dobry den, pracujem na dohodu o vykonani práci ako šofer v jednej reštauracii. Chcel by som odisť začiatkom augusta ale neviem že ako na to. Volal som s nadriadenym a bolo mi povedane že som v skušobnej dobe a možem kedykoľvek odisť...
Dohoda o vykonaní práce nerovná sa skúšobná doba. Ale aj dohodu môžeš kedykoľvek ukončiť, nemusíš udávať dôvod a pri práci na dohodu nemáš ani žiadnu predpísanú výpovednú lehotu, môžeš skončiť kedy si zmyslíš... len je podľa mňa fér vopred nahlásiť, kedy plánuješ skončiť, nech sa vedia zariadiť bez teba (samozrejme záleží na type práce)
. No prave o tu vypovednu lehotu mi ide. Potrebujem hned skoncit lebo idem na VS a mam ine povinnosti a nie aby ma tam nasilu drzali. Oznamil som vopred ze chcem odist a povedali mi ze mam sa den pred tym ozvat. A nechcem aby ma odrbali.
@darkestangel "Prvým a bezproblémovým spôsobom skončenia dohody o vykonaní práce je splnenie úlohy v stanovenom termíne. Druhým spôsobom je dohoda, v ktorej si strany dohodnú ukončenie ku konkrétnemu termínu a dohodnú sa tiež na odmene pre zamestnanca za už vykonanú časť práce. Ak nenastane ani jeden z týchto spôsobov, zákon umožňuje od dohody o vykonaní práce odstúpiť." » www.podnikajte.sk/pravo-a-legisla...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
byť vedúcim tak ma porazí z teba...