokmi..odobrali mi krv, či som zdravá a šla som následne na prehliadku k lekárke..ta sa na mňa vyziapala, že nemám váhu na darovanie krvi (mala som 50kg, čo je minimum k tomu, aby žena mohla darovať krv) ..tak som šla preč a už som sa tam nikdy nevrátila.
@luc.ka tak potom ja musim byt asi vynimka, uz som bol par krat na odber a vzdy mi zobrali viac ako 490ml ale do karty mi napisali len 450 , alebo len sa na mna si zahladili aky som pekny?
@tichyrok testuje sa na vela veci a potom este aj ked ti uz zoberu krv tak casto este spravia dodatocny podrobnesi test a keby nahodou je volaky problem tak ti to dojde postou alebo obvodnemu lekarovy ze tam v krvi mas volake resty.
A po odbere pozor, vela ludi chvilku potom sedi lebo sa im toci hlava ked sa postavia tak pozor, aj ked u mna sa to este nikdy nestalo a ked som bol prvy krat na odbere, tak som isiel rovno z odberu do posilovne disappointed:teda najprv sa najest az potom tam).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ofc ti robia testy predtym na vzorke a robis aj dotaznik nejaky ci si sa nepichala hrdzavym klincom a nespala s nacelnikom africkeho kmena a ofc to aj narodna transfuzna a cerveny kriz a neviem kto este pise na tych strankach ktore ti google vyhodi hned jak donho zadas darovanie krvi
a trva to do 15 minut tusim, 10-15
Prides, vypises dotaznik, odoberu vzorku, zavola ta doktor/ka ktora ti povie vysledok tej vzorky, potom ides darovat, trva to tak 10 min.. A potom prides do miestnosti, kde ti daju cajik a croissantik a mas tam stravit pol hodinu. Ja som menej a nic mi nebolo.
mne brali prvýkrát 410, potom vždy po 450, raz na mňa nejako zabudla asi, a uvedomila sa pri 480, a to som už nezvládla
keď budeš veľa piť, tak ti to potečie rýchlo, a za 5-10 minút si hotová (samozrejme za predpokladu, že ti trafí správnu žilu a buď pokojná, ženy to vo všeobecnosti znášajú lepšie, než chlapi
čo prečo?
možno 500 je max, to už oni posudzujú podľa telesných parametrov asi... keďže o mne vždy pochybujú, či mám vôbec tých 50 kíl, tak o takých číslach ani neviem
no to ja neviem... ale fakt viac odpadávajú muži povedala teta doktorka v telke, a aj ja snáď zakaždým mám šťastie na nejakého odpadlíka
chlapi sa asi viacej preceňujú
v zmysle, že "je mi fajn, nepotrebujem tu teraz 10 minút sedieť (po odbere), ako mi nakázali, idem preč" a jeb ho o zem
@tichyrok testuje sa na vela veci a potom este aj ked ti uz zoberu krv tak casto este spravia dodatocny podrobnesi test a keby nahodou je volaky problem tak ti to dojde postou alebo obvodnemu lekarovy ze tam v krvi mas volake resty.
A po odbere pozor, vela ludi chvilku potom sedi lebo sa im toci hlava ked sa postavia tak pozor, aj ked u mna sa to este nikdy nestalo a ked som bol prvy krat na odbere, tak som isiel rovno z odberu do posilovne disappointed:teda najprv sa najest az potom tam).