Jeden clovek mi povedal, ze by som mala davat najavo svoje emocie, lebo vraj na mne nikdy nie je vidiet ked som smutna a vsetko drzim v sebe .. ale ja to povazujem za slabost.. ako ste na tom vy? Vzdy je na vas vidiet to, ako sa citite?
no ako pri kom. pred väčšinou ľudí nedávam moc najavo emocie. ani radosť ani smutok. proste som neutralna. len fakt pred veľmi blízkymi sa dokážem otvoriť
@lucy92 nei je dobre ani jeden extrem, vsetko davat najavo, kazdu blbost a zase ani byt stale mily a vesely, ty ludia mi strasne vadia a pridu mi neautenticki, vsetko potlacaju, a to nie je dobre, obcas nie je na skodu si zanadavat ,,vypustit par" ja sa snazim ovaldat a nebyt zla a tak protivna, ked mam zlu naladu,ale obcas to nejde stale, a je to asi lepsie, ked sa dlho ovladam, potom aj tak vybuchnem
CHapem, ze to povazujes za slabost, ale skor je to prejav ze si len clovek nie?
snažím sa v poslednom čase čo najmenej, lebo tie zlé málokoho zaujímajú a chcú sa mu počúvať, a tie dobré sa snažím si šetriť v sebe, ale zatiaľ sa to tak úplne nedarí.
som veľmi uzavretý človek, jediné emócie ktoré verejne prejavujem je radosť a hnev. Strach, smútok, dojatie nikdy. Je to riadne smutné a osamelé, ale a) každý má svoje problémy a nemám pocit, že chcú počuť k tomu aj tie moje b) bola som vychovaná tak, že to považujem za slabosť
Myslím, že skôr či neskôr na to doplatím, ale neviem sa naučiť prejavovať emócie
nieje to vidiet velmi...ale snazim sa mysliet aj na ostatnych a ukazovat ich ... je nutne najst nieco ako ,,stred,, aby clovek nebol v konflikte casom...nieje to jednoduche pre ludi co skor prezivaju vo svojom vnutri ale da sa to...treba len chciet
zvlastne,ja sm si vzdy priala aby som bola ten typ cloveka co dokaze drzat emocie v sebe...ale bohuzial ked ma nieco nahneva,nedokazem to v sebe udusit,proste som nahnevana, alebo ked sa s niekym ozpravam,malokedy dokazem zachovat vaznu tvar,neustale sa usmievam a stale mi je nieco smiesne,aj uplne hluposti.....
pozitivne-kedykolvek sa da (par výnimiek)
negativne mna tykajuce - kedykolvek sa dá v samote - vnutorne vnímané ako oslabenie - v nesamote nejaviť odhodzeny štíť +relaxačné oné
negatívne k vonkajšku - snažímsa nejaviť ale ventilovať relaxačnými onými...
negatívne vonkajšie krz iného správania - asertívne zafformovať a vyjadriť
keď som šťastná tak to asi na mne vidno.
ale často sa správam šťastne aj keď sa cítim úplne opačne, takže ľudia si možno často myslia, že som šťastná a pritom to tak nie je.
dávam najavo hnev, aj keď trvá dlho, kým sa naplní pohár a vybuchnem, proste dlho držím a hryziem si do pery a potom jeeeb. no a vtedy som hnusná na všetkých a kríkam a proste každý vie, že som nasratá.
tiež však svoj smútok skrývam za podráždenosť a hnev, poprípade aj za úsmevy. takže emócia, ktorú ukazujem sa skoro nikdy nezhoduje s tým, čo skutočne cítim.
a takmer vždy, keď mi niekto povie niečo, čo ma zasiahne, nehnem ani brvou, dám späť nejakú sarkastickú poznámku a ide sa ďalej.
mala by som aj ja viac prejavovať emócie, viem, že by mi to prospelo. ale bojím sa väčšej zraniteľnosti
snažím sa nedávať príliš ale napríklad ak je tá emócia na mna príliš silná tak ju ajtak neskryjem
ale mám problém s ukazovaním emócií pokiaľ ide o lásku a náklonnosť, preto pôsobím dosť odmerane a chladne
@alysia urcite je to prejav ludskosti ale ja mam taku divnu povahu, ze ked mi je zle tak vtedy sa usmievam este viac.. nie je to pretvarka skor taky pud neviem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Proste keď niekto ráno vstal hore pičou napr. a dáva to najavo všetkým naokolo potom celý deň.
CHapem, ze to povazujes za slabost, ale skor je to prejav ze si len clovek nie?
ale už som sa to naučila trochu kontrolovat,napr ked mam zly den a som smutna,tak sa snažim nevyzerat ako nejaka stelesnena zubozenost.
zato,ked som stastna, tak si myslim, ze to na mne velmi vidno. Oči prezradia
Myslím, že skôr či neskôr na to doplatím, ale neviem sa naučiť prejavovať emócie
podla mna su emocie fajn. len vsetko s mierou
ako ja nenavidim svoju povahu
negativne mna tykajuce - kedykolvek sa dá v samote - vnutorne vnímané ako oslabenie - v nesamote nejaviť odhodzeny štíť +relaxačné oné
negatívne k vonkajšku - snažímsa nejaviť ale ventilovať relaxačnými onými...
negatívne vonkajšie krz iného správania - asertívne zafformovať a vyjadriť
ale často sa správam šťastne aj keď sa cítim úplne opačne, takže ľudia si možno často myslia, že som šťastná a pritom to tak nie je.
dávam najavo hnev, aj keď trvá dlho, kým sa naplní pohár a vybuchnem, proste dlho držím a hryziem si do pery a potom jeeeb. no a vtedy som hnusná na všetkých a kríkam a proste každý vie, že som nasratá.
tiež však svoj smútok skrývam za podráždenosť a hnev, poprípade aj za úsmevy. takže emócia, ktorú ukazujem sa skoro nikdy nezhoduje s tým, čo skutočne cítim.
a takmer vždy, keď mi niekto povie niečo, čo ma zasiahne, nehnem ani brvou, dám späť nejakú sarkastickú poznámku a ide sa ďalej.
mala by som aj ja viac prejavovať emócie, viem, že by mi to prospelo. ale bojím sa väčšej zraniteľnosti
ale mám problém s ukazovaním emócií pokiaľ ide o lásku a náklonnosť, preto pôsobím dosť odmerane a chladne