Nevadí to vôbec, pol hodina nie je veľký časový úsek a ruku na srdce, takmer nikto neužíva antibiotiká presne na minútu. A čo sa týka toho, že tu niekto píše, že keď ľudia nevedia užívať antibiotiká, tak sú zbytočné, nemám šajnu, ako mohol niekto zo seba vypudiť takúto kráľovskú blbosť. Pretože to, že ich užiješ a pol hodinu skôr či neskôr, nič nemení (vedľa mňa sedí lekárka, pýtam sa jej na to, takže len pravdivé info).
@vladqog 1. tak prečo ho riešiš ty DDD dosť logické
2. to je také pekné, keď nadáva 22 ročný človek, čo je vlastne muž, 16 ročnému dievčaťu. Zapíš si to hrdinský skutok
@flood oveľa krajšie je, keď niekto komentuje niečo, čo nechápe/nič o tom nevie a nazve to kráľovskou blbosťou. Takže, otázkou je, či si to ten niekto nezaslúžil :-S
@vladqog Vravím, vedľa mňa sedí sestra = doktorka, pozdravuje ťa a že nemáš zo seba robiť väčšieho blbca ako si a nemáš spochybňovať znalosti človeka, čo má prax a asi trošku vie o tej medicíne v podstate by som ti mohla vynadať aj ja, ale učili ma, že sa nepatrí nadávať starším
@vladqog@3 nejde ani tak o užívanie ale o to, že každý človek môže na dané atb zareagovať ináč takže tiež si kus pomimo nechápem prečo nadávaš tej babe.... ja osobne sa silným liekom vyhýbam a skôr liečim viac ľudovo
@patricino lenže ak zle reaguješ na lieky, máš to konzultovať s lekárom. Lenže sa stretávam s faktom, že keď je problém, ľudia namiesto toho liek jednoducho vysadia, čo je dosť prúser, lebo baktérie sa stavajú voči antibiotiku rezistentné. Alebo druhý extrém - sú ľudia, ktorí bez atb kvôli hociakej pičovine ani nechcú odísť. Na to som narážal v @3 , a bohužiaľ, slečna to nechápala, napriek tomu stále hovorila o tom istom. Ja tiež pochádzam zo zdravotníckeho prostredia, takže si myslím, že nehovorím odveci, stačí chápať, o čom je reč. (a áno, nemal som na ňu tak vybehnúť)
@vladqog no a sme doma @22 bol pekný príspevok ale nič z neho neodznelo v príspevku @3 čiže v podstate ani ja ani ona sme nemohli vedieť čo ty myslíš takže fakt namiesto nadávania si mohol pokojne argumentom vysvetliť a aj @erjedna by bol hne´d spokojnejší
@patricino vtedy som nemal čas ani chuť rozpisovať sa na nástupišti plnom ľudí.
Ale, na druhej strane, keď neviem, o čom je reč, tak nereagujem. Či to len ja sa tým snažím riadiť?
@vladqog no ale ono to vyznelo ináč než si to myslel nie že by nevedela o čom píšeš
@melancholik no neviem či to je v posledných dňoch sledujem to u teba už dosť dlho ja len že som "pobožník" ale žeby som zastávam názor že život je o viere nemyslím
narážal som na to že ,,pobožníci,, nie sú v argumentovaní dobrí, pretože ich prioritou nie sú argumenty, ale samotná viera (ironicky to je ich najdôležitejší argument) že boh nepotrebuje dôkazy a logické závery, že viera je to čo máme nosiť v srdciach a to je celé ... tým som si chcel rýpnuť do kresťanov a do ich spôsobu ,,argumentácie,, keď sa pojednáva o svete a o viere ...
Jednoducho, mám skúsenosť, že keď chcem ísť k lekárovi, musím cestovať. Nemám lekára v dosahu 5 minúť ísť pešo. Čo znamená ísť verejnou dopravou, vlakom, autom, taxíkom, sanitkou. Je to menšia prekážka aj pre zdravého človeka. Potom prídeš k lekárovi a čakáš tam od 0,5 do 1,5 hodiny, niekedy aj viac, podľa počtu ľudí a predbiehajúcich sa. Dostaneš k tomu ešte bonus, že lekár tam nie je, má dovolenku, školenie, je chorý a zastupuje ho niekto zase odtiaľ ďalej, nemá náhradu hneď vedľa. To by Ti povedali ľudia.
No a ešte zo zvedavosti napíš aký smrtelne nebezpečný problém máš že ti ich predpísala.
Doktor povedal , tak je to pravda dpč.
Ste na smiech podaktorí @22 baktérie majú tie tvoje antibiotiká v piči asi skôr preto lebo ich doktori predpisujú aj keď si k nim ideš pre pečiatku do školy aby si sa mohol uliať.
@mm47 to, že si to myslíš neznamená, že máš pravdu. A ak niekto predpisuje atb aj keď to nie je treba, tak to nie je lekár, ale kokot a treba ho poslať dopiče.....
Či pištoľ, sám doktor docent na tom birdze. Pokiaľ ide o dávkovanie, všetko potrebné je na škatuľke. Pokiaľ ide o (ne)vyhnutnosť užívania, to, čo nezabíjalo ľudí, kým neboli antibiotiká, ich nezabije ani teraz. Zbytočne do seba pchať svinstvo. A v ostatných prípadoch niet na výber. Nič viac v tom nevidím.
A hej, ty, ktorého napadlo, že bude za múdreho a že mi povie o mutácií mikroorganizmov od doby, keď antibiotiká neboli. Nechaj si to pre seba, ďakujem vopred.
kolko zbytocnych prispevkov... no nic, ATB by sa mali brat na hodinu presne +/- 15 minut, ale polhodina je este v poho, horsie je ked su to viac ako dve hodiny...
ono zalezi od antiobiotik ale priblizne sa treba drzat toho casoveho rozmedzia a hlavne, ked uz ich clovek zacne brat, tak aj ich brat dostatocne dlho no.
To, ze asi 70% antiobitik su predpisane uplne zbytocne je uz ina vec.
@mm47 mal si niekedy boreliózu, ktorú bežne v našich zemepisných šírkach prenášajú kliešte a iný hmyz? Keď sa to včas nelieči antibiotikami, tak táto baktéria môže vážne poškodiť srdce aj nervovú sústavu
@hellium
Nie ale mal som niečo - doktorka mi nevedela povedať čo. (asi mononukleóza)
Postup lekárov bol taký , že bez nejakých testov hneď antibiotiká , jedny nezabrali tak dala ďalšie tie boli lepšie ale stále som nebol OK a potom ešte jedny ktoré nakoniec zabrali , lepšie povedané prešlo ma to , ale niesom si istí či vďaka nim.
To nič nemení na tom , že úplne očividne si všetci povedali fajn máme pokusného králika a po všetkom keď už som bol OK tak poslušne podali hlásenie farmaceutickej mafii.
Ja neohováram podstatu antibiotík ale to kde kedy a komu sa predpisujú a myslím si že obvodní lekári sú najväčšia chamraď čo pred menom používa titul.
Tak mi tu netrep kokotiny o konšpiráciach , kludne doktorom ver , keď máš pokoj na duši , len potom keď sa ti to vypomstí tak neplač.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
2. to je také pekné, keď nadáva 22 ročný človek, čo je vlastne muž, 16 ročnému dievčaťu. Zapíš si to hrdinský skutok
pokračujte!
@melancholik povedz nám o tom trošku viac
Ale, na druhej strane, keď neviem, o čom je reč, tak nereagujem. Či to len ja sa tým snažím riadiť?
@melancholik no neviem či to je v posledných dňoch sledujem to u teba už dosť dlho ja len že som "pobožník" ale žeby som zastávam názor že život je o viere nemyslím
a melancholik to podľa mňa myslel ironicky
narážal som na to že ,,pobožníci,, nie sú v argumentovaní dobrí, pretože ich prioritou nie sú argumenty, ale samotná viera (ironicky to je ich najdôležitejší argument) že boh nepotrebuje dôkazy a logické závery, že viera je to čo máme nosiť v srdciach a to je celé ... tým som si chcel rýpnuť do kresťanov a do ich spôsobu ,,argumentácie,, keď sa pojednáva o svete a o viere ...
Potom choď ku svojej doktorke a povedz jej , že je piča.
Doktor povedal , tak je to pravda dpč.
Ste na smiech podaktorí
@22 baktérie majú tie tvoje antibiotiká v piči asi skôr preto lebo ich doktori predpisujú aj keď si k nim ideš pre pečiatku do školy aby si sa mohol uliať.
A hej, ty, ktorého napadlo, že bude za múdreho a že mi povie o mutácií mikroorganizmov od doby, keď antibiotiká neboli. Nechaj si to pre seba, ďakujem vopred.
@16 som chcela
A ešte jeden obrázok na odľahčenie
(ale samozrejme keď sa k vírusu pridruží aj nejaká bakteriálna infekcia, tak sú tie atb opodstatnené, váčšinou)
správne, taky istý názor aj ja zdielam
ak chce slečna niečo vedieť, nech navštívi svojho lekára a je po probléme...
lieky nie sú žiadna sranda
To, ze asi 70% antiobitik su predpisane uplne zbytocne je uz ina vec.
Ver si kludne tomu , že lekári ti chcú pomôcť a že antibiotiká sú na to. Raz sa z toho pekného sna zobudíš.
Možno tak keď sa ocitneš v zákope 1. svetovej vojny tak sú opodstatnené.
A to je len jeden príklad, pán konšpirátor @49
Nie ale mal som niečo - doktorka mi nevedela povedať čo. (asi mononukleóza)
Postup lekárov bol taký , že bez nejakých testov hneď antibiotiká , jedny nezabrali tak dala ďalšie tie boli lepšie ale stále som nebol OK a potom ešte jedny ktoré nakoniec zabrali , lepšie povedané prešlo ma to , ale niesom si istí či vďaka nim.
To nič nemení na tom , že úplne očividne si všetci povedali fajn máme pokusného králika a po všetkom keď už som bol OK tak poslušne podali hlásenie farmaceutickej mafii.
Ja neohováram podstatu antibiotík ale to kde kedy a komu sa predpisujú a myslím si že obvodní lekári sú najväčšia chamraď čo pred menom používa titul.
Tak mi tu netrep kokotiny o konšpiráciach , kludne doktorom ver , keď máš pokoj na duši , len potom keď sa ti to vypomstí tak neplač.