rozmyslal som, ci dat tu 4tu moznost, ale nakoniec som ju nedal, lebo bud by sa problem po nejakom case vyriesil a anketa by stratila zmysel, alebo by to skoncilo zas u tychto 3 moznosti..
Ak by so mnou môj chalan nechcel spávať, ukončila by som to. Pretože aj keby som ho ľúbila, tak by mi to po čase začalo chýbať (a nie zrovna po dlhom čase...), mala by som nutkania ho podvádzať... a to je ešte jedno z mála morálnych zásad, ktoré mám. A síce, že ak som zadaná, nepodvádzam. Aspoň si to rada nahováram, pre istotu vzťahy nepraktizujem. Nuž, ale v takom bez sexu by som proste nevydržala.
No jasné, lebo LEN jehovisti to pred manželstvom považujú za nemorálne... To máš teda pekne pomýlené predstavy o tej morálke, ktorá bola na Slovensku uznávaná vyše 1000 rokov (ale ak bude stále viac ľudí ako ty, tak tu už dlho veľmi rozšírená nebude).
Úprimne, som až zdesený z toho, že na väčšine fór o týchto témach zastávajú muži často morálnejšie stanoviská než baby... Doteraz to bolo vždy naopak - skôr muži boli považovaní za nemorálne beštie a ženy ich museli krotiť. A teraz - škoda hovoriť.
Buď sa tu na birdze zišla nejaká divná atypická sebranka alebo sa znova dostáva na povrch podstata toho príbehu o rajskej záhrade: diabol nezačal ako prvého navádzať Adama, aby si vzal jablko zo zakázaného stromu, ale išiel najprv za Evou a presvedčil JU. Až ona potom naviedla svojho muža, aby z toho jablka tiež jedol.
Ale takým ako ty toto smerovanie spoločnosti zjavne vyhovuje, ako o tom vypovedá aj tvoj nick.
Už sa mi poslednou dobou začína zdať, že by bolo možno najlepšie, ak by takí boli všetci ľudia...
Ale potom by sa žiaľ nerodili nové generácie, takže z tohto hľadiska sú isté veci tohto druhu nevyhnutné. Preto je najlepšie držať to v tisícročiami overených hraniciach - tzn. praktizovať to len v manželstve
@walterdonath Veď kľud... Nevravím že len. Dobre, nepridala som možnosť
e) Chce počkať a mať prvý sex až po svadbe.
...lebo by si nezačal s niekým, kto to nedodržal, takže som túto možnosť vylúčila ešte skôr.
Sex pred svadbou nie je nič zlé. Horšie by bolo vziať sa, a po čase zistiť že si v tomto proste nesadnete. Tak častokrát vzniká nevera a rozvracia to rodiny a narobí oveľa viac škody ako ochutnanie sa dopredu.
Ten nick som založila keď som mala možno 14. Fakt ma podľa toho posudzuješ?
@frota345 ako, momentalne nemam nikoho.. Ale ak chces, viac vysvetlim v sprave, nebudem tu vsetko pisat, podla odpovedi by to tu aj tak mnohi nepochopili..
@walterdonath každý sa môže sám rozhodnúť čo je pre neho dôvod na rozchod. Ak je to pre niekoho nedostatok sexu, tak prečo nie? Stále lepšie ako partnera podvádzať
@walterdonath Smiem vedieť, prečo do mňa takto vyrypuješ? Nikde na birdzi som neprehlásila, že som človek s nejakou extrémnou morálkou, od ktorého by si mali brať ostatní príklad. Iba som tu prezentovala, ako by som sa zachovala, lebo na to toto fórum vzniklo. Nepovyšovala som sa tu nad nikoho tým, že sa mi protiví podviesť človeka, s ktorým som vo vzťahu. Tak láskavo nebuď protivný a nenavážaj sa do ľudí, ktorých tvoj názor absolútne nezaujíma.
mohol by som poprosit diskutujucich, aby tu jeden druheho nenapadali a nehadali sa? Kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor, ale v nejakom ramci slusnosti, ano?
@aversio No...ten strach je normálny. Ale je to ten typ strachu čo sa oplatí prekonať. Možno opatrne, a robiť malé krôčky, ale ak je toto tvoj problém... skús jej to povedať. Že to je strachom.
@walterdonath Morálka ohľadne sexu je taká ako ju opisuješ len z kresťanského hľadiska. A keďže kresťanov rapídne ubúda, nie je dôvod ostávať takto konzervatívny.
Časy sa menia a ľudia tiež. Z pohľaduobjektívneho skeptického nie je dôvod ostávať "morálny" v tejto otázke (a tým nemyslím to, že by teraz ľudia mohli praktizovať sex hocikde a hocikedy).
Počkaj až ťa o to on požiada ! Potom ho odmietni aj ty a budete 1:1
Ale to pochybujem že by sa stálo!!! A nemyslíš že chlapec nemusí byť oboznámený so ženským telom a nesmierne sa hanbí!!! Asi si išla na to hr!!!Tak ho skús oboznámiť s tvojim telom a keď vidíš že sa bude červenať tak spomaľ!! a potom bude všetko v poriadku !!! Nič to nie je nemorálne!!! Je to krásny vzťah!! Na môj dušu !!!
@aversio to tazko odpovedat....moze to ybt divne, nemusi....zalezi od toho, ako trva dlho vztah, ako je pripraveny, vobec to nemusi byt o tom, ci ho vzrusujes alebo nie.....absolutne do toho nevidim, cize pricin moze byt vela....v prvom rade si to vsak treba vydiskutovat s tym dotycnym
Aha, takže aj ty zastávaš názor, že pravda závisí od náhodného rozhodnutia väčšiny? Zase ďalší zaslepený človek...
Väčšina sa v histórii prevažne mýlila (čím bližšie k dnešku, o to viac) a pravdu mal väčšinou JEDNOTLIVEC alebo úzka skupina uvedomelých ľudí.
Slovensko bolo 1200 rokov kresťanské a neviem prečo by sa to malo meniť len preto, že sa tu zrazu zjavili liberálni pomätenci ako napr. SaS, Antifa alebo homosexuálne združenie Inakosť.
To akože kvôli tomuto Slováci zvrhli komunistov v r. 1989?
Sú to všetko len nádory na slovenskej spoločnosti, ktoré však už začínajú prerastať do zdravého tkaniva a zasahujú to najcitlivejšie miesto: mládež.
Keby to tak nebolo, ani ty by si nemal také názory, aké máš teraz.
Úprimne ti poviem, že by som nechcel svoj stredný vek a starobu prežívať v spoločnosti, k akej to celé smeruje... Nechcem svoje budúce deti a vnukov vidieť, ako kašlú na všetku morálku, ožierajú sa, drogujú, zúčastňujú sa na orgiách a pomaly ničia tento svet.
K tomu si prirátaj aj neblahé prognózy ohľadne nedostatku pitnej vody, ničenia životného prostredia a podobne... Ak sa k tomu má prirátať ešte aj bezbožnosť, zvrhlosť a pohŕdanie ľuďmi, aké teraz existujú a aké v Európe neboli snáď od čias Caligulu a Neróna, tak to naozaj vyzerá biedne.
Ale môžem ťa ubezpečit, že Pravda Ježiša Krista sa zo sveta nevytratí. Cirkev prežila prenasledovanie od rímskych pohanov, od francúzskych revolucionárov aj od boľševikov. Rovnako prežije aj besnenie "demokratov", "humanistov" a podobných bláznov.
Otázkou je len, či tí, ktorí sa hlásia za kresťanov len vtedy, ak je to pre nich výhodné, sa nakoniec nenájdu na mieste, kde "bude plač a škrípanie zubami"...
@walterdonath povedal som ze v moje diskusii nebude nikto nikoho napadat, rozumel si tomu?? kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor, ale odtial po tial, hej?? viem, ze dnesna situacia je dost na hovno, ale da sa to povedat aj bez utocneho tonu ok??
@walterdonath seriously? si smiesny ... celkovo. Ver comu chces, ale nexenofobuj tu, nemoralizuj, neurazaj a ked si taky "strasny krestan", miluj kazdeho, . Tvoja skvela cirkev nam tu je sumafuk, hlavne v tejto diskusii a je to mimo temy, tak sa nauc rozmyslat predtym nez sadnes za ten (urcite dar od boha) pocitac.
Odmietol som ju. Necitil som ze chcem len sex. A videl som ze to bude len o tom...schovane v maske, lzi a pretvarke. Necitil som ze to chcem s niekym koho lubim ked ma ten niekto bere ako hracku...Na par dni.
Citim sa ako zo starej skoly :0)...nemozem s niekym kto sa mi len paci pretoze mi to pride "spinave" zivocisne...a zase nemozem s niekym od koho necitim nieco viac..nieco trvalejsie..jasne nemyslim teraz svadbu a podobne.
Vlastne...staci aby to bol clovek komu budem doverovat, akceptovat ho a prijmem ho...a bude to vzajomne..budem rovnako akceptovany...
Blah...a vobec...sex bez toho aby vas ten druhy mal rad, chapal vas a rozumel ...je len masturbovanie s niekym druhym
Samozrejme petting, oralny sex a podobne...nie je to uplne rovnake, je to fajn...ale vzdy ked nieco take bolo ..tak...to bolo len "tak" ...vzdy som sa na tie osoby vykaslal bud ja alebo same odisli z mojho zivota...nedalo mi to nic do zivota...prazdna plytka zabava...
Jasne, ja som tu ten hlavny, ktory na niekoho utoci... Doteraz byvalo v kraji dobrym zvykom, ze obranny postoj (napr. to, co som napisal vo svojom komentari) sa povazoval za obranu, nie za utok.
Ak mozem poradit, daj si nejake prasky na ukludnenie, pan sef...
Teba by mali preventivne izolovat od spolocnosti. Tvoje jedine stastie je, ze tato spolocnost sa stava natolko "tolerantnou" a zvratenou, ze ludi ako ty, rada prijme za svojich a zbavi sa radsej tych ktori hovoria pravdu...
Cim viac ludi ako ty stretnem, o to pevnejsie som presvedceny o prinosnom poslani inkvizicie v stredoveku a o dobrodeni 1. SR pre Slovakov. Keby totiz existovalo co len jedno z nich, nikdy by nehrozilo, ze sa z kedysi katolickych Slovakov stane bezbozny a podradny narod, podla vzoru zapadnej Europy... Take zmyslanie, ako mas ty, k tomu nepochybne prispieva.
Je to uplne normalne sa rozist... problemy sa maju riesit, ale neviem si predstavit, ako by fungoval vztah, v ktorom by sa jeden partner odmietal milovat. No ak by sa taki nasli dvaja, tak im uz do toho nema kto kecat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
akoze nie my spolu nebudeme spat?
hmmm tak sa maj a nevolaj mi
a) nevzrušujem ho - podkopáva mi to sebavedomie, čau;
b) má čudný penis alebo iný komplex - presvedčím ho že ak s tým vie oné, tak je to v pohode;
c) nebaví ho to - a mňa nebaví futbal a žehliť a som ochotná to podstúpiť. Ja žehlím, ty trtkáš. Deal?;
d) má divné vierovyznanie a odmietne mi dať tansfúziu keď ma prejde trolejbus - parchant, zhyň
19 mesiacov bez sexu..
skoncila som to..
ale nie len kvoli tomu.
No jasné, lebo LEN jehovisti to pred manželstvom považujú za nemorálne... To máš teda pekne pomýlené predstavy o tej morálke, ktorá bola na Slovensku uznávaná vyše 1000 rokov (ale ak bude stále viac ľudí ako ty, tak tu už dlho veľmi rozšírená nebude).
Úprimne, som až zdesený z toho, že na väčšine fór o týchto témach zastávajú muži často morálnejšie stanoviská než baby... Doteraz to bolo vždy naopak - skôr muži boli považovaní za nemorálne beštie a ženy ich museli krotiť. A teraz - škoda hovoriť.
Buď sa tu na birdze zišla nejaká divná atypická sebranka alebo sa znova dostáva na povrch podstata toho príbehu o rajskej záhrade: diabol nezačal ako prvého navádzať Adama, aby si vzal jablko zo zakázaného stromu, ale išiel najprv za Evou a presvedčil JU. Až ona potom naviedla svojho muža, aby z toho jablka tiež jedol.
Ale takým ako ty toto smerovanie spoločnosti zjavne vyhovuje, ako o tom vypovedá aj tvoj nick.
Teda... Ty si naozaj stelesnená morálnosť, samé pevné zásady.
Už to pomaly vyzerá, že všetci askéti v ľudskej histórii sa od teba majú čo učiť...
Už sa mi poslednou dobou začína zdať, že by bolo možno najlepšie, ak by takí boli všetci ľudia...
Ale potom by sa žiaľ nerodili nové generácie, takže z tohto hľadiska sú isté veci tohto druhu nevyhnutné. Preto je najlepšie držať to v tisícročiami overených hraniciach - tzn. praktizovať to len v manželstve
ak by to bol nejaký zdravotný problém, či psychický komplex, tak by som počkala, kým si to vyrieši, prípadne to riešila s ním.
ak by som ho nepriťahovala, tak by som sa rozišla.
pohovorte si spolu o tom a potom uvidíš, či má pre teba zmysel ostať vo vzťahu, či ísť.
e) Chce počkať a mať prvý sex až po svadbe.
...lebo by si nezačal s niekým, kto to nedodržal, takže som túto možnosť vylúčila ešte skôr.
Sex pred svadbou nie je nič zlé. Horšie by bolo vziať sa, a po čase zistiť že si v tomto proste nesadnete. Tak častokrát vzniká nevera a rozvracia to rodiny a narobí oveľa viac škody ako ochutnanie sa dopredu.
Ten nick som založila keď som mala možno 14. Fakt ma podľa toho posudzuješ?
Časy sa menia a ľudia tiež. Z pohľaduobjektívneho skeptického nie je dôvod ostávať "morálny" v tejto otázke (a tým nemyslím to, že by teraz ľudia mohli praktizovať sex hocikde a hocikedy).
Ale to pochybujem že by sa stálo!!! A nemyslíš že chlapec nemusí byť oboznámený so ženským telom a nesmierne sa hanbí!!! Asi si išla na to hr!!!Tak ho skús oboznámiť s tvojim telom a keď vidíš že sa bude červenať tak spomaľ!! a potom bude všetko v poriadku !!! Nič to nie je nemorálne!!! Je to krásny vzťah!! Na môj dušu !!!
vlastne stalo ale to bolo na verejnosti, alebo sme boli rozídení ale vždy sa dá vynájsť ak nechce, vyzlečiem sa, stále nechce ? pochybujem
bolo menej potratov menej tehotných žien a muži by si viacej vážili hodnotu ženu !
Aha, takže aj ty zastávaš názor, že pravda závisí od náhodného rozhodnutia väčšiny? Zase ďalší zaslepený človek...
Väčšina sa v histórii prevažne mýlila (čím bližšie k dnešku, o to viac) a pravdu mal väčšinou JEDNOTLIVEC alebo úzka skupina uvedomelých ľudí.
Slovensko bolo 1200 rokov kresťanské a neviem prečo by sa to malo meniť len preto, že sa tu zrazu zjavili liberálni pomätenci ako napr. SaS, Antifa alebo homosexuálne združenie Inakosť.
To akože kvôli tomuto Slováci zvrhli komunistov v r. 1989?
Sú to všetko len nádory na slovenskej spoločnosti, ktoré však už začínajú prerastať do zdravého tkaniva a zasahujú to najcitlivejšie miesto: mládež.
Keby to tak nebolo, ani ty by si nemal také názory, aké máš teraz.
Úprimne ti poviem, že by som nechcel svoj stredný vek a starobu prežívať v spoločnosti, k akej to celé smeruje... Nechcem svoje budúce deti a vnukov vidieť, ako kašlú na všetku morálku, ožierajú sa, drogujú, zúčastňujú sa na orgiách a pomaly ničia tento svet.
K tomu si prirátaj aj neblahé prognózy ohľadne nedostatku pitnej vody, ničenia životného prostredia a podobne... Ak sa k tomu má prirátať ešte aj bezbožnosť, zvrhlosť a pohŕdanie ľuďmi, aké teraz existujú a aké v Európe neboli snáď od čias Caligulu a Neróna, tak to naozaj vyzerá biedne.
Ale môžem ťa ubezpečit, že Pravda Ježiša Krista sa zo sveta nevytratí. Cirkev prežila prenasledovanie od rímskych pohanov, od francúzskych revolucionárov aj od boľševikov. Rovnako prežije aj besnenie "demokratov", "humanistov" a podobných bláznov.
Otázkou je len, či tí, ktorí sa hlásia za kresťanov len vtedy, ak je to pre nich výhodné, sa nakoniec nenájdu na mieste, kde "bude plač a škrípanie zubami"...
Citim sa ako zo starej skoly :0)...nemozem s niekym kto sa mi len paci pretoze mi to pride "spinave" zivocisne...a zase nemozem s niekym od koho necitim nieco viac..nieco trvalejsie..jasne nemyslim teraz svadbu a podobne.
Vlastne...staci aby to bol clovek komu budem doverovat, akceptovat ho a prijmem ho...a bude to vzajomne..budem rovnako akceptovany...
Blah...a vobec...sex bez toho aby vas ten druhy mal rad, chapal vas a rozumel ...je len masturbovanie s niekym druhym
Samozrejme petting, oralny sex a podobne...nie je to uplne rovnake, je to fajn...ale vzdy ked nieco take bolo ..tak...to bolo len "tak" ...vzdy som sa na tie osoby vykaslal bud ja alebo same odisli z mojho zivota...nedalo mi to nic do zivota...prazdna plytka zabava...
Jasne, ja som tu ten hlavny, ktory na niekoho utoci... Doteraz byvalo v kraji dobrym zvykom, ze obranny postoj (napr. to, co som napisal vo svojom komentari) sa povazoval za obranu, nie za utok.
Ak mozem poradit, daj si nejake prasky na ukludnenie, pan sef...
Teba by mali preventivne izolovat od spolocnosti. Tvoje jedine stastie je, ze tato spolocnost sa stava natolko "tolerantnou" a zvratenou, ze ludi ako ty, rada prijme za svojich a zbavi sa radsej tych ktori hovoria pravdu...
Cim viac ludi ako ty stretnem, o to pevnejsie som presvedceny o prinosnom poslani inkvizicie v stredoveku a o dobrodeni 1. SR pre Slovakov. Keby totiz existovalo co len jedno z nich, nikdy by nehrozilo, ze sa z kedysi katolickych Slovakov stane bezbozny a podradny narod, podla vzoru zapadnej Europy... Take zmyslanie, ako mas ty, k tomu nepochybne prispieva.
A este nieco (skoro by som bol zabudol): drz hubu