@azizi ale to vieš, že už sú tuším štúdie, že ďalšia dávka z tých, čo sme už dostali je vlastne zbytočná? že by ju bolo treba aktualizovať.. (na spôsob chrípkových, čo sú každoročne nové)
@azizi@13 povinne a povinne je rozdiel..
do usa nemozu zaockovany.. neviem ake je tam pravidlo, ci je tam dlzka platnosti vakcinacie alebo staci, ze mam nejaku kedysi davno..
obdobne aj tu.. nemusi to by povinne, ak bez toho nemozes ist na niektore miesta..
znami boli proti, aj proti tomu aby ich deti boli zaockovane.. nakoniec su vsak zaockovani vsetci, aby ich to v nicom neobmedzovalo.. povinne ci nie..
Mám Johnson's, ktorého platnosť asi tiež už skončila, prekonaná síce som, ale asi ani to sa už neráta. Keby to zase podmieňovalo fungovanie a nevedela by som prežiť tú buzeráciu, išla by som na ďalšiu, ale dúfam, že už nikomu nenapadnú také sprostosti ako OP, OTP...
Neviem. Ak má Covid ostať v takejto mutácii, ako je, tak sa napĺňajú predpovede infektológov, ktorí tvrdili, že Covid nikdy nezmizne, len sa zmení na bežné sezónne ochorenie a bude mať priebeh podobný chripke. Pretože už teraz je ten Covid taký oveľa miernejší. Tým pádom by som sa nedala už zaočkovať, nakoľko ani proti chrípke sa nedávam očkovať.
Ak má vírus ešte zmutovať do takých variantov, ktoré sa budú podobať tým, čo sme tu mali keď bola vyššia úmrtnosť aj vyššia miera hospitalizácie, tak áno. Ale už tú hrozbu nevidím. Lebo tie vírusy mutujú hlavne vtedy, keď sú viac rozšírené.
Okrem toho, už sú na trhu nové antivirotiká proti koronavírusu. Mám z toho ochorenia menší strach ako kedysi, keď nebol liek a mutovalo to pomaly každý mesiac.
Inak mám 3 dávky a mala som v domácnosti vysokú nálož (člen rodiny bol pozitíviny) a bola to podľa testov veľmi vysoká nálož. Vôbec som to nedostala a ani som sa nijak nechránila, normálne sme spolu fungovali. Tá osoba s vysokou náložou mala len nádchu a miernu teplotu Aj moja 90 ročná babka to po 3. dávke dostala, jeden deň sa z toho vyspala a na druhý deň hovorila, že sa už cíti lepšie Má kamošky, ktoré sa nestihli dať zaočkovať, a teda už nemá kamošky, poniektoré.
Ja by som najradšej privítala povinnú vakcináciu proti vplyvu internetovej propagande a ideológiám zo sociálnych sietí na duševné zdravie niektorých jednotlivcov.
Neviem sa vyrovnať so smrťou niektorých ľudí, ktorí počas silnej vlny pandémie zomreli, neviem pochopiť, že tu už nie sú. Nikto z tých ľudí nebol zaočkovaný. Ale už je pozde nad tým lamentovať. Ešte sa tu do mňa niekto naloží
@tasara@19 To je trefné podla mňa. My, ktorí sme sa s tým dostali do styku a máme niekoľko dávok to nepotrebujeme. 4. by si mali dať starší ľudia a ohrozené skupiny. Jedine keby tí idioti začali vydierať, že nemôžeš chodiť bez vakcíny do práce a von len s blbými testami 2x do týždna.
4. vakcínu si nedám. Covid som mal 2x a úplná pohoda (prvy raz pred vakcínou). Zároveň mám 3. dávky. Po každej dávke som mal horšiu a horšiu imunitnú reakciu. Po 3. dávke som 3 dni myslel, že skapem. Bolo to strašné. Je to však len moja neprenosná skúsenosť. Väčšina ľudí to znáša super. Takže ak si starý alebo v rizikovej skupine, daj sa zaočkovať. Nebuď primitívny kkt či piča.
@james98@20 tak neviem, či s tebou súhlasím, Lebo ako som povedala, podľa situácie. Ak bude situácia zase zlá, nebudem nadávať ak sa zas zavedie na niektorých miestach OTP. Ale ak má byť situácia taká, ako teraz s tým, že sa už nebude zhoršovať, určite nedáva zmysel pre mna si dávať dalšiu vakcínu.
Podľa najnovších info sa im už podarilo vyvinúť takú vakcínu, ktorá funguje aj na tieto všetky mutácie, takže ja by som sa chcela dať zaočkovať až touto, len otázkou je, kedy a či vôbec na slovensko dorazí.. Keďže sa ešte čaká na nejaké posledné povolenia a nikde sa s ňou zatiaľ neočkuje
@11monika11@25 vyvoj vakciny vzdy trva dlhsie.. v case celosvetovej pandemie bolo vsetko zrychlene, co so sebou nieslo aj zvysene naklady aj znizene poziadavky, resp urychlene niektore administrativne procesy..
takze ta "nova" uz ide v "beznom" rezime.. ale v zasade staci, aby dosla na jesen/pred zimou.. a cas ukaze ci vobec bude treba..
@johnysheek@26 áno, ja viem, a ešte stále je to zrýchlené. Aj pfizer aj moderna to už posunuli do toho zrýchleného hodnotenia, Moderna je k schváleniu ale bližšie a tou by sa mohlo už na jeseň začať očkovať.. A ja osobne som za to, že radšej sa zaočkovať zbytočne, ako sa nezaočkovať a potom to ľutovať
@11monika11@27 fakt zrýchlené? predsa len, už majú za sbeou výrobu prvej a jej testovanie.. tie zmeny tam budú minimálne.. ale nezisťoval som, tak verím..
a mno.. očkovanie má svoj zmysel.. časom.. ale po posledných razoch, ako tu ktosi písal, už asi nie je potreba bezhlavo sa do toho vrhať.. ((ide o to, že napr. 4 dávka ako prvé tri je de facto zbytočná, podľa toho čo sa viacerí vyjadrili.. takže asi úplne nezastávam teóriu radšej sa ako nie..)
@yoss@23 Vau, to sa ti ako podarilo? z mojej rodiny nemal covid este nikto, ani ja. My si davame extremny pozor, nosili sme stale respirator, dezinfikovali si kazdu chvilu ruky a najma s nikym sme sa nestretavali...
Skôr nie, ak to nebude aktualizovaná verzia. Mám tri, momentálne žijem v bubline a určite som sa s tým už stretla, aj keď o tom neviem...
Ale ak by bola situácia veľmi vážna, tak pôjdem - nech má aj dieťa protilátky, lebo z tej tretej už asi veľa neostalo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
@azizi ale to vieš, že už sú tuším štúdie, že ďalšia dávka z tých, čo sme už dostali je vlastne zbytočná? že by ju bolo treba aktualizovať.. (na spôsob chrípkových, čo sú každoročne nové)
Povinne pre mladych ludi to asi nebude nikdy...
do usa nemozu zaockovany.. neviem ake je tam pravidlo, ci je tam dlzka platnosti vakcinacie alebo staci, ze mam nejaku kedysi davno..
obdobne aj tu.. nemusi to by povinne, ak bez toho nemozes ist na niektore miesta..
znami boli proti, aj proti tomu aby ich deti boli zaockovane.. nakoniec su vsak zaockovani vsetci, aby ich to v nicom neobmedzovalo.. povinne ci nie..
to som tym myslel..
Ak má vírus ešte zmutovať do takých variantov, ktoré sa budú podobať tým, čo sme tu mali keď bola vyššia úmrtnosť aj vyššia miera hospitalizácie, tak áno. Ale už tú hrozbu nevidím. Lebo tie vírusy mutujú hlavne vtedy, keď sú viac rozšírené.
Okrem toho, už sú na trhu nové antivirotiká proti koronavírusu. Mám z toho ochorenia menší strach ako kedysi, keď nebol liek a mutovalo to pomaly každý mesiac.
Inak mám 3 dávky a mala som v domácnosti vysokú nálož (člen rodiny bol pozitíviny) a bola to podľa testov veľmi vysoká nálož. Vôbec som to nedostala a ani som sa nijak nechránila, normálne sme spolu fungovali. Tá osoba s vysokou náložou mala len nádchu a miernu teplotu Aj moja 90 ročná babka to po 3. dávke dostala, jeden deň sa z toho vyspala a na druhý deň hovorila, že sa už cíti lepšie Má kamošky, ktoré sa nestihli dať zaočkovať, a teda už nemá kamošky, poniektoré.
Ja by som najradšej privítala povinnú vakcináciu proti vplyvu internetovej propagande a ideológiám zo sociálnych sietí na duševné zdravie niektorých jednotlivcov.
Neviem sa vyrovnať so smrťou niektorých ľudí, ktorí počas silnej vlny pandémie zomreli, neviem pochopiť, že tu už nie sú. Nikto z tých ľudí nebol zaočkovaný. Ale už je pozde nad tým lamentovať. Ešte sa tu do mňa niekto naloží
takze ta "nova" uz ide v "beznom" rezime.. ale v zasade staci, aby dosla na jesen/pred zimou.. a cas ukaze ci vobec bude treba..
a mno.. očkovanie má svoj zmysel.. časom.. ale po posledných razoch, ako tu ktosi písal, už asi nie je potreba bezhlavo sa do toho vrhať.. ((ide o to, že napr. 4 dávka ako prvé tri je de facto zbytočná, podľa toho čo sa viacerí vyjadrili.. takže asi úplne nezastávam teóriu radšej sa ako nie..)
Tak ak majú fungovať proti najnovším mutáciam, nevidím dôvod sa nedať nimi zaočkovať.. Ale asi záleží, čo prinesie jeseň...
Ale ak by bola situácia veľmi vážna, tak pôjdem - nech má aj dieťa protilátky, lebo z tej tretej už asi veľa neostalo.