konecne som pochopil o com hovoria vsetky hlavne nabozenstva. clovek moze byt stastny len ked to stastie dokaze precitit. preto ludia ktori pomahaju inym ludom su stastni. sebecki ludia su potrestani tym ze su sebecki preto nedokazu citi lasku a preto
Podľa mňa je ,,to zlé,, len inak vysvetlené to ,,dobré,, respektíve je tomu daná odlišná nálepka, či význam.
je to presne tá rozdielnosť a vnímanie jednotlivých ľudí
Niekto napríklad pokladá za ,,zlé,, ak má niekto sex pred svadbou a iní napríklad politiku na Slovensku....
Sme rozdielni a inak vnímame, myslíme, rozhodujeme sa a preto mám zato, že zlo a dobro ako také nie sú. Je to len odlišný pohľad rôznych ľudí na tú istú skutočnosť. A tá skutočnosť je neutrálna V závislosti od miery zasiahnutosti daného jedinca, jeho návodov, úvah, výchovy, či prostredia, v ktorom vyrastá.
Áno, o tom že súcit a pomoc druhým robí ľudí šťastnejšími, sú aj vedecké výskumu. Neviem dať zdroj teraz, ale na nete sa to dá isto vypátrať. Robil sa ten výskum na mníchoch, hlavne na budhistických.
@majmarad je rozdiel mat sa lepsie a byt stastny...
Vela ludi ani nevie, co je to stastie. Zenu sa cely zivot za svojou predstavou stastia. Ale nikdy ho nedozenu. A pritom to ich stastie maju pod nosom a ono trpezlivo caka, az si ho vsimnu
Čo mám skúsenosti zo života tak najlepšie sa majú najväčší hajzli a tí dobrí čo vždy pomáhajú ostatným skončili neraz ako bezdomovci a nemyslím si že precituju nejaké vnútorné šťastie lebo tí ktorým pomohli už aj tak zabudli na ich pomoc. Žiaľ krutá realita.
Miliardára sa nikto nepýta odkiaľ to zarobil každý len chce aby nakúpil práve u nich. A tí ktorých miliardár ojebal si nahovárajú že karma mu to vráti žiaľ poväčšinou si na smrteľnej posteli uvedomia že miliardár prežil celý život šťastne a oni umierajú po rokoch stresu smútku a neúspechu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Podľa mňa je ,,to zlé,, len inak vysvetlené to ,,dobré,, respektíve je tomu daná odlišná nálepka, či význam.
je to presne tá rozdielnosť a vnímanie jednotlivých ľudí
Niekto napríklad pokladá za ,,zlé,, ak má niekto sex pred svadbou a iní napríklad politiku na Slovensku....
Sme rozdielni a inak vnímame, myslíme, rozhodujeme sa a preto mám zato, že zlo a dobro ako také nie sú. Je to len odlišný pohľad rôznych ľudí na tú istú skutočnosť. A tá skutočnosť je neutrálna V závislosti od miery zasiahnutosti daného jedinca, jeho návodov, úvah, výchovy, či prostredia, v ktorom vyrastá.
Vela ludi ani nevie, co je to stastie. Zenu sa cely zivot za svojou predstavou stastia. Ale nikdy ho nedozenu. A pritom to ich stastie maju pod nosom a ono trpezlivo caka, az si ho vsimnu
Miliardára sa nikto nepýta odkiaľ to zarobil každý len chce aby nakúpil práve u nich. A tí ktorých miliardár ojebal si nahovárajú že karma mu to vráti žiaľ poväčšinou si na smrteľnej posteli uvedomia že miliardár prežil celý život šťastne a oni umierajú po rokoch stresu smútku a neúspechu
@Padlyanjel - pekne si to napísala, dávam hviezdičku