Nejaká fakt zaujímavá slušne napísané kniha na spôsob Nástrojov smrtelníkov, Hier o život, Divergencie, Dokonalého páru atd...ale NIE na spôsob Pána Prsteňov, Odkazu dračích jazdcov, Narnie, Perycho Jacksona atd...proste nech to je fantasy ale nie také ot
Neviem, ci to zapadne do tvojho popisu, ale mala by si si precitat Nadrazi Perdido alebo Jazvu od Chinu Mievilla Alebo potom seria Duna je take cool fantasy-scifi. Hra o trony ma vyborne prepracovane postavy a je to naozaj dobre napisane. Zaklinac od Sapkowskeho je asi najlepsia fantasy za posledne roky - poviedky a Veza Lastovicky su moje najoblubenejsie fantasy knihy
Ak chces totalnu exotiku, zozen si Lord Foul's Bane od Donalda Stephensona. Hlavny hrdina je postihnuty leprou ^^
ak nie detské, tak Barker a jeho fantasy-horory (čiže v podstate hocičo), ak by som mal odporučiť, tak Imajica a Weaveworld určite, ak niečo menšie, tak Nightbreed (to je taký Barker v kocke, ale tie dlhšie veci sú podľa mňa lepšie)
Stále sa snažím nájsť rozhodujúce kritérium pre diela, ktoré sa ti z horeuvedených páčili, a ktoré nie o__O
A naposledy sa mi páčilo Runemarks od Joanne Harris a The Death of a Necromancer od Marthy Wells (čo má mimochodom drobný nábeh na steampunk a atmo jak riť ^^ ).
@poke takže chcela som tým poukázať na klasiku a ako to povedať..zmodernizovanú fantasy? myslíš že LOTR a také Nástroje smrtleníkov sú na rovnakej vlne?
sci-fi/fantasy ... a dej je o chalanovi, ktorý má v hlave implentovaný čip po nehode pri ktorej si rozbil hlavu a mal porlbém, s tým, že mozog nevysielal potrebné príkazy.. tak kvôli tomu má ten čip. Lenže ten je vadný a zo života mu spraví peklo. Rozpadne sa mu vzťah, rozpadá sa rodina a celý jeho život..
@iben
( @maciatko0985 ) ...ŽEVRAJ? to je zaprvé najlepšie existujúce scifi, a zadruhé jeden z najlepších psychodrámothrillerov, a zatretie jedna z najlepších filozofických kníh!
(o filme nič neviem, ešte som ho nevidel, a čo sa týka kníh, tak je to tuším sextalógia, Ender's Game je len prvý diel, v zásade najslabší z nich, a pritom aj tak špička vrámci svetovej literatúry.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ak chces totalnu exotiku, zozen si Lord Foul's Bane od Donalda Stephensona. Hlavny hrdina je postihnuty leprou ^^
zaklínač ma sice podobne svety ako v lotr ale z celemu tolkienovskemu systemu s velkym gustom prostredník,
nie je to detske ani otrepane
@fragile. som tak šťastná že niekto čítal moju najobľúbenejšiu ságu
A naposledy sa mi páčilo Runemarks od Joanne Harris a The Death of a Necromancer od Marthy Wells (čo má mimochodom drobný nábeh na steampunk a atmo jak riť ^^ ).
( @maciatko0985 ) ...ŽEVRAJ? to je zaprvé najlepšie existujúce scifi, a zadruhé jeden z najlepších psychodrámothrillerov, a zatretie jedna z najlepších filozofických kníh!
(o filme nič neviem, ešte som ho nevidel, a čo sa týka kníh, tak je to tuším sextalógia, Ender's Game je len prvý diel, v zásade najslabší z nich, a pritom aj tak špička vrámci svetovej literatúry.)