Ahojte. Mám na vás otázočku. Oplatí sa ísť študovať medzinárodnú komunikáciu? Dokáže sa potom absolvent dobre uplatniť? Pohrávam sa s myšlienkou, že si tam pošlem prihlášku, no neviem či z toho budem niečo mať.
Myslím, že to musíš vedieť ty sama, či sa dokážeš uplatniť, lebo post diplomata je z veľkej časti o samotnej bytosti - ako vie človek komunikovať, musí vedieť rétoriku, štylistiku, vystupovanie atď. Ale študovať to vyzerá zaujímavo, určite by som to nezahadzovala..
@3 to sa dá povedať o každej sfére, lebo všade vládne rodinkárstvo, protekcia a peniaze. To nie je dôvod prečo by sa niekto nemal venovať diplomacií. A práve k diplomacií sa skôr dostane človek so schopnosťami, lebo toto nemôže robiť napr. papulka ktorá sa vychrápe s predsedom a dostane nejakú funkciu. Teda môže, ale potom to aj tak vyzerá. Niečo také je skôr najčastejšie v komunálnej politike.
@0 na škole si urobíš kontakty, dostaneš sa na rôzne stáže, mnohí profesori ti priamo aj nepriamo otvoria dvere k pracovným príležitostiam. A čo je hlavné, to že to vyštuduješ neznamená že to musíš robiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Obor moze byt zaujimavy,ale do diplomacie by som sa netahal...
@0 na škole si urobíš kontakty, dostaneš sa na rôzne stáže, mnohí profesori ti priamo aj nepriamo otvoria dvere k pracovným príležitostiam. A čo je hlavné, to že to vyštuduješ neznamená že to musíš robiť.