Digitálna zrkadlovka- Poraďte mi lepší, pridávam dva návrhy!
Uvažujem nad Canon Eos 1100D 18-55mm, všimla som si ho len včera v jednom obchode a celkom ma zaujal, nie je až tak drahý, ale ešte pred ním som si robila zálusk na NIKON D3200 18-55 AF-S DX VR. Neviem k čomu sú tie posledné štyri písmená . Neviem teraz
@lucina223 máš ho ? a prečo teda ten objektív je sračka? máš nejaké priame dôvody, lebo v podstate taký objektív je v balení mnohých zrkadloviek aj v N.D3200 či to je niečo iné? 18-55mm oto ide nie..?
DX znamena, ze to neni fullframe zrkadlovka, ale velkost snimaca je len 23,2x15,4 mm a VR znamena vibration reduction.. čiže ti umožní do určitej miery predĺžiť expozičnú dobu, resp. dlhšie ohnisko bez použitia statívu...
@drobec186 lebo ho mám možnosť porovnať s pevnou 50tkou a 18-135ťkou a s pokojným svedomím tvrdiť že je sračka. Neostril ako som potrebovala,často nezaostril vôbec,manuálne ostriť pri fotení nejakého zápasu či hocičoho v pohybe je dosť na prd. Fotiť s clonou 3 a nižšou som mohla len snívať,snímky boli neostré,aj keď som mala iso stiahnuté skoro na minime,boli dosť zašumené(snímač mám na zrkadlovke v poriadku) a podobne
@lucina223 ále ako tak čítam čo píšeš čakal si od základného objektívu niečo viac? keď je taký lacný a je ozaj základný od toho nemôžeš chcieť veľa, vždy to tak bolo a vždy bude ale myslím že pre nič náročné to na začiatok stačí.
@drobec186 aj ta 18-135tka je setovy,len s vacsim ohniskom a od 18-55tky omnoho lepsi plus o lacnosti by sa dalo polemizovat kedze nova 50 mm f1.8 stoji okolo 100e a 18-55 II IS stoji okolo 180
ale tak 100 ludi 100chuti,iba hovorim ze s hentym setakom nemam moc ruzove skusenosti
@drobec186 IS je image stabilizer-stabilizátor obrazu,nemá ho každý objektív- pri horšom osvetlení alebo pri dlhšom expozičnom by ti mal zaručiť že nebudeš mať snímky vďaka otrasom neostré
DC-defocus control- spôsobuje lepší bokeh (rozostrenie pozadia)
v každom prípade by som brala radšej objektív s IS ako s DC
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a neries ktory je lepsi, oba su dobre, kedze su rovnaka trieda
ale tak 100 ludi 100chuti,iba hovorim ze s hentym setakom nemam moc ruzove skusenosti
CANON EOS 1100D + EF-S 18-55mm DC III a CANON EOS 1100D + 18-55 IS II
ide mi hlavne o to DC III a IS II.. Nikde som sa to nedočítala...
DC-defocus control- spôsobuje lepší bokeh (rozostrenie pozadia)
v každom prípade by som brala radšej objektív s IS ako s DC