1.prosím vás,ako to má vyrátať,že či je napr HNO3 aká či je kyslá,zásaditá alebo neutrálna?::-a ešte ked tam mám napísané že slabá,silná to ako a čo to je?
2.aký je rozdiel medzi elektrolýzou NaCl ako tavenina a ako roztok?
1. tá prvá otázka dufam nie je vážne. kyselina dusičná, no aké môže mať pH asi tak? KYSELINA.
zhodou okolností to je silná kyselina, počíta sa to cez disociačnú konštantu kyselín.
2. pri elektrolýze roztoku je prítomná voda, dopodrobna to je vysvetlené tu » www.chemierol.wz.cz/9%20elektrochem... a uplne jednoducho takže to nebudem prepisovať.
ameryka sa tvári, ako keby toto mal vedieť každý človek na svete ja som tomu nerozumela ani keď sme sa to učili na gympli a dnes keď vidím len niečo podobné napísané niekde, tak si spomínam aké som na to mala nervy
ale tak, keď ti niekto povie slovo KYSELINA ako sa môžeš opýtať či to bude kyslé alebo nie?
a hodnoty disociačných konštánt sú (už zo slova konštanta) tabuľkové hodnoty, a jedna z najzákladnejších kyselín ako je HNO3 o nej nevedieť že je silná tak....
sorry, ale toto nemôže vedieť iba podpriemerne inteligentný človek, čím nechcem nikoho uraziť, ale stačí sa nad tým zamyslieť jednoducho na asi 5min. a bez akejkoľvek znalosti chémie sa to pochopiť veru dá
@storcko priemerne inteligentny clovek vie pouzivat internet....okrem toho su zakladne kyseliny, medzi ktore tato urcite patri, o ktorych je vseobecne zname ci su silne alebo slabe (stacia na to zakladne chemicke znalosti) a netreba vediet presnu hodnotu konstanty.... ale dobre
@lentilka97 nemáš k tomu zadanú koncentráciu ? alebo niečo? lebo takto to neurčíš z hlavy, možno iba, keby sa zamyslíš nad tým, že vzniká z KOH a HNO3, KOH je silná zásada, HNO3 silná kyselina, a vôbec reakcia vzniku je neutralizácia čiže... iba takto.
reakcia : KOH + HNO3 -> KNO3 + H2O
keby máš koncentrácie látok, tak si to dosadíš
Kv= [KNO3]/[KOH]*[HNO3] , a ak je hodnota medzi 0,01 a 0,0001 tak je neutrálny.
áno takto nieako z hlavy to od nás chce učiteľka,len ja neviem kedy je zásada silná,slabá a čo s tým potom.....viem aspon približne,ktoré sú silné a slabé kyseliny ale zásady nie.....a neviem,čo jej napíšem teda na písomku.......
.neviem ktoré sú slabé zásady ::a prosím ťa ako reagujú potom spolu?teda viem,že ked sú dve roznaké tak je to neutralizácia ale ked je silná kys.a slabá zásada tak je to potom silná?a ked slabá kys.a silná zásada tak slabá?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
zhodou okolností to je silná kyselina, počíta sa to cez disociačnú konštantu kyselín.
2. pri elektrolýze roztoku je prítomná voda, dopodrobna to je vysvetlené tu » www.chemierol.wz.cz/9%20elektrochem... a uplne jednoducho takže to nebudem prepisovať.
ach bože.
ale nie, seriozne netusim o com je rec
a k otázke: nemám ani tušenie
ale tak, keď ti niekto povie slovo KYSELINA ako sa môžeš opýtať či to bude kyslé alebo nie?
a hodnoty disociačných konštánt sú (už zo slova konštanta) tabuľkové hodnoty, a jedna z najzákladnejších kyselín ako je HNO3 o nej nevedieť že je silná tak....
sorry, ale toto nemôže vedieť iba podpriemerne inteligentný človek, čím nechcem nikoho uraziť, ale stačí sa nad tým zamyslieť jednoducho na asi 5min. a bez akejkoľvek znalosti chémie sa to pochopiť veru dá
no dobre, dobre keď to takto povieš, tak to dáva zmysel
ale ja si z chémie pamätám akurát prípony -ný, -natý, -ičitý, -ičný, -ečný, -ový, -istý, -ičelý
a ešte viem, že polyetylénglykoltereftalát sa používa na výrobu tesilákov
reakcia : KOH + HNO3 -> KNO3 + H2O
keby máš koncentrácie látok, tak si to dosadíš
Kv= [KNO3]/[KOH]*[HNO3] , a ak je hodnota medzi 0,01 a 0,0001 tak je neutrálny.
alebo ja nwn ako ešte to može byť::: :: _.