Deamonofóbia - je to fóbia z démonov, duchov. Myslíte že to niekto máte? Viem mám 20 rokov a je to trochu trápne... do dákych 10-15 rokov som sa bál hororov ako každé dieťa.. no od dákych 17-tich rokov, ked som mal birmovku, som sa stretol s pár vecami, ž
ja nepozerám vobec tieto typy hororov a dokumentov práve kvoli tomu,že mam potom neprijemny pocit....človek ked to vidi a niečo sa stane potom,tak podvedomie mu to hned priraduje k týmto javom....ked to nepozerám tak mám pokoj a vsetky divné veci si vysvetlím racionálne
samozrejme, že je to skutočné.
dokonca aj keby to boli "len" tvoje predstavy, tak by som si netrúfol to spochybňovať. to, že je to spôsobené len tvojím vnímaním resp. že je to "svet v hlave" ešte neznamená, že to preto nejestvuje.
sám to mám tak, že keď sa dostatočne neobrním a neuzemním, tak som proste vnímavejší.
niektorí známi tiež vnímajú intenzívnejšie/rozšírene. ale často je to proste stihomam.
možno som tendenčný, ale odporúčam sa zahrúžiť do jungovskej psychoterapie.
väčšinou totiž tieto problémy vychádzajú len a len z tvojho vlastného vnútra. taktiež by mohla pomôcť (ak by si sa s tým nevedel vysporiadať po svojom) asistencia šamanov, exorcistov, keď už pre nič iné, tak aspoň pre dobrý pocit, že si s tým niečo robil. podľa mňa takéto vysporiadavanie sa nie je "menejcenné" oproti dnes zaužívaným riešeniam, liečbam.
a s akými vecami "že človek môže byť posadnutý" si sa stretol? nejaké filmy, knihy, alebo?
možno hlavne kôli tomu že som chodila na cirkevné školy kde touto témou veľmi kvalitne vymývajú mozgy
@1 ide o adrenalín lebo človek je relatívne excitovaný keď ide niečo pozerať a keď je do toho zamotaný prípadne prídu prvé dafaq scény tak to kruto oľutuje
ja už ani neviem na základe čoho sa toho nebojím ale proste nie.
zbytočne sa človek bude báť a strachovať
čím viac na negatívno myslíš tým rýchlejšie si ho privoláš
ako, mám za sebou roky pozerania hororov, čítania enigmy, almanachu záhad, a rôznych iných kokotín ktorých sa 13-14ročné dievčisko bojí, dobre že sa nedosere ale akosi... to už nejako nevnímam
a taktiež odporučam začať pozerať supernatural
ten tam takéto veci tak dobre podáva že sa človek prestane báť.
A ked je na zaciatku ta ospevovana fraza, podla skutocnej udalosti, to sa nebojis?...inak cim viac hororov ja pozeram, tym menej sa bojim, pekna neumera
@1 tak ja to nechcem pozerať, stránim sa toho.. no náhodou čítam článok že "nezvyčajne fobie", okej kuknem... a pri mojej fobie tam bol obrazok diabla z filmu Exorcista, bol to starý film a ten diabol sa vlastne premiestnoval do človeka pohladom, presne tým čo bol na tom obrazku, no nezlakni sa a začalo mi bušiť srdce, zimomriavky a blá blá sle zle...
@7 a hej ja som kresťan a skorej aj keď verím v Boha, verím aj v to.. taký ateista to má čisto v mysli, veriaci to maju horšie.. ja ked teoreticky by na tom mali byt lepšie
@9 a nie.. tu nejde o horor, len o to že mám rešpekt voči duchovnemu svetu to je celé... študujem ako zachranar a na praxi som mal mrtvolu... mrtva žena čo mala asi 30kg, bola žlta a kukala sa na mna.. mal som pokojny spanok.. no prečítam článok o duchoch, začnem myslieť na rozne horory, rozne demonicke xichty a dostanem strach, aj ked uvažujem racionalne, telo nepovolí...
táák vďaka ľudia... len som chcel vedieť či je to prirodzené aj v 20 rokoch... je to v mysli, proste treba si asi pustiť dobrú komédiu a dúfať, že myšlienky z komédie prekryjú tie negatívne
nemám rád horory z jediného dôvodu - nie preto, že by to bolo nejak strašné, ale preto, že postavy konajú naivne, iracionálne a hlúpo, dokonca až tak, že držím palce tomu záporákovi, aby ich čím skôr zlikvidoval
No. Exorcizmus je pre mňa ako absolútnu neveriacu stále trochu záhada. A tiež téma na strach. Ja som bola asi pred tromi rokmi v štádiu keď som si denno denne predstavovala, že ja budem posadnutá démonom. Bála som sa toho. Teraz sa bojím menej, jediný problém nastáva tie týždne keď je priateľ na nočnej smene. Všetkého sa bojím. Pozrieť do zrkadla, ísť do kuchyne (sú tam nože ) , byť pri zhasnutom svetle. A najmä vtedy myslím na mŕtvych ľudí (kamoška, otec, babka) a bojím sa že ich vyvolám svojimi myšlienkami. Ja viem psycho... Ale chápem to. Ľudská mysel je schopná vyprodukovať šialené veci. Najmä v noci a osamotení.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
dokonca aj keby to boli "len" tvoje predstavy, tak by som si netrúfol to spochybňovať. to, že je to spôsobené len tvojím vnímaním resp. že je to "svet v hlave" ešte neznamená, že to preto nejestvuje.
sám to mám tak, že keď sa dostatočne neobrním a neuzemním, tak som proste vnímavejší.
niektorí známi tiež vnímajú intenzívnejšie/rozšírene. ale často je to proste stihomam.
možno som tendenčný, ale odporúčam sa zahrúžiť do jungovskej psychoterapie.
väčšinou totiž tieto problémy vychádzajú len a len z tvojho vlastného vnútra. taktiež by mohla pomôcť (ak by si sa s tým nevedel vysporiadať po svojom) asistencia šamanov, exorcistov, keď už pre nič iné, tak aspoň pre dobrý pocit, že si s tým niečo robil. podľa mňa takéto vysporiadavanie sa nie je "menejcenné" oproti dnes zaužívaným riešeniam, liečbam.
a s akými vecami "že človek môže byť posadnutý" si sa stretol? nejaké filmy, knihy, alebo?
možno hlavne kôli tomu že som chodila na cirkevné školy kde touto témou veľmi kvalitne vymývajú mozgy
@1 ide o adrenalín lebo človek je relatívne excitovaný keď ide niečo pozerať a keď je do toho zamotaný prípadne prídu prvé dafaq scény tak to kruto oľutuje
ja už ani neviem na základe čoho sa toho nebojím ale proste nie.
zbytočne sa človek bude báť a strachovať
čím viac na negatívno myslíš tým rýchlejšie si ho privoláš
ako, mám za sebou roky pozerania hororov, čítania enigmy, almanachu záhad, a rôznych iných kokotín ktorých sa 13-14ročné dievčisko bojí, dobre že sa nedosere ale akosi... to už nejako nevnímam
a taktiež odporučam začať pozerať supernatural
ten tam takéto veci tak dobre podáva že sa človek prestane báť.
@7 a hej ja som kresťan a skorej aj keď verím v Boha, verím aj v to.. taký ateista to má čisto v mysli, veriaci to maju horšie.. ja ked teoreticky by na tom mali byt lepšie
@9 a nie.. tu nejde o horor, len o to že mám rešpekt voči duchovnemu svetu to je celé... študujem ako zachranar a na praxi som mal mrtvolu... mrtva žena čo mala asi 30kg, bola žlta a kukala sa na mna.. mal som pokojny spanok.. no prečítam článok o duchoch, začnem myslieť na rozne horory, rozne demonicke xichty a dostanem strach, aj ked uvažujem racionalne, telo nepovolí...