Momentálne si čítam Staroveké civilizácie - Chetiti a Peržania, ktorú som si zháňala na predmet k Orientálnym starovekým civilizáciám.. napísal to náš profák... no a recenziu asi netreba.
Ben Elton - Blind Faith
- V podstate je to veľmi krutá recesia na dnešný svet, kde ľudia, kvôli moderným technológiám nemajú absolútne žiadnu možnosť súkromia, mať akékoľvek tajomstvá je zločin, viera je zákonom prikázaná, očkovanie detí je pokladané za odmietanie boha a verejné popravy či týranie uvedomelých a samostatne mysliacich ľudí sú úplne bežné. Celé sa to odohráva v období asi nejakých 100 - 200 rokov do budúcnosti. A samozrejme hlavná postava je rebel voči systému.
Brutálna kniha. Na jednej strane som sa až za hlavu chytala, keď som čítala tie zverstvá, čo sa tam udiali, no na druhej strane to donúti myslieť, či naša spoločnosť nemá k takémuto stavu bližšie ako sa zdá.
Prečítaj si knižku Veľké divy sveta od Russella Asha. Je to nádherne ilustrovaná encyklopédia, nie priamo literatúra, ale dočítaš sa tam spústu zaujímavostí a je krásne ilustrovaná. Dobré, ľahké čítanie na voľné chvíle.
@lenuska175 ja čítam Túlavý autobus teraz od neho a v podstate celkovo americkí medzivojnoví autori ma nadchli, či už Steinbeck alebo Salinger a Hemingway
poslednú čo som čítala bola od Allena Ginsberga- Vytie(bola skvelá ale musela som ju prečítať viac krát aby som ju správne pochopila slight_smile:...a teraz čítam Generálove deti od Nelli Veselej
ja som sa inak k nemu dostala tak, že som staršne chcela čítať knihu, kde by nastala taká situácia že sa stane niečo autobusu a ľudia v ňom sa musia spoznať
a mám veľmi veľmi rada Ovocie hnevu.
@lenuska175 Steibeck je najviac autor pre mňa a okrem toho má krásne citáty ! Ovocie hnevu som ešte nečítal sa priznám, ale Na plechárni 3x, Na východ od raja, O myšiach a ľuďoch a teraz Túlavý autobus ... na Ovocie hnevu sa chystám... od Hemingwaya odporúčam Zbohom zbraniam .. okrem toho skús autora Richard Yates... tiež Amerika, konkrétne: Dobrá škola alebo Leto v Cold Spring Harbor
Ja som sa tiez konecne dokopal k citaniu a " The Perks of Being a Wallflower " bola fajn kniha Inak niektore knihy z povinneho citania na skole by som si teraz precital, skoda ze sa mi vtedy nechcelo..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Vcelku fajn.
super kniha vlastne cela millenium trilogia
- V podstate je to veľmi krutá recesia na dnešný svet, kde ľudia, kvôli moderným technológiám nemajú absolútne žiadnu možnosť súkromia, mať akékoľvek tajomstvá je zločin, viera je zákonom prikázaná, očkovanie detí je pokladané za odmietanie boha a verejné popravy či týranie uvedomelých a samostatne mysliacich ľudí sú úplne bežné. Celé sa to odohráva v období asi nejakých 100 - 200 rokov do budúcnosti. A samozrejme hlavná postava je rebel voči systému.
Brutálna kniha. Na jednej strane som sa až za hlavu chytala, keď som čítala tie zverstvá, čo sa tam udiali, no na druhej strane to donúti myslieť, či naša spoločnosť nemá k takémuto stavu bližšie ako sa zdá.
a nedavno bezhviezdna tma od kinga, obidve super
a cintorin domacich zvierat a to od kinga
najlepsie bolo asi to, aj ked je to dost dlha kniha a s mojou pamatou na mena to bolo obcas obtiazne
ja som sa inak k nemu dostala tak, že som staršne chcela čítať knihu, kde by nastala taká situácia že sa stane niečo autobusu a ľudia v ňom sa musia spoznať
a mám veľmi veľmi rada Ovocie hnevu.
ktorú hemingwayovú najviac odporúčaš?
Je to skoro ako návod na život
odporúčam, veľmi dobrá kniha...
» www.martinus.sk/?uItem=124919...
Seweryna Szmaglewski - Nevinní v Norimbergu
V poslednom čase ma baví vojnová literatúra...
Vladimir Nabokov - Lolita
Steven Grosmen- Klub Nesmrtelných
.........
heriban - intimita vlkov