Rozhodla som sa Vám tu rozpovedať môj príbeh s trochou nádeje, že sa nájde niekto, kto tomu aspoň porozumie, možno poradí, čo ďalej. Budem to však musieť skrátiť, aj keď rok života sa do jednej vety zhrnúť nedá.
Zabudla som povedať, že kvôli týmto všetkým problémom som začala trochu zabúdať na školu, doposiaľ tak dôležitú pre mňa. A to všetko len kvôli nemu, lenže on si asi myslí, že som naozaj blbá. + mi zomrel v tomto období aj brat....jednoducho nič ľahké pre mňa. Ale možno už trochu neskoro som si uvedomila, čo je pre mňa dôležité a začalo som sa znovu učiť a dokonca som sa zlepšila až na toľko, že som lepšia ako kedy bol on....avšak ani to sa asi nikdy nedozvie. Teraz ma to však prepadá znovu, myslím on a tá moja láska k nemu.
Enka, najskor ti chcem povedat ze ma to mrzi s tvojim bratom.
Uff ,pekelna situacia,popremyslam nad tym a potom ti skusim pomoct i ked ty zrejme na mna cakat nebudes a mozno ti to nebude nic platne ,ale predsa sa o to pokusim.
Tak na začiatok úprimnú sústrasť. Ináč neviem či si to spomenula. Rozprávala si sa s ním už niekedy? Lebo ak nie tak odkiaľ vieš že toho máte veľa spoločného? Určite si zaľúbená doňho a ne len do svojej predstavy? To sa stáva aj mne. Občas si predstavujeme takú malú rozprávku v hlave a nevnímame skutočnosť. Tu ti môžem poradiť len jednu vec. Vyrieš si to s ním osobne. Najlepšie by bolo to zorganizovať ako náhodné stretnutie. Nejako sa mu zapleť do cesty a pod. Alebo v poslednom prípade ho jednoducho schmatni. Na také dreva to zaberá. Len mu rovno nevylievaj srdce skôr sa rozprávajte o bežných veciach a skús ho niekde zavolať. Vyhovor sa že rada bicykluješ len nemáš s kým. Ak nebude chcieť ísť tak ho nechaj tak. S tým už nič nenarobíš Možno ho jednoducho nepriťahuješ....možno je teplý....alebo čaká na nejakú barbie. Vtedy si nájdi niekoho kto má dobré srdce.
Je pravda, že sme sa ešte moc nerozprávali, rozhodne nie tak, ako by som si to predstavovala. Tiež som už uvažovala o tom, či nie je náhodou teplý, ale ako sám vraví, nie je. Von som ho volala, ale vraj nemôže práve ísť. A viackrát mu to ponúkať nemienim. A schmatnúť ho? To by možno zabralo, ale ja neviem. Nie som moc na také...a ešte viac by sa zlakol.
Ak si ho volala von a on sa vždy vyhovoril že nemá čas, tak vtedy ani nechce ísť von, pretože aj ten najzaneprázdnenejší človek si jednu hodinku na pekné dievča nájde. Asi ho nepriťahuješ. Musíš sa s tým zmieriť. Ale máš 15 a ešte budeš mať strašne veľa príležitostí sa zoznamovať so zaujímavými ľuďmi, ktorým sa určite budeš páčiť. Zapamätaj si, on nie je jediný....
PS: Chcel som napísať blog o chybách ktoré robí väčšina chlapcov pri balení. Ale do jedného blogu by sa to všetko nevošlo. Spolu s kamarátom(s tým ktorý ma to všetko naučil) sme sedeli a rozmýšľali čo všetko by sme tam mohli napísať. A zistili sme že o tom sa dá v pohode napísať kniha. Tak asi fakt začneme spolu písať tú knihu o balení dievčat. Takže dievčatá tešte sa! Nastane prevrat. Dosť bolo hanblivých chlapcov!!!
Jéé, tak to bude super! Už sa na to teším. Potom mu ju dám prečítať D
Ale no ja neviem, pozvala som ho iba raz a čo ak vtedy naozaj nemohol? A čo ak sa mu MOŽNO aj páčim, ale sa niečoho bojí. Lebo viem, že jeho rodina je taká ,,konzervatívna". Jeho brat má 19 a ešte stále je sám, jedine ich mladšia 12 sestra je zalúbená do nejakého chalana a to je pokladaná asi za čiernu ovcu. Tak o čo tu ide???
cafte no tak Vid?m ze drag-on zas raz dobre hovoril a neviem co by som doplnil. snáď len tolko ze na tu knihu som aj ja zvedavý co to tam popíšete. enka k bratovi sa nevyjadrujem naco strkať nôž do otvorenej rany . no a k tomu chalanovi h?dam p?r slov. z toho co si popísala ma napádajú len samé pesimistické myšlienky. uz len z toho dôvodu ze nechcel s tebou ani vyjsť von tak mozno ---
naozaj nemá záujem ale to nemusí byt pravda ale ked t? aj nadával ako si Nap?sala tak to nie je nic moc. a na z?ver asi jedna veta: nikdy nemyslí za druhých lebo sa mozes velmi pomylit. nikdy nevieš ako sa ten druhy cíti a naco myslí tak na to pozor. no tak ja ver?m ze sa to nejako kladne zvrtne a aj keby nie tak leto zbehne rychlo a ty mozno stretnes niekoho lepšieho prajem vela šťastia ciao R
Vďaka za rady, no neviem, či to pôjde tak jednoducho, keď ja sa ho nechcem vzdať. Ale ešte nikto z vás nereagoval na tú kamarátku. Čo si myslíte o tom jej počínaní?
Kamaratka ma proste vlastnu hlavu a jej predstava o tom co sa vlastne stalo a ake to ma dosledky je mozno uplne ina ako Tvoja. Mozno to ona neberie tak vazne a neciti sa tak trapne, lebo je proste taka povaha. Myslim, ze Ti asi chcela dobre, len sa sekla. A v rade co so spoluziakom sa priklanam k nazoru chlapcov: treba ko proste niekde vymaknut, povedat mu, ze sa s nim len potrebujes porozpravat, ze sa Ta nemusi bat, ze nehryzies (trocha humoru moze odlahcit situaciu) a vsetko mu to pekne vysvetlit. Ak Ta nebude chciet pocuvat, jeho problem, nie Tvoj. Ber to tak. Vela stastia!!!
Ta tvoja kamaratka sa sprava ako keby bola este v materskej skolke Je to este dieta a deti sa presne tak spravaju. Myslela to mozno dobre, ale zle to realizovala. Niekdy je lepsie ist na vsetko pomaly a s rozhvahou.
Myslim, ze ak by si sa tomu chalanovi pacila, tak je mu aj tak jedno, co mu narozprava tvoja kamaratka. Ona podla mna za tuto situaciu nemoze. Jednoducho asi ta iskra nepreskocila na oboch stranach. Bohuzial sa to stava...
prve lasky su len ojedinele uspesne su platonicke a nemaju buducnost mas 15 zivot pred sebou a skutocne problemy ta este len cakaju viem ze pisat ti to je ako hadzat hrach na stenu ale casom pochopis ze je to pravda... ten chalan to vie vie co ma a co nema perspektivu je to proste realista vie co sa oplati co sa neoplati a nechce aby ho nieco rozptilovalo od skoly pravde podobne to velmi daleko dotiahne lebo mat takyto postoj k zivotu je velmi prospesne je to strateny boj co sa tyka tvojej naj kamosky rozhodne by v tvojom mene nemala podnikat nic s cim nesuhlasis take baby ako je ona su zradne a neda sa im verit (je to tak aj medzi chalanmi) ale pohadat sa snou nie je riesenie chovaj sa k nej tak ako vzdy pritelte sa ale bud v strehu aby ti nejako neposkodila tvojho brata je mi luto nuz co viac dodat uzi si leto!
Typek: takže si myslíš, že je múdry a realista, keď ma odmietol? vieš, dobre, ok, aj to chápem, ale tým chceš naznačiť niečo také, ako napr. že ja som nezrelá??? no ok, možno nie, ale čo ak si to myslí on? z mojej strany to URČITE nie je len nejaké poblúznenie!!! a od čoho alebo ako by som ho odpútala od učenia? veď aj ja sa musím učiť a veľa, tak prečo by to nešlo spolu? ohh
toto je ten najzapeklitejší prípad aký som kedy mal riešiť.mnohí ludia mali také triviálne a hlúpe problémy, avśak tento je skutocne komplikovaný.ja sám s tým nepohnem, takze na rade je Boh.skúšam s tebou hovoriť, Pane.poraď, prosím.moja kamarátka toto potrebuje vyriešiť a zostávajú jej približne 3dni.je dost hanblivá.nemyslíš, ze ak skutočne celým svojím srdcom túži s ním nadviazať kontakt, možno ho ľúbiť, nestojí jej za to premôcť samú seba, odvážiť sa a osloviť ho?dokáže Enka nájsť tie správne a priame slová, ktoré toho chlapca presvedčia, aby ju vypočul?"je to dosť zapeklité.mne srdce vraví, ze ak skutocne, ale naozaj skutočne nechceš byť cez prázdky sama, tak sa vzdáš svojich obáv a vykročíš proti nemu.Ak on naozaj a reálne túži aspoň zozačiatku po kamarátke, tak ťa Enka vypočuje.som si tým istý.
dnes som svojej najlepšej kamarátke povedal takúto nenápadnú vec:"Napíš mi niečo na ruku."Napísala niečo po anglicky.preložil som si to a znamenalo to toto:"Nedovoľ strachu zastaviť plnenie tvojich snov."je to obrovská náhoda, ze práve dnes mi to napísala na ruku a že práve dnes som sa dostal na net.možno to je znamenie.viem, som strašný romantik, žijem v predstavách, ale nestojí to za to,Enka, vyskúšať to? viem, v akej blbej pozícii si a ja ti ju nezávidím.viem, ze pokiaľ sa on "neprebudí", tak celá tvoja snaha vyjde nazmar.avšak ja ti verím.a nie som sám, kto ti verí.máš oporu v mnohých ludoch, hoci o tom nemusí nikto vedieť, ale ty to zvládneš.zájdi za ním a všetko sa mu pokús objasniť.pristúp k nemu, nadýchni sa, zachovaj chladnú hlavu a začneš rozprávať s jemným tónom.keď on povie niečo v takom zmysle ako "Daj pokoj", prejdeš na plán B,hoci to ty nechceš.lenže čo viac chceš- byť cez prázdky sama alebo naňho nehovoriť so silnejším tónom?vyber si a rozhodni sa.ak je v tebe silnejšia myšlienka, že nechceš byť sama, tak urobíš toto- aj keby v miestnosti boli všetci tvoji spolužiaci a najlepšie kamošky, tak na ne nehľadíš a ideš len za objasnením pravdy.mysli na zlaté pravidlo:Ak sa ide zjaviť Pravda(!!!), nestojí jej nič v ceste a aj keby sa niekto pokúsil ju zakopať, tak sa to nedá, pretože je zakotvená v Bohu a On je všade.nemusíš byť ani veriaca, ja som to zistil, keď som uvidel zázrak minulý rok a viem, ze je to tak.a práve ten človek, ktorý ti to ide vyvrátiť, nepočul a nevidel Zázrak, takže nestojí za to premýšľať o jeho názore.TVOJE NAJLEPŠIE KAMARÁTKY, AKO ICH TY VOLÁŠ, NEBUDÚ NAJLEPŠIE A NEBUDÚ ANI PRIATEĽKY POKIAĽ ŤA NEBUDÚ VO VŠETKOM ČO SA TÝKA PRAVDY PODPOROVAŤ.jednoducho povedané, ľudia ktorí nevyznávajú pravdu spolu s tebou, ťa nie sú hodni.sú pod tvoju úroveň.neberú ťa za rovnocennú, lebo kašlú na tvoj názor.a preto toho chlapca pobúchaš na ramene, stihneš mu silnejšie ruku a s priamymi silnými slovami povieš:"Ak chceš mať kamošku, tak si ma vypočuješ.Neviem ako ťa mám dokopať k tomu, aby si si neublížil.Ubližuješ si tým, že prichádzaš o človeka, ktorý ťa chce mať rád a možno aj niečo viac.Nevieš čo sa môže stať a možno po nejakej dobe budeš lutovať ze si sa so mnou nezačal baviť."ty musíš nájsť odhodlanie, pokiaľ ho chceš presvedčiť, aby sa s tebou bavil.ja viem, ze mu chceš pomôcť, vyjadriť že je celkom fajn chalan, ale on má predsudkový strach.keď na tvoje jemné slová nedá, tak musíš naňho zapôsobiť postavou alebo svojimi silnými slovami.a ak to nepochopí, tak ťa nie je hoden, lebo nedokáže oceniť tvoje sebaprekonanie sa.viem, je to ťažké, ja som to prežíval takisto na vlastnej koži, ale dnes je zo mňa oveľa inší človek a lepšie sa mi hovorí s dievčatami a ďakujem za to hlavne 2ľuďom.nechcem ich tu menovať, veď oni vedia ktorí to sú, ale mysli na jedno-ty na to máš a každý človek raz musí nájsť v sebe odvahu aby nejaký ten vzťah mal.keď nebude sebaistý a nebude si veriť, ako môze osoba opačného pohlavia vložiť dôveru v toho druhého?držím ti palce a daj vedieť.VERÍM TI.
veď ty si skvelé dievča, tak preco sama seba presviedčaš ze to nedokázes?jasné ze teraz nemusíš, ale co ked je ten pravý?chces stratiť lásku naveky, len preto, ze si sa jeden deň neodhodlala?ja nebudem do teba nic hustiť,lebo ťa tým viac odrádzam, vsak?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Uff ,pekelna situacia,popremyslam nad tym a potom ti skusim pomoct i ked ty zrejme na mna cakat nebudes a mozno ti to nebude nic platne ,ale predsa sa o to pokusim.
zatial ti drzim palce pa
PS: Chcel som napísať blog o chybách ktoré robí väčšina chlapcov pri balení. Ale do jedného blogu by sa to všetko nevošlo. Spolu s kamarátom(s tým ktorý ma to všetko naučil) sme sedeli a rozmýšľali čo všetko by sme tam mohli napísať. A zistili sme že o tom sa dá v pohode napísať kniha. Tak asi fakt začneme spolu písať tú knihu o balení dievčat. Takže dievčatá tešte sa! Nastane prevrat. Dosť bolo hanblivých chlapcov!!!
Ale no ja neviem, pozvala som ho iba raz a čo ak vtedy naozaj nemohol? A čo ak sa mu MOŽNO aj páčim, ale sa niečoho bojí. Lebo viem, že jeho rodina je taká ,,konzervatívna". Jeho brat má 19 a ešte stále je sám, jedine ich mladšia 12 sestra je zalúbená do nejakého chalana a to je pokladaná asi za čiernu ovcu. Tak o čo tu ide???
Myslim, ze ak by si sa tomu chalanovi pacila, tak je mu aj tak jedno, co mu narozprava tvoja kamaratka. Ona podla mna za tuto situaciu nemoze. Jednoducho asi ta iskra nepreskocila na oboch stranach. Bohuzial sa to stava...
A to jednoducho naozaj nejde, porozprávať sa s ním! Staále je s niekým, ani minutu sám a pred všetkými ho niekam ťahať...no neviem.
Typek: takže si myslíš, že je múdry a realista, keď ma odmietol? vieš, dobre, ok, aj to chápem, ale tým chceš naznačiť niečo také, ako napr. že ja som nezrelá??? no ok, možno nie, ale čo ak si to myslí on? z mojej strany to URČITE nie je len nejaké poblúznenie!!! a od čoho alebo ako by som ho odpútala od učenia? veď aj ja sa musím učiť a veľa, tak prečo by to nešlo spolu? ohh
dnes som svojej najlepšej kamarátke povedal takúto nenápadnú vec:"Napíš mi niečo na ruku."Napísala niečo po anglicky.preložil som si to a znamenalo to toto:"Nedovoľ strachu zastaviť plnenie tvojich snov."je to obrovská náhoda, ze práve dnes mi to napísala na ruku a že práve dnes som sa dostal na net.možno to je znamenie.viem, som strašný romantik, žijem v predstavách, ale nestojí to za to,Enka, vyskúšať to? viem, v akej blbej pozícii si a ja ti ju nezávidím.viem, ze pokiaľ sa on "neprebudí", tak celá tvoja snaha vyjde nazmar.avšak ja ti verím.a nie som sám, kto ti verí.máš oporu v mnohých ludoch, hoci o tom nemusí nikto vedieť, ale ty to zvládneš.zájdi za ním a všetko sa mu pokús objasniť.pristúp k nemu, nadýchni sa, zachovaj chladnú hlavu a začneš rozprávať s jemným tónom.keď on povie niečo v takom zmysle ako "Daj pokoj", prejdeš na plán B,hoci to ty nechceš.lenže čo viac chceš- byť cez prázdky sama alebo naňho nehovoriť so silnejším tónom?vyber si a rozhodni sa.ak je v tebe silnejšia myšlienka, že nechceš byť sama, tak urobíš toto- aj keby v miestnosti boli všetci tvoji spolužiaci a najlepšie kamošky, tak na ne nehľadíš a ideš len za objasnením pravdy.mysli na zlaté pravidlo:Ak sa ide zjaviť Pravda(!!!), nestojí jej nič v ceste a aj keby sa niekto pokúsil ju zakopať, tak sa to nedá, pretože je zakotvená v Bohu a On je všade.nemusíš byť ani veriaca, ja som to zistil, keď som uvidel zázrak minulý rok a viem, ze je to tak.a práve ten človek, ktorý ti to ide vyvrátiť, nepočul a nevidel Zázrak, takže nestojí za to premýšľať o jeho názore.TVOJE NAJLEPŠIE KAMARÁTKY, AKO ICH TY VOLÁŠ, NEBUDÚ NAJLEPŠIE A NEBUDÚ ANI PRIATEĽKY POKIAĽ ŤA NEBUDÚ VO VŠETKOM ČO SA TÝKA PRAVDY PODPOROVAŤ.jednoducho povedané, ľudia ktorí nevyznávajú pravdu spolu s tebou, ťa nie sú hodni.sú pod tvoju úroveň.neberú ťa za rovnocennú, lebo kašlú na tvoj názor.a preto toho chlapca pobúchaš na ramene, stihneš mu silnejšie ruku a s priamymi silnými slovami povieš:"Ak chceš mať kamošku, tak si ma vypočuješ.Neviem ako ťa mám dokopať k tomu, aby si si neublížil.Ubližuješ si tým, že prichádzaš o človeka, ktorý ťa chce mať rád a možno aj niečo viac.Nevieš čo sa môže stať a možno po nejakej dobe budeš lutovať ze si sa so mnou nezačal baviť."ty musíš nájsť odhodlanie, pokiaľ ho chceš presvedčiť, aby sa s tebou bavil.ja viem, ze mu chceš pomôcť, vyjadriť že je celkom fajn chalan, ale on má predsudkový strach.keď na tvoje jemné slová nedá, tak musíš naňho zapôsobiť postavou alebo svojimi silnými slovami.a ak to nepochopí, tak ťa nie je hoden, lebo nedokáže oceniť tvoje sebaprekonanie sa.viem, je to ťažké, ja som to prežíval takisto na vlastnej koži, ale dnes je zo mňa oveľa inší človek a lepšie sa mi hovorí s dievčatami a ďakujem za to hlavne 2ľuďom.nechcem ich tu menovať, veď oni vedia ktorí to sú, ale mysli na jedno-ty na to máš a každý človek raz musí nájsť v sebe odvahu aby nejaký ten vzťah mal.keď nebude sebaistý a nebude si veriť, ako môze osoba opačného pohlavia vložiť dôveru v toho druhého?držím ti palce a daj vedieť.VERÍM TI.