Dobrý deň,mám 21 rokov a niekedy v polovici februára som začala kašľať. O mesiac a pol mi doktorka zistila zápal priedušiek, dostala som antibiotiká na dva týždne. Na následných kontrolách vyzeralo byť všetko ok, ale kašeľ a nádcha (pokračovanie v komente
neprestávali a dodnes (polka júna) neprestali, iba zoslabli. Sú dni, keď nezakaslem a v iné dni mám záchvaty dusiveho kašľu. Najmä v noci a pri ležaní, alebo keď sa zadýcham. Na nádchu som brala Olynth, Allerhin, i antibiotické kvapky a nič nepomohlo. Z vyterov hrdla a nosa sa nič nezistilo. Takisto z RTG nosných dutín a pľúc nič. Z krvi iba zvýšené eozinofily, čo vraj môže značiť alergiu. Pred dvoma rokmi mi robili kožné testy, ale alergiu nezistili. No mávala som ekzémy a môj starý otec mal v mladosti astmu, neviem či to má nejaky súvis. Každopádne kašeľ mi denne znepríjemňuje život a netuším od čoho je. Budem rada za každú radu od nejakých ľudí, čo sa do toho vyznajú. P.s. na alergologiu som objednana až na október, preto píšem teraz sem.
dufam ze sa to zlepsi inak proti upchatemu nosu som zistil ze naj je morska sol s vodou povarena a ne kktiny z lekarne ale neviem presny recept robim si to vselijak
A dufam ze si tu nikto nezaacne robit srandu ze si ako Chris a jeho zdravotne problemy lebo to neni sranda fakt a drzim ti moc palce
keď je to už od februára, môže to byť alergia na prach & roztoče, toto mám občas - vtedy viem, že mám upratať, no ale môžu to byť aj pľúcne chlamýdie alebo mykoplazmy, ja som mala šťastie, že mi na nich urobili testy, lebo aj to sú veci, čo môžu astmu spôsobiť, ja som mala obe naraz - myko tuším aktivované a brala som 3 týždne ATB a potom oreganový olej a colostrum, a ďalej neviem, teraz je to celkom OK, na ďalších testoch, či ich ešte mám som zatiaľ nebola a vraj imunitu mám už OK, len sa nemôžem stresovať, lebo ono to celé spustili istí ľudia
No podla mna ten alergolog pomoze.
Plus ja ked mam pocit, ze mam alergicku nadchu tak do seba rovno drbnem antihistaminikum a cakam ci prejde ak mas dake po ruke, vyskusala by som (netusim ktore a ci vobec su volnopredajne).
Vyskúšaj trebárs tento, » www.adc.sk/databazy/produk... .. je to 1 z mála antihistaminik druhej generácie čo dostaneš bez predpisu. Ak ti to pomôže tak je viac menej jasné že ide o alergiu.
To mi pripomína ako som bola pred mesiacom chorá a doteraz sa neviem zbaviť kašľa a to som vystriedala už asi 6 kvapiek a sirupov Takže súcitim s tebou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
A dufam ze si tu nikto nezaacne robit srandu ze si ako Chris a jeho zdravotne problemy lebo to neni sranda fakt a drzim ti moc palce
a na upchaty nos je najlepší Vibrocil sprej Bez toho by som umrel asi
Plus ja ked mam pocit, ze mam alergicku nadchu tak do seba rovno drbnem antihistaminikum a cakam ci prejde ak mas dake po ruke, vyskusala by som (netusim ktore a ci vobec su volnopredajne).
Vyskúšaj trebárs tento, » www.adc.sk/databazy/produk... .. je to 1 z mála antihistaminik druhej generácie čo dostaneš bez predpisu. Ak ti to pomôže tak je viac menej jasné že ide o alergiu.